Oogziekenhuis Rotterdam

Wij zoeken oogcontact!


Het Oogziekenhuis Rotterdam is in Nederland sinds 1874 dé superspecialist op het gebied van oogheelkunde. Innovatie staat  centraal. We delen kennis met de beste (inter)nationale ziekenhuizen en leren van principes van het bedrijfsleven. Zo staat onze oogzorg nooit stil.Samen met 550 medewerkers en artsen leveren we tweede- en derdelijnszorg. Jaarlijks worden bijna 14.000 operaties uitgevoerd en 140.000 patiënten poliklinisch gezien. Bijna alle patiënten (93%) worden poliklinisch behandeld en hoeven niet opgenomen te worden. Wanneer een operatie nodig is, dan vindt deze plaats in één van de vier grote operatiekamers met uitslaapkamer. Staar operaties en oculoplastische ingrepen vinden grotendeels plaats in het dagcentrum met twee  operatiekamers.

 

Angstreductiefilosofie
Angstreductie staat bij ons centraal. Ieder mens met een oogaandoening is bang om blind te worden. Angstreductie wordt bereikt door een goede voorlichting te geven (voorspelbaarheid), patiënten te vragen een begeleider mee te nemen (twee horen meer dan één), transparant te zijn (alles laten zien) en een prettig ziekenhuisgebouw. Minder angst betekent een snellere genezing, meer veiligheid en een grotere patiënttevredenheid.


Samenwerking
Het Oogziekenhuis Rotterdam heeft in 2001 Het Oogzorgnetwerk opgericht. Binnen het netwerk werken oogartsen, optometristen, opticiens en oogrevalidatie-instellingen nauw samen. Kennis en ervaringen worden uitgewisseld, waardoor de kwaliteit van zorg continu naar een hoger  niveau wordt gebracht.


Opleidingen
Het Oogziekenhuis verzorgt diverse opleidingen. Zo bieden wij de grootste opleiding van basisarts tot oogarts. We verzorgen ook de super specialisatie voor oogartsen in de verschillende deelgebieden van de oogheelkunde. Ook geven we opleidingen voor medisch ondersteunend personeel en onderwijs aan coassistenten in opleiding tot basisarts en aan stagiaires van diverse opleidingen voor verpleegkunde en managementopleidingen in de zorg.


Werken bij de oogheelkundige superspecialist?
Regelmatig is Het Oogziekenhuis Rotterdam op zoek naar enthousiaste en talentvolle medewerkers met passie! Wil je graag aan de slag in een inspirerende werkomgeving en zie jij kansen om de zorg met ons te verbeteren? Kijk dan naar de vacatures op onze website!


Solliciteren?
Wil je graag werken in Het Oogziekenhuis Rotterdam? Stuur dan een (open) sollicitatiebrief en CV naar: solliciteren@oogziekenhuis.nl.

Lees hier meer over Oogziekenhuis Rotterdam Lees meer over Oogziekenhuis Rotterdam

Gegevens organisatie

Naam
Oogziekenhuis Rotterdam
Onderdeel
Personeel en Organisatie
Adres
Schiedamsevest 180
3011 BH Rotterdam
Postadres
Postbus 70030
3000 LM Rotterdam
Telefoon
010-401 77 77
Website
www.oogziekenhuis.nl

Actuele vacatures

Medisch Vakfotograaf

Oogziekenhuis Rotterdam in Rotterdam

Programmaleider (Rotterdams Oogheelkundige Instituut)

Oogziekenhuis Rotterdam in Rotterdam

Technisch oogheelkundig assistent (Reinier de Graaf Groep)

Oogziekenhuis Rotterdam in Rotterdam

Vacature manager zorgpaden - polikliniek en diagnostiek

Oogziekenhuis Rotterdam in Rotterdam

vacature adviseur kwaliteit & veiligheid

Oogziekenhuis Rotterdam in Rotterdam

Vacature verpleegkundige

Oogziekenhuis Rotterdam in Rotterdam

Gastvrouw/gastheer Polikliniek (vrijwilliger)

Oogziekenhuis Rotterdam in Rotterdam

Opleiding tot Oogarts

Oogziekenhuis Rotterdam in Rotterdam

Stages & opleidingen bij Oogziekenhuis Rotterdam

 

Stages Klik hier voor stage overzicht
Opleidingen Klik hier voor opleidingen overzicht
logo