RIBW Nijmegen & Rivierenland

Kies je voor een functie in de geestelijke gezondheidszorg? Dan kies je voor een afwisselende baan waarin veel van je gevraagd wordt, maar waarin je ook heel veel ontvangt. Heb je affiniteit met de psychiatrie? Geeft het jou voldoening als door jouw ondersteuning mensen uit hun isolement raken? Zie jij mogelijkheden in plaats van beperkingen? Ben je ondernemend?

Beantwoord jij deze vragen met ‘ja’, dan gaan wij graag in gesprek met jou.Aantrekkelijke werkgever
De RIBW wil een aantrekkelijke werkgever zijn en biedt goede opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden en een informele en prima werksfeer. Zelforganisatie is een van de uitgangspunten en biedt grote regelruimte voor medewerkers. Ook vinden we het belangrijk dat mensen van de werkvloer betrokken zijn bij de beleidsvorming. In werkgroepen worden medewerkers uit alle geledingen uitgenodigd mee te denken over beleid en de uitvoering ervan.

Met bijna 500 collega’s begeleiden en ondersteunen we circa 2.000 mensen met een (ernstige)psychiatrische aandoening bij wonen, dagbesteding en werk. In onze zorgvisie staan herstel, rehabilitatie, ervaringsdeskundigheid en kwartiermaken centraal.

De RIBW is HKZ-gecertificeerd en inmiddels twee maal genomineerd voor Beste Werkgever. Daar zijn we trots op.

Meester-gezelprincipe
De cultuur, expertise en vaardigheden die wij in de bijna 35 jaar hebben opgebouwd, delen wij graag met jou. Dit doen wij volgens het meester-gezel principe; een ervaren medewerker weidt een nieuwe collega in op zorg, processen en cultuur. Onderdeel van deze kennisdeling is het Intern Scholingsbureau (ISB). Het ISB speelt flexibel in op scholingsvragen uit de praktijk. De medewerkers van het ISB zijn werkzaam in de praktijk en didactisch geschoold om hun kennis te delen. Het bureau biedt onder meer de volgende cursussen aan:
•Psychopathologie
•Rehabilitatie
•Verlies, rouw (en herstel)
•Kwartiermaken
•Forensische psychiatrie
•Verslaving
•Autisme
•Interculturele Hulpverlening
•Persoonlijkheidsstoornissen
•Herstelondersteunende zorg
•Kwartiermaken

 

Intern Scholingsbureau
De cliënt staat centraal bij de RIBW. Wij vinden het dan ook heel belangrijk dat deze cliënt de juiste zorg krijgt. Dit doen we door vakinhoudelijk bij te blijven en de juiste methodieken in te zetten. Een belangrijk aspect in onze begeleiding is hoe we met collega’s en cliënten omgaan. Dit doen wij op basis van gelijkwaardigheid en respect.

Kennisdeling
Naast het aanbod van het Intern Scholingsbureau biedt de RIBW mogelijkheden om kennis te delen in intervisiegroepen en expertiseteams.

 

Medewerkers krijgen hoog rapportcijfer van cliënten
De cliënt staat centraal in onze dienstverlening. Om die dienstverlening zo goed mogelijk af te stemmen op de cliënt, onderzoeken wij elk jaar wat zij van ons vinden en op welke punten wij ons nog kunnen verbeteren. Ook vorig jaar scoorden wij weer goed op klantvriendelijkheid, betrokkenheid en zorg. Cliënten gaven ons het rapportcijfer 8,1. Dit is een hoge waardering ten opzichte van andere zorginstellingen.

Ook in de toekomst willen wij dat onze cliënten tevreden zijn. Daarom doen wij er alles aan om vakinhoudelijk bij te blijven en onze cultuur te bewaken. Om die reden werken wij volgens het meester-gezel principe. Dit betekent dat ervaren medewerkers kennis en cultuur overdragen op minder ervaren medewerkers.

Paulien: ‘Wij hechten veel belang aan de kwaliteit van onze dienstverlening. In de ruim 35 jaar dat we binnen de GGZ werkzaam zijn hebben we veel expertise opgedaan. Deze delen we graag met medewerkers door interne (verplichte) cursussen te organiseren. Zo blijven we experts binnen ons vakgebied.’

logo

Gegevens RIBW Nijmegen & Rivierenland

Naam RIBW Nijmegen & Rivierenland

Onderdeel Team HRM

Postadres Kerkenbos 1103A
6546 BC Nijmegen

Website
www.ribw-nijmegenrivierenland.nl

Stages & opleidingen bij RIBW Nijmegen & Rivierenland

Stages Klik hier voor stage overzicht

Actuele vacatures van RIBW Nijmegen & Rivierenland

Geen vacatures gevonden