Lister

Samen werken aan herstel


Werk je ook met ons mee?!


Soms is begeleiden niets meer dan als mens luisteren naar iemands verhaal en vragen: Wat wil jíj dat er gebeurt in je leven? Want niet een ziektebeeld is het uitgangspunt van onze zorg, maar de persoon. Dat maakt het werken bij Lister zo bijzonder: de kracht van iemand leren kennen en hem of haar helpen om het eigen leven inhoud te geven.Lister begeleidt mensen met psychiatrische en/of verslavingsproblemen in Utrecht en omgeving. Die begeleiding is herstelondersteunend en gaat uit van ervaringsdeskundigheid en de mogelijkheden van mensen om te ontwikkelen. Begeleiding wordt ambulant aangeboden of binnen woonvormen van de organisatie. Ons doel is om onszelf voor de cliënt uiteindelijk overbodig te maken.

 

Herstelondersteunend werken

Lister gaat uit van de herstelondersteunende visie waarbij het herstelproces van mensen centraal staat. Ons motto is: de juiste cliënt op de juiste plek gedurende de juiste periode. Binnen Lister ben je zelf verantwoordelijk voor je acties en resultaten. Daarom investeren wij continue in onze medewerkers. Het is belangrijk dat je jezelf herkent in onze kerncompetenties: Je reflecteert bewust, je werkt zelfstandig samen en je bent een klantgerichte ondernemer. Daarnaast geven onze medewerkersprofielen inzicht in wat we van je verwachten en of je bij onze organisatie past.

 

Ontwikkeling

Bij Lister kun je jezelf voortdurend ontwikkelen, omdat Lister zich ook ontwikkelt en professionaliseert door continu vernieuwende zorgconcepten te ontwikkelen. Jij krijgt de ruimte om jouw kennis en kunde maximaal in te zett en. Dat levert niet alleen meer kwaliteit van zorg op, maar ook een team van gemotiveerde medewerkers.

 

Bij Lister hebben we een uitgebreid scholingsprogramma. Door coaching, intervisie en supervisie kunnen medewerkers hun eigen rol als deskundig hulpverlener verder onderzoeken en verbeteren.

 

Verder investeert Lister veel in collegialiteit, mogelijkheden om te netwerken en uiteraard ook in gezelligheid, want plezier in je werk is een voorwaarde voor goede zorg. Medewerkers en cliënten zijn dan ook bovengemiddeld tevreden over Lister.

 

Samen doen, samen leren

Experimenteren met vaardigheden en geïnspireerd raken door de mensen waarmee je (samen)werkt. Dat is wat je als stagair of beginnende werknemer bij Lister zult ervaren. Tijdens een stage bij ons ben je zelf verantwoordelijk voor je leerproces. Lister biedt jou een zo optimaal mogelijke leeromgeving. We waarderen ideeën en nieuwe inzichten van onze medewerkers en stagiairs en hebben veel aandacht voor kritisch denken, refl ectie en feedback. Zo werken we ook voor iedereen met de 360 graden feedbackmethode. Refl ecteren naar jezelf, tussen jou en je leidinggevende, jou en de cliënt maar ook naar jezelf binnen Lister om tot ontwikkeling te komen, zien wij als noodzakelijk om uiteindelijk de kwaliteit van zorg te kunnen leveren die past bij onze cliënten.

 

Een omgeving dus waar je met plezier werkt aan herstel! Met momenteel zo’n 700 enthousiaste medewerkers zijn we al ruim 30 jaar actief. Het jij een afgeronde SPW, SPH, MWD of HBO-V opleiding? Kijk dan op onze website voor de mogelijkheden!

 

Contact

Furkaplateau 15

3524 ZH Utrecht

T 030 236 10 70

 

Lees hier meer over Lister Lees meer over Lister

Gegevens organisatie

Naam
Lister
Onderdeel
P&O
Postadres
Furkaplateau 15
3524 ZH Utrecht
Telefoon
030-236 10 70
Website
www.lister.nl

Actuele vacatures

Herstelcoach OGGZ

Lister in Utrecht

Controller

Lister in Utrecht

Trajectbegeleider Werk

Lister in Utrecht

Herstelcoach ASS

Lister in Utrecht

Woonondersteuner B

Lister in Utrecht

Slaapwacht

Lister in Utrecht

Persoonlijk Begeleider

Lister in Utrecht

Herstelcoach

Lister in Utrecht

GGZ-Specialist

Lister in Utrecht

Stage

Lister in Utrecht

Open sollicitatie

Lister in Utrecht

Stages & opleidingen bij Lister

 

Stages Klik hier voor stage overzicht
logo