RIBW K/AM

Vitaal verder met RIBW K/AM“Gezondheid is het vermogen van mensen om zich aan te passen en regie te voeren over hun eigen welbevinden, in het licht van de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in hun leven.”


Deze woorden van Machteld Huber vormen het uitgangspunt van de visie van RIBW K/AM. Uiteindelijk wil ieder mens regie kunnen voeren over en grip hebben op het eigen welbevinden. Mensen met een (ernstige) psychiatrische kwetsbaarheid net goed als ieder ander. Wij zijn er van overtuigd dat iedereen dit ook kan. RIBW K/AM helpt mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid te ervaren wat ‘welbevinden’ voor hen betekent. Door hen te ondersteunen bij het maken van eigen keuzes en hier zelf invulling aan te geven. De kwetsbaarheid van veel mensen is vaak blijvend, maar dat hoeft een betekenisvol meedoen in de samenleving niet in de weg te staan. Maatschappelijke inclusie vraagt vaak wel extra steun. Die steun bieden wij.


Het welbevinden van de cliënt als uitgangspunt nemen, vraagt om andere manieren van begeleiden en organiseren. In onze begeleiding proberen wij bewust te zijn van onze eigen manier van kijken, denken en doen. Ons vermogen om regie te voeren over ons eigen welbevinden; wat er ook gebeurt. Systemen, protocollen of eigen opvattingen komen mogelijk voort uit onze eigen behoeften, die niet zomaar aansluiten bij die van de ander. Vanuit dit bewustzijn kunnen we werkelijk aansluiten op dat wat er bij de ander speelt en op diens onderliggende behoeften. Door zo oprecht verbinding te maken met iemand, helpen we hem zijn passie (opnieuw) te ontdekken. Samen onderzoeken we vervolgens wat er nodig is om betekenisvol en vitaal aan de slag te gaan en indien nodig gaan we dit samen aan. Op een manier dat welbevinden ervaren blijft worden. Dit persoonlijke proces staat centraal in onze begeleiding en ervaringsdeskundigen spelen hierin een cruciale rol. Wij noemen dit ‘Vitaal Versterkend Werken’ vanuit de visie ‘Vitaal Verder’. RIBW K/AM is specialist in Vitaal Versterkend Werken.


Werken bij RIBW K/AM: spreekt onze visie je aan?
Als de doelgroep en de missie van onze organisatie je aanspreken, dan zijn er voor jou diverse mogelijkheden om bij ons te werken. Wij hebben een breed scala aan functies variërend van woonzorgmedewerker tot woon-, ambulant en persoonlijk begeleider. Iedere locatie heeft zo zijn eigen doelgroep, sfeer en karakteristiek. Daarnaast is er een grote groep zelfstandig wonende cliënten die ambulante begeleiding krijgen. Door de variatie in doelgroepen en locaties kun je ook eenvoudig intern een nieuwe uitdaging zoeken.


Je werkt zelfstandig met gevoel voor verantwoordelijkheid, maar dat betekent niet dat je er alleen voor staat. Je maakt deel uit van een team dat onderling nauw samenwerkt.  Onze teams hebben veel ruimte en verantwoordelijkheid om zelf zaken te regelen die ten goede komen aan de cliënten. Daarbij betrekken zij nadrukkelijk de omgeving: familie, vrijwilligers, voorzieningen in de wijk. Wij noemen dat zelf-organiserend werken. Het team heeft wel een manager waar zij op kunnen terugvallen als dat nodig is.


Wij bieden mogelijkheden voor mensen met diverse opleidingen zoals MBO-V, HBO-V, MMZ en SPH. Ook als je goed opgeleid bent maar net dat stukje actuele kennis of ervaring in de psychiatrie mist, ben je welkom. Gedurende de inwerkperiode ben je in de gelegenheid een aantal trainingen te volgen. Wij vinden het vooral belangrijk dat je gemotiveerd bent een bijdrage te leveren aan herstel van onze cliënten.


Stuur ons dan een mail via www.ribw-kam.nl

logo

Gegevens RIBW K/AM

Naam RIBW K/AM

Adres Stationsplein 118
 Haarlem

Postadres Postbus 2257
2002 CG Haarlem

Telefoon 023-517 87 00

Fax 023-531 58 72

Website
www.ribw-kam.nl

MediVacature carrièremagazine

Lees hier meer over RIBW K/AM

Lees hier het artikel van RIBW K/AM

Stages & opleidingen bij RIBW K/AMStages Klik hier voor stage overzicht

Actuele vacatures van RIBW K/AM