Lievegoed

Je bent meer dan je denkt


De mens als geheel bekijken en behandelen. Zo denken en doen we bij Lievegoed. De persoonlijke benadering in een harmonieuze omgeving, met ruimte voor spiritualiteit en creativiteit op antroposofische grondslag. De plaatsen waar we onze zorg bieden zijn met opzet kleinschalig gebleven. Ze liggen verspreid over het land, met een concentratie in midden Nederland. Bij Lievegoed werken zo’n 600 mensen. 

Lievegoed is er voor iedereen die meer ruimte zoekt dan alleen een diagnose, of een ziektebeeld. Wij zien de cliënt uitdrukkelijk als meer, als een groter geheel. We kijken naar de gezonde kanten, gaan die stimuleren en versterken. Dat geeft ruimte. Want je bent meer dan alleen je probleem of je beperking.Psychiatrie en verslavingszorg

We behandelen mensen met meervoudige en complexe problematiek. Onze cliënten hebben vaak een combinatie van problemen:meerdere psychiatrische diagnoses; een verslaving én psychiatrische problematiek. Er zijn verschillende behandelmogelijkheden: ambulant, in deeltijd of opname. We werken veel met groepsbehandelingen 

 

Verstandelijke beperking

We bieden zorg en begeleiding aan kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking Wij bieden een fijne en veilige plek voor dagopvang of wonen met een zinvolle dagbesteding. Door bijvoorbeeld mee te helpen op een zorgboerderij of ambachten te leren in een kunstwerkplaats. Daarnaast bieden we individuele begeleiding. 

 

Werken bij Lievegoed

Lievegoed is een bijzondere zorginstelling. Niemand werkt hier “toevallig”. Of het nu om behandelaren gaat, of om iemand achter de schermen, in de administratie. Het werken bij Lievegoed is een bewuste keuze, en dat merk je. 

 

We zijn klein en werken bewust kleinschalig. We kennen elkaar en gaan op een persoonlijke manier  met elkaar om. We zijn als heel mens aanwezig in ons werk. En we hebben elkaar nodig om het beste uit onszelf en ons werk te halen.

 

Deskundig

Zorgmedewerkers van Lievegoed hebben een goede reguliere zorgopleiding achter de rug. Naast hun vakopleiding  zijn ze allemaal geschoold in de antroposofische visie op de mens en op gezondheid. Dit geeft elk team een diversiteit aan deskundigheid en vakkennis, met een gezamenlijk referentiekader. Zo beschikken we over een extra perspectief. Een andere kijk op mensen die een hulpvraag hebben. We onderhouden en voeden onze visie in teamintervisies en antroposofische studie-uren. We nemen de tijd om terug te kijken, te reflecteren en te bespreken wat beter kan. Tijd om van elkaar en met elkaar te leren. 

 

Wie zoeken we?

  • Enthousiaste en positief ingestelde collega’s die zich kunnen vinden in een integrale benadering in de zorg
  • Met kennis van of affiniteit met antroposofisch gedachtegoed
  • Met MBO of HBO opleiding voor de gehandicaptenzorg, verslavingszorg of psychiatrie.

 

We hebben regelmatig vacatures voor onderstaande functies. Houd onze site in de gaten voor actuele vacatures. Natuurlijk kun je ook een open sollicitatie sturen.

  • Verpleegkundigen GGZ
  • Begeleiders Beschermd Wonen GGZ
  • Begeleiders KDC Gehandicaptenzorg
  • Woonbegeleiders Gehandicaptenzorg (volw./kinderen)
  • Ambulant begeleiders Gehandicaptenzorg

 

Solliciteren of meer informatie?

www.lievegoed.nl/werkenbij

Lees hier meer over Lievegoed Lees meer over Lievegoed

Gegevens organisatie

Naam
Lievegoed
Postadres
Postbus 627
3720 AP Bilthoven
Website
www.lievegoed.nl

Actuele vacatures

Zorgassistent (NAH) Smaragd

Lievegoed in Amsterdam

Begeleider, Salvia

Lievegoed in Driebergen

Zorgassistent Salvia

Lievegoed in Driebergen

Persoonlijk Begeleider Salvia

Lievegoed in Driebergen

Persoonlijk Begeleider MVG, Joriskring

Lievegoed in Amsterdam

Begeleider, Joriskring

Lievegoed in Amsterdam

Agogisch Begeleider, Beschermd Wonen

Lievegoed in Haarlem

Bestuurssecretaris

Lievegoed in Bilthoven

Basis Psycholoog, Wageningen

Lievegoed in Bilthoven

Verpleegkundig Specialist, Bilthoven

Lievegoed in Bilthoven

Begeleider GHZ Dagbesteding

Lievegoed in Driebergen

Verpleegkundige(n)

Lievegoed in Bilthoven

Vrijwilliger Gastheer/Gastvrouw

Lievegoed in Bilthoven

Open sollicitatie

Lievegoed in Bilthoven

Vrijwilliger

Lievegoed in Amsterdam

Vrijwilliger regio Driebergen

Lievegoed in Driebergen

Vrijwilliger Joriskring

Lievegoed in Amsterdam

Stages & opleidingen bij Lievegoed

 

Stages Klik hier voor stage overzicht
Opleidingen Klik hier voor opleidingen overzicht
logo
© MediVacature. De verstrekte informatie en/of de geplaatste vacatures op MediVacature zijn uitsluitend voor persoonlijk gebruik door werkzoekenden aan te wenden. Niet toegestaan is elke overname of verveelvoudiging en distributie, commercialisatie of exploitatie van de op MediVacature geplaatste informatie en/of vacatures. Software © CornGroup BV (17-10-2017 01:48:28)
Bottrap