InteraktContour

Bij InteraktContour is altijd ruimte voor ontwikkeling


Marijke de Reus werkt al ruim 17 jaar voor InteraktContour. Ze heeft de drive om zich te blijven ontwikkelen. Gelukkig kan dat binnen InteraktContour. “Maar”, zegt Marijke, “je moet de kansen wel aangrijpen en je wensen kenbaar maken.”

Zo’n 17 jaar geleden begon Marijke als begeleider bij InteraktContour, een zorginstelling voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Na de eerste jaren van haar carrière op een woonlocatie in Lelystad gewerkt te hebben, groeide ze door naar coördinerend begeleider. “Ik heb toen samen met andere coördinerend begeleiders een managementopleiding gedaan. Maar uiteindelijk was er zoveel te regelen en aan te sturen, dat ik wat verder van de zorg af kwam te staan. Om die reden heb ik een uitstapje gemaakt buiten de organisatie. Na drie jaar was ik weer terug. Ik miste het werken met de doelgroep. Ik ben toen als senior begeleider aan de slag gegaan, wat ik nu nog steeds ben op onze woonlocatie in Kampen. Het is prachtig werk om elke dag mensen te mogen ondersteunen en begeleiden die niet-aangeboren hersenletsel hebben.”

Veel aandacht voor de ontwikkeling van medewerkers
Door de jaren heeft ze niet alleen zichzelf, maar ook de organisatie zien ontwikkelen. “Er is steeds meer aandacht gekomen voor de ontwikkeling van medewerkers. Zo is de training Breinbasics ontwikkeld, die alle medewerkers moeten volgen om hun kennis over hersenletsel te vergroten en verdiepen. En er zijn geen functioneringsgesprekken meer, maar ontwikkelgesprekken. Daarin kan elke medewerker gericht aangeven waar hij naartoe wil werken. Daarnaast is er het digitale platform Pynter, waarin je je eigen leerpad kunt uitstippelen.” Zo vervolgde Marijke haar eigen leerpad in 2015 met de opleiding HBO Verpleegkunde. Daarvan studeert zij binnenkort af.

Volop mogelijkheid om kansen te pakken
“Ik vind het heel bijzonder dat ik verschillende opleidingen kon en mocht doen bij InteraktContour. Je krijgt hier de mogelijkheid om kansen te pakken. Als je zelf een kans ziet en je die wilt pakken, is er volop ruimte om je te ontwikkelen. Het voelt super om op die manier door te kunnen groeien in mijn vak. En het wordt ook gewaardeerd als je je kansen pakt.”

logo

Gegevens InteraktContour

Naam InteraktContour

Onderdeel P&O

Postadres Postbus 128
8070 AC Nunspeet

Telefoon 0341-254 114

Website
www.interaktcontour.nl

MediVacature carrièremagazine

Lees hier meer over InteraktContour

Lees hier het artikel van InteraktContour

Stages & opleidingen bij InteraktContour

Stages Klik hier voor stage overzicht

Actuele vacatures van InteraktContour

Ontwikkelmanager Vastgoed Nunspeet

InteraktContour in Nunspeet

Applicatiebeheerder Nunspeet

InteraktContour in Nunspeet

Psychomotorisch Therapeut op Invalbasis

InteraktContour in Nunspeet

Begeleider Dagbesteding op invalbasis Urk

InteraktContour in Nunspeet

Individueel Begeleider Hardenberg

InteraktContour in Nunspeet

Individueel begeleider Regio Zwolle

InteraktContour in Nunspeet

Locatiecoach Woonlocatie Almere

InteraktContour in 

Senior Woonbegeleider woonlocatie Hattem

InteraktContour in Nunspeet

Meerdere Woonbegeleiders voor Flexpool Almelo

InteraktContour in Nunspeet