Pameijer

Stap verder Pameijer


Hoe anderen helpen mij energie geeft

Door zijn ernstig meervoudige beperking is Ali’s energieniveau soms lager dan dat hij wil. Dat maakt hem soms boos. Waar hij energie van krijgt? Andere mensen helpen. Dat geeft hem een goed gevoel. En biedt hem de ruimte om zijn dromen waar te maken!

Ali woont bij zijn ouders en ging tot een paar weken geleden (voor de coronacrisis) iedere dag naar AC Kreileroord, een activerings- en ontmoetingscentrum van Pameijer waar volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking ondersteuning krijgen op het gebied van vrijetijdsbesteding of (vrijwilligers)werk. Op dit moment begeleiden we Ali op afstand. Als het weer kan, pakken we graag zijn vaste dagprogramma weer op.

Dit dagprogramma bestaat bijvoorbeeld uit het leren van de cijfers, muziek spelen en – luisteren, oefeningen op de Belevenistafel, bewegen in de gymzaal en rustmomenten (snoozelen) tussendoor. Ook helpt hij mee met het vullen van zakjes voor de molenaar in de buurt.

Ali geniet erg van sociaal contact. Hij knuffffelt vaak en helpt graag andere mensen. In AC Kreileroord neemt hij collega’s die slecht ter been zijn graag mee voor een ommetje in de rolstoel, of hij helpt ze met eten.

Ali is een bekend gezicht in de wijk. Bij een klusje in de buurt groet hij iedereen. Anderen helpen geeft hem een fijn gevoel. Hij krijgt er meer zelfvertrouwen en energie van. Energie die hij goed kan gebruiken bij het verwezenlijken van zijn dromen. Zoals een werkstage bij de plaatselijke supermarkt. Daar mocht hij met karretjes rijden, groenten bijvullen én praten door een microfoon met oortje! Ook organiseerde zijn leerwerkcoach een ontmoeting met zijn favoriete DJ. Dat werd de dag van zijn leven.

Nieuwe ervaringen maken zijn wereld letterlijk en figuurlijk groter. Binnen de mogelijkheden die Ali heeft. ‘Ik wil altijd nieuwe dingen doen’ zegt hij regelmatig. En dat motto doorleeft hij met overtuiging.


Vindingrijk werken bij Pameijer
Je wilt iets betekenen voor de ander. Je houdt wel van een uitdaging en je gelooft dat je met kleine stapjes iemand verder kan brengen. Door creatieve oplossingen aan te reiken waardoor een cliënt weer vertrouwen in zichzelf krijgt en weer mee kan doen aan de maatschappij.

Herken jij je hierin? Dan hebben wij onze nieuwe medewerker gevonden. Want bij Pameijer geloven we namelijk in samen vindingrijk werken. Dat kleine stapjes tot iets groots kunnen leiden. Dat door het dragen van een koptelefoon iemand weer de straat op durft. Of door het duwen van een rolstoel je weer energie krijgt.

Wij geloven in de kracht van mensen. Geloof jij in je eigen kracht?

Kom dan werkenbijPameijer.nl

logo

Gegevens Pameijer

Naam Pameijer

Adres Crooswijksesingel 66
3034 CJ Rotterdam

Postadres Postbus 22406
3003 DK Rotterdam

Telefoon 010 - 271 00 00

Website
www.pameijer.nl

MediVacature carrièremagazine

Lees hier meer over Pameijer

Lees hier het artikel van Pameijer

Stages & opleidingen bij Pameijer

Stages Stages bij Pameijer
Opleidingen Opleidingsmogelijkheden bij Pameijer
Vrijwilligerswerk Vrijwilligerswerk bij Pameijer

Actuele vacatures van Pameijer

Basispsycholoog in Bergen op Zoom (24-36 uur)

Pameijer in Bergen op Zoom