Leviaan

RIBW Zaanstreek Waterland West-Friesland biedt professionele begeleiding aan mensen met tijdelijk of langdurig psychische klachten. Wij helpen mensen de draad weer op te pakken, inzicht te krijgen in het psychisch functioneren en te begeleiden naar meer rust en structuur. Dat doen we met begeleiding vanuit beschermde woonvormen, begeleiding thuis, digitale begeleiding en begeleiding bij werken en participeren.

Persoonlijk, betrokken en met als doel de cliënt zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren in de maatschappij.De RIBW als werkgever

Een prima werksfeer, waar we hard werken en veel van je vragen. En waar je heel veel ontvangt. Waar we je ideeën en feedback waarderen. Waar we rekening houden met je privéleven en investeren in je talenten, onder meer met opleidingen. Dat is in het kort wat werken bij de RIBW betekent.

Wij zijn een professionele organisatie die van betekenis wil zijn voor mensen met psychiatrische aandoeningen. Iedere medewerker draagt hieraan bij met een professionele, proactieve en flexibele werkhouding. Zowel medewerkers in de directe cliëntenzorg als medewerkers in ondersteunde functies. Ruim 450 collega’s werken samen aan het realiseren van deze doelstelling. Ieder vanuit zijn eigen kennis, kunde en kwaliteiten.

 

Een warm hart voor onze cliënten

Centraal in dit alles staan onze cliënten. In totaal begeleiden en ondersteunen we zo’n 1.100 mensen bij het dagelijkse leven. Voor ons zijn zij veel meer dan hun diagnose van schizofrenie, manisch depressiviteit, borderline, Korsakov of autisme. Wij gaan uit van de eigen kracht van mensen en geven ze hoop, geloof en vertrouwen in hun eigen ontwikkeling. Zo leren zij maximaal te leven met hun mogelijkheden en beperkingen. Dat doen we planmatig, methodisch, herstelgericht en afgestemd op de individuele wens van de cliënt.


Scholing en ontwikkeling

Bij de RIBW besteden we ruim aandacht aan cursussen en opleidingen, zodat medewerkers upto- date blijven met vakkennis en de ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg. Medewerkers zijn verantwoordelijk voor hun loopbaanontwikkeling en nemen veelal zelf het initiatief om aan een opleiding te beginnen.


De RIBW organiseert diverse interne cursussen en trainingen, waaronder een cursus psychopathologie, autisme, omgaan met agressie en een medicatiecursus. Een aantal cursussen is verplicht voor medewerkers in de directe cliëntenzorg. Alle medewerkers volgen een cursus om de basisprincipes van herstelondersteunende zorg onder de knie te krijgen. Medewerkers in de directe cliëntenzorg volgen aanvullend de uitgebreide herstel- en rehabilitatiemethodiekcursus. Naast de training worden zij op de werkvloer begeleid door methodiekondersteuners.


Contactgegevens

RIBW ZWWF
Slenkstraat 201-4
1441 MN Purmerend
Tel. 0299 412 670
E-mail: P&O@ribwzwwf.nl
www.ribwzwwf.nl
 

Social Media
Vind ons op Facebook.com
En volg ons op Twitter.com

logo

Gegevens Leviaan

Naam Leviaan

Onderdeel Personeel & Organisatie

Postadres Slenkstraat 201-4
1441 MN Purmerend

Telefoon 088 200 1000

Website
www.leviaan.nl

Actuele vacatures van Leviaan

Persoonlijk begeleider, Zwaag

Leviaan in Zwaag

Ambulant woonassistent, Beemster

Leviaan in Beemster

Woonassistent, Enkhuizen

Leviaan in Enkhuizen

Ambulant begeleider, Beemster

Leviaan in Beemster

MBO stagiair

Leviaan in 

HBO Stagiair

Leviaan in