Koninklijke Kentalis


’ALS LOGOPEDIST HEB JE BIJ KENTALIS VEEL MOGELIJKHEDEN’

 

Christel (26) werkt als logopedist en communicatiedeskundige bij zorg- en onderwijsorganisatie Kentalis in Amsterdam. “Ik houd mij steeds bezig met een essentieel onderdeel in het dagelijks leven: communicatie. Het is fantastisch om iedere dag samen met collega’s te zoeken naar mogelijkheden voor cliënten.

 

Breed beroep

Tijdens het kiezen van een studierichting kwam ik al snel uit op logopedie bij Hogeschool Utrecht. Logopedie is een breed beroep. Je kunt werken met premature baby’s, met oudere mensen in een verpleeghuis en met kinderen en volwassenen met of zonder beperking. Ik koos er bewust voor om stage te lopen op diverse plekken, maar mijn afstudeerstage bewaarde ik voor de doelgroep ´mensen met een beperking´. Een heel goede keus, ik had het enorm naar mijn zin. Dat bevestigde des te meer mijn keus om met deze doelgroep te gaan werken. Na mijn afstuderen in 2013 werkte ik in een vrije vestiging en bij een instelling en sinds november werk ik bij Kentalis.

 

Zorg of onderwijs

Ik heb de vacatures van Kentalis altijd in de gaten gehouden. Het is een enorm grote organisatie met veel verschillende doelgroepen en er zijn tal van mogelijkheden. Kort werkte ik als logopedist binnen het onderwijs van Kentalis, maar dat was niet echt mijn plek. Nu werk ik in de zorg en ik merk dat ik hier goed zit. Ik ben enorm warm ontvangen en krijg tal van mogelijkheden om mijzelf te ontwikkelen.

 

Werken met cliënten en begeleiders

Ik begeleid de begeleiders van cliënten in totale communicatie en schrijf communicatieprofielen, observeer en adviseer. Ik houd mij bezig met de gehoorproblematiek en eet- en drinkproblemen. Soms werk ik ook een-op-een met een cliënt, vooral bij een hulpvraag over een hoortoestel of tijdens de afname van een logopedische test. Geen dag is hetzelfde. Soms zit ik de hele dag achter de computer, soms heb ik veel afspraken, observeer ik cliënten en coach ik begeleiders. Dat maakt het werk enorm afwisselend en uitdagend. Het draait altijd om een essentieel onderdeel in het dagelijks leven: communicatie. Het is fantastisch om iedere dag samen met collega’s te zoeken naar mogelijkheden voor cliënten en dan te komen tot mooie inzichten en resultaten.”

 

Kim (25) volgde de opleiding SPH en werkt nu als assistent begeleider bij zorg- en onderwijsorganisatie Kentalis in Sint-Michielsgestel. “Ik werk met jongeren die doof zijn. Vaak hebben onze cliënten meerdere beperkingen. Ik geniet van mijn werk, vooral als ik zie dat cliënten groeien en lekker in hun vel zitten.”

 

Doofblinde cliënten

Afgelopen juni rondde ik de hbo-opleiding SPH af. In het derde jaar van die studie liep ik stage bij het orthopedagogisch centrum van Kentalis. De cliënten van Kentalis hebben een speciale hulpvraag; ze zijn slechthorend, doof of doofblind. Ook hebben veel cliënten bijvoorbeeld psychosociale problemen of een verstandelijke beperking. Dat vond ik een extra uitdaging. Na mijn stage werd ik gevraagd om te komen werken op deze woongroep.

 

Geen dag is hetzelfde

Ik werk nu met jongeren tussen de twaalf en negentien jaar. Mijn taken variëren: van huishoudelijke taken tot het zorgen dat de cliënten een zinvolle dagbesteding hebben, zoals naar school gaan. Ook vind ik het heel belangrijk om er ‘te zijn’ voor de cliënten en help ik hen bij het bereiken van persoonlijke leerdoelen. Ik vind het mooi dat ik cliënten kan helpen om een ontwikkeling door te maken en dat ik hen zie groeien door de werkzaamheden die ik samen met mijn collega’s verricht. Zij leren veel, maar ik ook. Het is een uiteenlopende doelgroep waarbij verschillende hulpvragen spelen. Geen dag is hetzelfde en dat vraagt soms om een creatieve aanpak. Daarom blijf ik mezelf ontwikkelen, ik sta hier nooit stil.

 

Fijne collega’s

Ik kan echt genieten van mijn werk als ik zie dat cliënten lekker in hun vel zitten en genieten van de samenwerking. Maar ik geniet ook als ze op een minder goede dag naar mij komen om hun verhaal te doen en ik ze dan kan opvrolijken. Daarnaast geniet ik van het werken met mijn collega’s. Ik heb een fijne band met mijn collega’s en ook dat maakt mijn werk heel leuk om te doen.”

 

Ben je geïnteresseerd in werken bij Kentalis? Bekijk online ons vacature overzicht.

http://www.kentalis.nl/Professionals/Over-Kentalis/Werken-bij-Kentalis/Vacatures

Lees hier meer over Koninklijke Kentalis Lees meer over Koninklijke Kentalis

Gegevens organisatie

Naam
Koninklijke Kentalis
Postadres
Postbus 7
5270 BA Sint Michielsgestel
Website
www.kentalis.nl

Actuele vacatures

Behandelcoördinator

Koninklijke Kentalis in Tilburg, Waalwijk of Breda

Logopedist

Koninklijke Kentalis in Schagen

Pedagogisch Behandelaar

Koninklijke Kentalis in Schagen

Managementassistent

Koninklijke Kentalis in Drachten

Assistent begeleider

Koninklijke Kentalis in Amsterdam

Schoolmaatschappelijk werker

Koninklijke Kentalis in Emmen

Flexmedewerker Begeleider

Koninklijke Kentalis in Vries

Psycholoog

Koninklijke Kentalis in Den Haag

Docent wiskunde/natuurkunde 2e graads

Koninklijke Kentalis in Haren

Stages & opleidingen bij Koninklijke Kentalis

 

Stages Klik hier voor stage overzicht
logo