HVO-Querido

HVO-Querido, dat zijn we samen.Onze cliënten en onze medewerkers. Het samen doen, op een gelijkwaardige manier, en met lef – dat verbindt iedereen.

HVO-Querido is een zorgorganisatie die actief is in een ruime regio in en rond Amsterdam. Wij bieden opvang, woonbegeleiding en dagactiviteiten aan mensen die het (tijdelijk) niet op eigen kracht redden. We ondersteunen hen bij het zélf aanpakken van hun problemen.


Ieder mens kan zo zelfstandig mogelijk leven
HVO-Querido werkt vanuit de visie dat ieder mens zo zelfstandig mogelijk kan leven. In de praktijk begeleiden we cliënten op allerlei manieren. Zo helpen we mensen met boodschappen doen, een nieuw en steunend netwerk op te bouwen of brengen we samen hun administratie op orde zodat ze weer verder kunnen. Sommige mensen wonen langdurig op één van onze locaties (residentieel). Anderen hebben een eigen woning en krijgen (ambulante) begeleiding, bijvoorbeeld om hun dag goed door te komen, contact met anderen te hebben of ondersteuning bij het vinden van (vrijwilligers)werk.


Dakloos worden, het kan iedereen overkomen
Door een opeenstapeling van problemen vallen mensen soms buiten de boot. Dakloos worden, het kan iedereen overkomen. Aanleidingen en oorzaken verschillen: een scheiding en/of de problemen die daaruit voortkomen, een verslaving, psychische aandoening, medische zorgvraag, in aanraking komen met justitie of uitgebuit worden en bij niemand terecht kunnen. Ieder heeft zijn eigen geschiedenis. We ondersteunen mensen in hun streven naar zelfstandigheid en het zélf aanpakken van hun problemen.


We doen het samen!
Medewerkers trekken per wijk of buurt met elkaar op. Met elkaar, en ook met professionals van andere organisaties. Wij zijn goed in woonbegeleiding. Anderen zorgen voor bijvoorbeeld psychiatrische behandeling, of verslavingszorg. Je werkt altijd als team bij HVO-Querido. In zo'n team kun je op elkaar rekenen. We hebben locaties waar de bewoners zelf samen de leefregels afspreken. Van afwas tot koffiepauze, en van de kunst aan de muur tot de fietsenstalling.


Wat ons naast menselijkheid en betrokkenheid typeert is ondernemerschap en lef.
Werken bij HVO-Querido, betekent allereerst mens zijn. En daarmee van betekenis zijn voor anderen. Wij doen dit door onszelf en vooral ons hart in te zetten. Wij geloven erin dat ieder mens recht heeft op een eigen thuis. In onze ogen, vormt een thuis de basis voor een leven waarin zelfvertrouwen, groei en plezier ontstaan. Wij dragen er op alle mogelijke manieren aan bij dat onze cliënten hun doelstellingen bereiken om hun eigen thuis (terug) te krijgen.


Wat heb je er voor nodig om bij ons te werken?
Passie voor de mens, voor de doelgroep waarmee je werkt. Wat de problematiek ook is. Je weet iets te ontsteken in jezelf om met een grote glimlach elke dag op je werk te verschijnen. Je bent nieuwsgierig naar wat een ander beweegt en je ziet de mens achter de problemen. Je komt héél dicht bij je cliënt en blijft toch professioneel.

Ga naar www.samenvoorthuis.nl en solliciteer!

logo

Gegevens HVO-Querido

Naam HVO-Querido

Onderdeel Recruitment

Postadres Eerste ringdijkstraat 5
1097 BC Amsterdam

Website
www.samenvoorthuis.nl/

MediVacature carrièremagazine

Lees hier meer over HVO-Querido

Lees hier het artikel van HVO-Querido

Stages & opleidingen bij HVO-Querido

Stages Stages bij HVO-Querido
Opleidingen Opleidingsmogelijkheden bij HVO-Querido

Actuele vacatures van HVO-Querido

Persoonlijk begeleider Team Zuidoost

HVO-Querido in Amsterdam

Beleidsadviseur zorg

HVO-Querido in Amsterdam

Opleidingsadviseur

HVO-Querido in Amsterdam

Persoonlijk begeleider Robert Koch

HVO-Querido in Amsterdam

Verzorgende IG de Aak

HVO-Querido in Amsterdam

Persoonlijk begeleider Flexclub

HVO-Querido in Amsterdam e.o.

Ondersteunend begeleider Flexclub

HVO-Querido in Amsterdam e.o.

Opdracht Centraal Leerhuis

HVO-Querido in Amsterdam

Ondersteunend begeleider Spaarnevleugels

HVO-Querido in Hoofddorp

Stagiair Ambulant Team Jongeren

HVO-Querido in Amsterdam

Stagiair gezinsbegeleider De Roggeveen

HVO-Querido in Amsterdam

Senior Medewerker Zorgadministratie

HVO-Querido in Amsterdam

Ondersteunend begeleider Opvang Haarlem

HVO-Querido in Haarlem

Lid naastenraad HVO-Querido (Vrijwilliger)

HVO-Querido in Amsterdam

Koffiedate

HVO-Querido in Amsterdam

Open sollicitatie stageplek

HVO-Querido in Diverse locaties