logo HVO-Querido

HVO-Querido

HVO-Querido, dat zijn we samen.

HVO-Querido in beeld

HVO-Querido in het MediVacature magazine

Nieuwste vacatures van HVO-Querido

Over HVO-Querido

Onze cliënten en onze medewerkers. Het samen doen, op een gelijkwaardige manier, en met lef – dat verbindt iedereen.

HVO-Querido is een zorgorganisatie die actief is in een ruime regio in en rond Amsterdam. Wij bieden opvang, woonbegeleiding en dagactiviteiten aan mensen die het (tijdelijk) niet op eigen kracht redden. We ondersteunen hen bij het zélf aanpakken van hun problemen.

Ieder mens kan zo zelfstandig mogelijk leven
HVO-Querido werkt vanuit de visie dat ieder mens zo zelfstandig mogelijk kan leven. In de praktijk begeleiden we cliënten op allerlei manieren. Zo helpen we mensen met boodschappen doen, een nieuw en steunend netwerk op te bouwen of brengen we samen hun administratie op orde zodat ze weer verder kunnen. Sommige mensen wonen langdurig op één van onze locaties (residentieel). Anderen hebben een eigen woning en krijgen (ambulante) begeleiding, bijvoorbeeld om hun dag goed door te komen, contact met anderen te hebben of ondersteuning bij het vinden van (vrijwilligers)werk.

Bij HVO-Querido geloven we in de kracht van mensen. Daarom gaan we uit van wat iemand kan, niet van wat iemand niet kan. Of dit nu een cliënt of medewerker is. Deze overtuiging vormt de basis van ons handelen en is het uitgangspunt van onze methodiek. Om goede zorg te leveren, werken we vanuit een visie en een bijpassende methodiek, de HVO-Querido Krachtmethodiek. Dit fundament verhoogt de kwaliteit van onze zorg.

 
Dakloos worden, het kan iedereen overkomen
Door een opeenstapeling van problemen vallen mensen soms buiten de boot. Dakloos worden, het kan iedereen overkomen. Aanleidingen en oorzaken verschillen: een scheiding en/of de problemen die daaruit voortkomen, een verslaving, psychische aandoening, medische zorgvraag, in aanraking komen met justitie of uitgebuit worden en bij niemand terecht kunnen. Ieder heeft zijn eigen geschiedenis. We ondersteunen mensen in hun streven naar zelfstandigheid en het zélf aanpakken van hun problemen.


We doen het samen!
Medewerkers trekken per wijk of buurt met elkaar op. Met elkaar, en ook met professionals van andere organisaties. Wij zijn goed in woonbegeleiding. Anderen zorgen voor bijvoorbeeld psychiatrische behandeling, of verslavingszorg. Je werkt altijd als team bij HVO-Querido. In zo’n team kun je op elkaar rekenen. We hebben locaties waar de bewoners zelf samen de leefregels afspreken. Van afwas tot koffiepauze, en van de kunst aan de muur tot de fietsenstalling.


Wat ons naast menselijkheid en betrokkenheid typeert is ondernemerschap en lef.
Werken bij HVO-Querido, betekent allereerst mens zijn. En daarmee van betekenis zijn voor anderen. Wij doen dit door onszelf en vooral ons hart in te zetten. Wij geloven erin dat ieder mens recht heeft op een eigen thuis. In onze ogen, vormt een thuis de basis voor een leven waarin zelfvertrouwen, groei en plezier ontstaan. Wij dragen er op alle mogelijke manieren aan bij dat onze cliënten hun doelstellingen bereiken om hun eigen thuis (terug) te krijgen.

Wat heb je er voor nodig om bij ons te werken?
Passie voor de mens, voor de doelgroep waarmee je werkt. Wat de problematiek ook is. Je weet iets te ontsteken in jezelf om met een grote glimlach elke dag op je werk te verschijnen. Je bent nieuwsgierig naar wat een ander beweegt en je ziet de mens achter de problemen. Je komt héél dicht bij je cliënt en blijft toch professioneel.


Ben je (bijna) afgestudeerd en wil je liever eerst kennismaken met onze organisatie?
Plan dan een koffiedate in met een recruiter en stuur een mail naar solliciteren@hvoquerido.nl o.v.v. koffiedate.


Ben je op zoek naar een stageplaats, check dan de stagevacatures via samenvoorthuis.nl/vacatures/stage.

Algemene gegevens

Onderdeel
Recruitment

Postadres
Eerste ringdijkstraat 5
1097 BC Amsterdam

Website
www.samenvoorthuis.nl/

Stages
Stages bij HVO-Querido