RIBW K/AM

Vitaal verder met RIBW K/AM


“Gezondheid is het vermogen van mensen om zich aan te passen en regie te voeren over hun eigen welbevinden, in het licht van de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in hun leven.”Deze woorden van Machteld Huber vormen het uitgangspunt van de visie van RIBW K/AM.Meedoen wil iedereen, mensen met een (ernstig) psychische kwetsbaarheid net zo goed als ieder ander. En iedereen kán ook meedoen. RIBW K/AM helpt mensen te ontdekken en te ervaren wat ‘meedoen’ voor hen betekent. Door hen te helpen zelf keuzes te maken en zelf oplossingen te ervaren. De kwetsbaarheid is voor veel van hen vaak blijvend, maar de belemmering die deze vormt voor een betekenisvol bestaan in de samenleving hoeft dat niet te zijn. Maatschappelijke inclusie vraagt vaak wel extra steun. Die steun bieden wij. In onze begeleiding onderscheiden we drie niveaus in onze manier van kijken, denken en doen:

  • het niveau van praktische zorg, waarbij het gaat om aanvullen van wat iemand zelf niet kan;
  • het niveau van verandergerichte zorg, waarbij we ons richten op het aanleren wat iemand nog niet zelf kan;
  • het niveau van vitale zorg, waarbij het gaat om het aanwakkeren van dat wat al in iemand zit. RIBW K/AM is specialist op dat laatste niveau. De begeleiding bouwt voort op de SRH-methodiek gekoppeld aan de uitgangspunten van het herstelconcept. Herstel gaat om het persoonlijke proces waarin mensen met een psychiatrische aandoening de draad weer oppakken en hun leven een nieuwe richting geven. Dat persoonlijke proces staat centraal binnen onze begeleiding. Door oprecht verbinding te maken met iemand, helpen we hem zijn passie (opnieuw) te ontdekken. Samen onderzoeken we vervolgens wat er nodig is om betekenisvol en vitaal aan de slag te gaan. Ervaringsdeskundigen spelen in dit proces een cruciale rol.

 

Werken bij RIBW K/AM: spreekt onze visie je aan?

 

Als de doelgroep en de missie van onze organisatie je aanspreken, dan zijn er voor jou diverse mogelijkheden om bij ons te werken. Wij hebben een breed scala aan functies variërend van woonzorgmedewerker tot woon-, ambulant en persoonlijk begeleider. Iedere locatie heeft zo zijn eigen doelgroep, sfeer en karakteristiek. Daarnaast is er een grote groep zelfstandig wonende cliënten die ambulante begeleiding krijgen. Door de variatie in doelgroepen en locaties kun je ook eenvoudig intern een nieuwe uitdaging zoeken.

 

Je werkt zelfstandig met gevoel voor verantwoordelijkheid, maar dat betekent niet dat je er alleen voor staat. Je maakt deel uit van een team dat onderling nauw samenwerkt. Onze teams hebben veel ruimte en verantwoordelijkheid om zelf zaken te regelen die ten goede komen aan de cliënten. Daarbij betrekken zij nadrukkelijk de omgeving: familie, vrijwilligers, voorzieningen in de wijk. Wij noemen dat zelf-organiserend werken. Het team heeft wel een manager waar zij op kunnen terugvallen als dat nodig is. 

 

Wij bieden mogelijkheden voor mensen met diverse opleidingen zoals MBO-V, HBO-V, MMZ en SPH. Ook als je goed opgeleid bent maar net dat stukje actuele kennis of ervaring in de psychiatrie mist, ben je welkom. Gedurende de inwerkperiode ben je in de gelegenheid een aantal trainingen te volgen. Wij vinden het vooral belangrijk dat je gemotiveerd bent een bijdrage te leveren aan herstel van onze cliënten.

 

Interesse?

Stuur ons dan een mail via www.werkenbijribw-kam.nl

Lees hier meer over RIBW K/AM Lees meer over RIBW K/AM

Gegevens organisatie

Naam
RIBW K/AM
Adres
Stationsplein 118
 Haarlem
Postadres
Postbus 2257
2002 CG Haarlem
Telefoon
023-517 87 00
Fax
023-531 58 72
Website
www.werkenbijribw-kam.nl

Actuele vacatures

Stages & opleidingen bij RIBW K/AM

 Stages Klik hier voor stage overzicht
logo