Kessler Stichting


We maken van alles mee

Zonder te willen overdrijven kan je hier na een jaartje wel een boek schrijven. Het is soms moeilijk voor te stellen wat voor leven cliënten achter zich hebben. Drank en andere verslavingen spelen vaak, maar niet altijd een rol. Eenzaamheid, armoede en pech zien we ook vaak terug. En ja soms zit er een cliënt in de bar aan de overkant van de straat of proberen we met man en macht te voorkomen dat mensen bezwijken onder hun verzamelwoede. Desondanks wordt er heel wat gelachen op de afdeling. De humor is nooit ver weg.

 

Geen dag hetzelfde

Werken op Zorg & Wonen is geen dag hetzelfde. Onze cliënten hebben natuurlijk verpleging en verzorging nodig maar alleen het feit dat de gemiddelde leeftijd ‘begin vijftig’ is, zorgt voor hele andere vragen en oplossingen dan in een meer regulier verpleeghuis. Zo betrekken we de cliënten zo veel mogelijk bij het wel en wee van de afdeling. Dat kan door samen te koken en kleine klusjes te doen maar ook door cliënten te betrekken bij de sollicitatiegesprekken. Dit is positief voor iedereen.

 

Bijzondere zorg voor bijzondere mensen

Dat is hele andere koek!

 

Werken als verpleegkundige of verzorgende in een verpleeghuis is wel iets wat veel collega’s zich kunnen voorstellen. Maar werken met dak- en thuislozen of andere sociaal kwetsbare mensen die naast fysieke beperkingen ook aandacht en ondersteuning nodig hebben op andere levensgebieden, is soms moeilijker uit te leggen. Uitleggen hoe bijzonder dit werk is, doen we graag! Wanneer je vanuit je eigen overtuigingen gemotiveerd bent om te werken als professional met kwetsbare mensen, dan ben je bij de Kessler Stichting aan het juiste adres. Neem eens een kijkje op onze website: www.kesslerstichting.nl. Daar lees je meer over onze visie, specifieke methodiek en aanbod. ‘Dankbaarder werk kan ik me haast niet voorstellen’

 

Sterk in je schoenen

Werken met deze doelgroep is niet voor iedereen weggelegd. Je gedegen vakkennis moet je flexibel kunnen inzetten. Ook is afstand en nabijheid tot de cliënten van belang; alleen door een juiste houding maak je contact en kan je het ook weer op afstand houden. Altijd in het belang van de cliënt. Ook moet je goed je grenzen kunnen aangeven, collega’s kunnen vragen om hulp en ook feedback geven op elkaars handelen.

Lees hier meer over Kessler Stichting Lees meer over Kessler Stichting

Gegevens organisatie

Naam
Kessler Stichting
Postadres
Postbus 19069
2571 GN Den Haag
Telefoon
070-8 500 500
Website
www.kesslerstichting.nl

Actuele vacatures

Secretaresse

Kessler Stichting in Den Haag

Trajectondersteuner Noodopvang/Nachtopvang

Kessler Stichting in Den Haag

Trajectondersteuner Kortdurende opvang Zamenhof

Kessler Stichting in Den Haag

Woonbegeleider Flexpool

Kessler Stichting in Den Haag

Woonbegeleider Noodopvang/Nachtopvang

Kessler Stichting in Den Haag

Woonbegeleider VBW Viljoen

Kessler Stichting in Den Haag

Verpleegkundigen

Kessler Stichting in Den Haag

Stages & opleidingen bij Kessler Stichting

 

Stages Klik hier voor stage overzicht
logo