InteraktContour

Van betekenis zijn voor mensen met hersenletselMensen wat licht in de duisternis bieden. Dat doet Annemieke Schuurman. Ze is cognitief trainer en thuisbehandelaar bij InteraktContour. Zij leert mensen beter omgaan met de gevolgen van hun niet-aangeboren hersenletsel in het dagelijks leven.


Als je te maken krijgt met niet-aangeboren hersenletsel (NAH), door bijvoorbeeld een beroerte of trauma, heeft dat enorme impact op je leven. Ook op dat van de partner en mensen in de omgeving. Annemieke heeft hier dagelijks mee te maken: “Hersenletsel slaat in als een bom. Er is een leven vóór het letsel en één erna. Omgaan met dit ‘levend verlies’, zoals het ook wel wordt genoemd, vereist geduld, begrip en kennis van hersenletsel.”


Behandeling hersenletsel
“Ik kom zo veel verschillende mensen tegen. Allemaal hebben ze hun eigen verhaal. Hersenletsel is moeilijk te aanvaarden, zeker als je leven voor het letsel zo anders was. In de behandelmodule “Omgaan met verandering”, vaak de eerste stap binnen de behandeling, staan we veelvuldig stil bij het gevoel van verlies. Er is ruimte voor tranen, maar er wordt ook gerelativeerd en gelachen.”


Kippenvel
“Afspreken met iemand lijkt misschien heel simpel als je geen hersenletsel hebt, maar daar gaan heel wat stappen aan vooraf. Daar begeleid ik bij. Ik help een grote taak klein en overzichtelijk te maken door deze op te delen in kleine makkelijkere stapjes. En als het dan lukt, hoe klein de stap ook, dan geeft dat zo’n goed gevoel. Dat goede gevoel motiveert de cliënt weer tot het nemen van een volgende stap en uiteindelijk het bereiken van zijn of haar doel. Dat is geweldig. Van die succesmomenten krijg ik nog steeds kippenvel. Natuurlijk, het lukt niet altijd meteen, maar dat hoort er ook bij. Die ervaringen zijn ook nodig om te leren. Want als ik mensen nieuwe vaardigheden zie uitproberen, als ik hun inspanningen zie om beter te leren omgaan met de gevolgen van het hersenletsel, of daar kleine stapjes in zie zetten, dan ben ik ontzettend trots en blij dat ik hier een onderdeel van mocht zijn.”


Werken bij InteraktContour
Wil je aan de slag als professional, vrijwilliger of stagiair bij InteraktContour? Bekijk onze vacatures en lees meer over de mogelijkheden bij behandeling, dagbesteding, individuele begeleiding of zorg & wonen.


Ben jij de professional die mij verder helpt?
Een beroerte, ongeluk of hersentumor kan blijvend hersenletsel tot gevolg hebben. Toch zijn er altijd mogelijkheden. Dáár richt InteraktContour zich op met behandeling, dagbesteding, begeleiding en 24-uurs zorg. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Check dan onze vacatures!


Kijk op www.interaktcontour.nl

logo

Gegevens InteraktContour

Naam InteraktContour

Onderdeel P&O

Postadres Postbus 128
8070 AC Nunspeet

Telefoon 0341-254 114

Website
www.interaktcontour.nl

MediVacature carrièremagazine

Lees hier meer over InteraktContour

Lees hier het artikel van InteraktContour

Stages & opleidingen bij InteraktContour

Stages Klik hier voor stage overzicht

Actuele vacatures van InteraktContour