Gemiva

6 redenen waarom je bij Gemiva wilt werken


Werk je bij Gemiva, dan maak je het verschil voor en mét mensen met een beperking. Maar dat kan natuurlijk bij veel organisaties in de gehandicaptenzorg. Waarom zou je voor ons kiezen? We vroegen het een aantal medewerkers.


1 Je komt terecht in een informele, gastvrije organisatie 
“Gemiva is een open organisatie. Bij Gemiva doet het er niet toe of je woonhulp bent of lid van de Raad van Bestuur: we zijn allemaal collega’s, iedereen met een eigen taakomschrijving en -invulling. Daardoor zijn de lijnen kort en is er altijd de mogelijkheid voor overleg. Ook naar buiten toe zijn we open.”
(Persoonlijk begeleider woonlocatie)


2 Je kunt werken vanuit je talenten
“Gemiva is gericht op talent en groei voor cliënten, maar zeker ook voor medewerkers. Ik ben als stagiaire begonnen en ben nu, zeven jaar later, locatiemanager. Er liggen veel uitdagingen binnen de organisatie en ook jonge medewerkers krijgen de kans om deze uitdagingen aan te gaan. Gemiva staat open voor ideeën, zeker ook van haar medewerkers.” 
(Locatiemanager)


3 Je gaat aan de slag bij een organisatie die haar visie in praktijk brengt. Niet alleen voor cliënten, ook voor jou.
“Onze bewoners hebben bij ons gewoon echt een mooi leven. Je merkt dat de regie bij de bewoners zelf ligt. Dat ze zelf hun keuzes maken staat bij ons echt op nummer één. Steeds weer als ik ga werken merk ik dat je bij de mensen thuis komt, niet dat je naar een instelling gaat die mensen ondersteunt. Zo zie je de visie van Gemiva in de praktijk. Ik merk dat wij niet alleen richting cliënten vanuit de visie werken, maar dat Gemiva dat ook doet naar medewerkers. Gemiva is ruimhartig naar medewerkers en denkt oplossingsgericht met je mee. Mijn ervaring is dat ze echt kijken naar wat voor jou werkt. Je krijgt gelegenheid om te ontdekken wat bij jou past en je krijgt kansen om je te ontwikkelen. Ik zeg altijd: bij Gemiva kun je gewoon echt oud worden.”
(Leerlingbegeleider)


4 Je kunt kiezen voor veel verschillende doelgroepen.
“Gemiva ondersteunt veel verschillende doelgroepen: mensen met hersenletsel, mensen met een lichamelijke beperking of kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. Die diversiteit aan doelgroepen maakt dat ik niet snel naar een andere werkgever zou vertrekken. Ben je toe aan een nieuwe uitdaging, dan kan je er voor kiezen om op een andere locatie te gaan werken. Dit kan op een laagdrempelige manier doordat het binnen dezelfde organisatie is.”
(Persoonlijk begeleider dagbesteding)


5 Bij Gemiva doe je je werk met de focus op de dingen die al goed gaan.
“Wij willen met de cliënt en met elkaar omgaan vanuit een oplossingsgerichte houding. We gaan ervan uit dat iedereen zelf kan aangeven wat hem helpt of hoe hij iets voor elkaar kan krijgen. Wat hierbij belangrijk is, is luisteren en kijken en op zo’n manier aansluiten dat de ander zich begrepen en gehoord voelt. Natuurlijk is er erkenning voor een probleem. We focussen vervolgens op de dingen die al wel goed gaan. Hoe zijn die succeservaringen tot stand gekomen? We zoeken naar de momenten dat een probleem even niet of iets minder aanwezig is. Uitzonderingen op het probleem, hoe klein ook, zijn er altijd te vinden. Die geven aanknopingspunten voor verandering.”
(Gedragskundige)


6 Je kunt je ontwikkelen en echt toegevoegde waarde hebben.
“Wat ik zo leuk vind aan het werken bij Gemiva is dat je je kunt ontwikkelen. Ik heb me kunnen scholen in de ABA-methodiek. Dat is een wetenschappelijk bewezen gedragsmethodiek die onder andere wordt gebruikt bij kinderen met autisme. Bij die methode kijken we vooral bij kinderen wat ze wel kunnen. Intussen ben ik zelf ABA-coach en ondersteun ik collega’s bij het werken volgens deze methode. Ik kan hier mezelf ontwikkelen en ik kan bijdragen aan de ontwikkeling van de kinderen. Dat is toch geweldig?”
(Persoonlijk begeleider kinderdagcentrum)


Gemiva
Gemiva is er voor kinderen en volwassenen die door een handicap, chronische ziekte of een andere beperking zorg of begeleiding nodig hebben. Wij ondersteunen hen bij het bereiken en behouden van een zo goed mogelijk bestaan. Meedoen in en bijdragen aan de samenleving vinden we daarbij heel belangrijk.


Nieuwsgierig geworden?
Zet de kennismaking voort via: www.werkenbijgemiva.nl

logo

Gegevens Gemiva

Naam Gemiva

Onderdeel PO&O

Adres Bleulandweg 1-b
2803 HG Gouda

Postadres Postbus 604
2800 AP Gouda

Telefoon 0182-575800

Website
www.gemiva-svg.nl

MediVacature carrièremagazine

Lees hier meer over Gemiva

Lees hier het artikel van Gemiva

Stages & opleidingen bij Gemiva

Stages Stages bij Gemiva
Opleidingen Opleidingsmogelijkheden bij Gemiva
Vrijwilligerswerk Vrijwilligerswerk bij Gemiva

Actuele vacatures van Gemiva

Begeleider Wonen - Regio Haaglanden

Gemiva in Delft; Aves in Den Haag; Cygnus in Den Haag; De Haven in Warmond

Locatiemanagers - Swetterhage Activiteitencentra - Zoeterwoude

Gemiva in Zoeterwoude; Westeinder in Zoeterwoude; Zonnehoek in Zoeterwoude

Begeleider - Fransezoom/ijsselhage - Nieuwerkerk Aan Den Ijssel

Gemiva in Nieuwerkerk aan den IJssel; