HMC

Geef je carrière een plus


 

HMC is hét ziekenhuis in de Haagse regio waar samen de beste zorg geleverd wordt. Een ziekenhuis waar oog is voor patiënt en medewerker. We kunnen de beste zorg bieden wanneer onze mensen het beste uit zichzelf en hun loopbaan kunnen halen. Daarom wordt bij ons iedere stem gehoord en is elke mening belangrijk.


Drie locaties, één doel
HMC is de overkoepelende naam voor drie ziekenhuislocaties: HMC Antoniushove in Leidschendam, HMC Bronovo in de buurt van Wassenaar en Scheveningen en HMC Westeinde in het midden van Den Haag.


Elk ziekenhuis heeft haar eigen dynamiek en specialisaties:

  • HMC Antoniushove: oncologische zorg met in het bijzonder colorectale-, mamma- en longchirurgie, inclusief (intra-operatieve) radiotherapie.
  • HMC Bronovo: SEH, expertisecentrum ouderen, expertisecentrum planbare chirurgie (o.a. proctologie, liesbreuk- en galblaaschirurgie) en concentratie proximale femurfracturen.
  • HMC Westeinde: SEH met level 1 traumacentrum in samenwerking met het LUMC, acute hoogcomplexe zorg, waaronder Neurovasculaire en Cardiovasculaire zorg.

 

Topklinisch ziekenhuisAls topklinisch ziekenhuis (STZ) leiden we specialisten, verpleegkundigen en andere zorgprofessionals op en doen we klinisch wetenschappelijk onderzoek. Onze ruim 4.500 medewerkers en bijna 500 vrijwilligers willen vanuit liefde voor hun vak en met een gezonde dosis lef de zorg voor onze patiënten continu verbeteren.

 

Kom ook werken bij HMC 

Bekijk onze vacatures op: werkenbijhmczorg.nl

 

 

Fabiënne (28 jaar): Als jong meisje kwam ik helaas regelmatig in het ziekenhuis. Iedere keer als ik de zusters daar zag lopen dacht ik “Dat wil ik ook”.

 

Van VMBO kader naar specialistisch verpleegkundige 

Mijn carrière als specialistisch verpleegkundige ben ik gestart met het VMBO (kader opleiding). Na mijn MAVO-diploma ben ik meteen door gaan studeren voor Verzorgende IG, waarna ik ben doorgestroomd naar de opleiding tot verpleegkundige. Toen ik eenmaal verpleegkundige was wist ik dat ik dit niet wilde doen tot mijn pensioen. HMC bood mij de kans om een gespecialiseerde opleiding te gaan volgen. Hier ben ik in 2012 mee gestart en ik heb de opleiding, in 15 maanden, in 2014 succesvol afgerond. In eerste instantie was ik van plan om alleen mijn opleiding bij HMC te volgen en daarna terug te gaan naar het ziekenhuis waar ik als trainee verpleegkundige ben gestart. Maar je ziet het, ik ben hier nog steeds! En dat komt omdat het hier zo ontzettend leuk en gezellig is. Er is veel uitdaging op de afdeling en iedereen is eerlijk en open. En ik heb de allerleukste collega’s hier!


Topklinisch in de binnenstad
De patiëntenpopulatie met de bijbehorende problematiek op de afdeling, vooral HMC Westeinde, zijn een uitdaging. Het is er hectischer dan bij andere ziekenhuizen. Ik ben er echt trots op dat ik in het binnenstadziekenhuis werk! Ik leer hier veel en ik kom veel tegen. Als je ideeën hebt, krijg je de vrijheid om ze uit te werken. Men heeft vertrouwen in je. Zo ben ik werkzaam in verschillende werkgroepen binnen de afdeling. Een aantal jaren geleden heb ik samen met een collega de SBAR geïmplementeerd op de afdeling. Een uitdaging, maar leuk dat dit erg succesvol was en alle collega’s hier nu mee werken. We hebben een hecht en gezellig team! Veel nationaliteiten en dat is leuk. Ik kan de afdeling omschrijven als ‘warm en gezellig’. Iedereen is geïnteresseerd in elkaar. We praten met elkaar over het werk, maar ook over ons privéleven. We zien elkaar ook buiten werktijd, dan gaan we gezellig uit eten of op stap. Ook als er iets heftigs gebeurd is op de afdeling weten we elkaar te vinden. Het helpt om er samen over te praten en met elkaar te relativeren.


