Stichting Anton Constandse

Herstelondersteuning als basis


Je eigen leven leiden klinkt heel gewoon, maar dit is niet altijd vanzelfsprekend voor mensen met een ernstige psychische aandoening. Wij helpen deze mensen weer grip te krijgen op hun leven, weer toekomstperspectief te creÎren. Dit doen wij door het bieden van herstelgerichte ondersteuning in de directe omgeving van de cliënt, of deze nu bij ons woont of een eigen woning heeft in de wijk. De focus ligt hierbij op maatschappelijk herstel. Dit betreft de verbetering van de positie van cliÎnten op het vlak van wonen, werk, inkomen en sociale relaties. Daarom hebben we ook een uitgebreid participatiesprogramma gericht op vrijwilligerswerk, sport, creatieve werkplaatsen en arbeidsmatige dagbesteding.


Het werk
Binnen de Stichting Anton Constandse heb je als professional veel handelingsruimte binnen het bieden van herstelondersteuning aan cliënten, waardoor er vanuit professionele standaarden veel maatwerk geleverd kan worden.

Als medewerker maak je altijd deel uit van een team op een woonlocatie of ambulant in de wijk. Vanuit dit team bied je ondersteuning vanuit de herstelvisie en de presentiebenadering. Dat houdt in dat je ruimte maakt voor het eigen verhaal van de cliënt. De focus ligt op de eigen kracht van cliënten, waarbij professionals ondersteunen. Als begeleider stimuleer je cliënten aan hun persoonlijke doelen te werken.Omdat elke cliënt persoonlijke doelen heeft, is de diversiteit van werkzaamheden groot. Waar je de ene cliënt ondersteunt bij het doen van de administratie, ondersteun je een andere cliënt bij het vinden (of behouden) van werk of ben je juist de contactpersoon voor de behandelaar en de thuiszorgorganisatie. Je weet persoonlijke wensen van cliënten te vertalen in ondersteuningsplannen, waarbij je tevens de lijnen van de ondersteuning uitzet bij collegaís. Je onderhoudt contact met het directe netwerk van je cliënten en weet het gezamenlijk belang te bewaken bij soms tegenstrijdige wensen.

Regio Den Haag
Stichting Anton Constandse is actief in Den Haag, Westland, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Wassenaar, Delft, Zoetermeer en Voorschoten.

Zoek jij in de Haagse regio werk binnen de psychiatrie op mbo- of hbo-niveau of zoek je nog een stageplaats?

Solliciteer dan bij de Stichting Anton Constandse!

logo

Gegevens Stichting Anton Constandse

Naam Stichting Anton Constandse

Onderdeel Bestuursbureau Arbeidszaken

Postadres De Werf 15
2544 EH Den Haag

Telefoon 070-308 20 95

Fax 070-321 36 64

Website
www.stichtingantonconstandse.nl

MediVacature carrièremagazine

Lees hier meer over Stichting Anton Constandse

Lees hier het artikel van Stichting Anton Constandse

Stages & opleidingen bij Stichting Anton Constandse

Stages Klik hier voor stage overzicht

Actuele vacatures van Stichting Anton Constandse

Woonbegeleider nacht MBO

Stichting Anton Constandse in Den Haag e.o.

Medewerker activiteiten en participatie

Stichting Anton Constandse in Den Haag e.o.

Woonbegeleider MBO-HBO op diverse locaties in Den Haag

Stichting Anton Constandse in Den Haag e.o.

IPS coördinator/trajectbegeleider

Stichting Anton Constandse in Den Haag e.o.