Ambitie is essentieel
Als gespecialiseerd verpleegkundige moet je ambitieus zijn en continu willen leren. Je moet goed kunnen luisteren naar de patiënt en de tijd voor hen nemen. Het is belangrijk dat ze worden gehoord. Soms gebeurt het weleens dat een patiënt het beter denkt te weten dan ik. Zij weten zelf namelijk ook heel goed de gang van zaken. Het is de kunst om hier goed en soms met de nodige humor mee om te gaan. Het is van belang dat je hen gerust kunt stellen. Naast dat je zorgzaam moet zijn, is het ook mooi meegenomen als je humor hebt. Dit kan jouw dag en de dag van de patiënt een stuk leuker maken.


Wil jij ook werken als (specialistisch) verpleegkundige?
Heb jij naar aanleiding van mijn verhaal interesse om bij HMC als verpleegkundige aan de slag te gaan? Dan komen wij graag in contact met jou! Bekijk onze vacatures op werkenbijhmczorg.nl of bel of app ons via 06 12 74 82 91.


logo

Gegevens HMC

Naam HMC

Onderdeel Team Werving

Telefoon 088-97 92 535

Website
www.werkenbijhmczorg.nl

MediVacature carrièremagazine

Lees hier meer over HMC

Lees hier het artikel van HMC

Stages & opleidingen bij HMC

Stages Stages bij HMC
Opleidingen Opleidingsmogelijkheden bij HMC
Vrijwilligerswerk Vrijwilligerswerk bij HMC

Actuele vacatures van HMC

Assortimentscoördinator

HMC in Den Haag

ANIOS Oogheelkunde

HMC in Den Haag

Chef de Clinique Neurologie

HMC in Den Haag

ANIOS Psychiatrie

HMC in Den Haag

Intensivist

HMC in Den Haag

Oogarts

HMC in Den Haag

AIOS Radiologie

HMC in Den Haag

Interventieradioloog

HMC in Den Haag

DBC Consulent

HMC in Den Haag

Chef de Clinique Cardiologie

HMC in Den Haag

Kinderverpleegkundige

HMC in Den Haag

ANIOS Neurologie

HMC in Den Haag

Orthoptist

HMC in Den Haag

Vaatlaborant

HMC in Den Haag

Verpleegkundige met ambities

HMC in Den Haag

Vrijwilliger

HMC in Den Haag

ANIOS Cardiologie

HMC in Den Haag

Open sollicitatie ANIOS

HMC in Den Haag

Stageverzoek

HMC in Den Haag

Chef de Clinique MDL

HMC in Den Haag

ANIOS Interne Geneeskunde

HMC in Den Haag

CCU Verpleegkundige

HMC in Den Haag

Leerling CCU Verpleegkundige

HMC in Den Haag

Traineeship IC voor MBO-V

HMC in Den Haag

Traineeship IC voor HBO-V

HMC in Den Haag

Verpleegkundige Cardiologie

HMC in Den Haag

Hematologie verpleegkundige

HMC in Den Haag

Oncologie verpleegkundige

HMC in Den Haag

Recovery Verpleegkundige

HMC in Den Haag

Anesthesiemedewerker

HMC in Den Haag

Operatieassistent

HMC in Den Haag

Verpleegkundige bij HMC!

HMC in Den Haag

Voormalig Operatieassistent

HMC in Den Haag

Verpleegkundige Flexbureau

HMC in Den Haag

Dialyseverpleegkundige

HMC in Den Haag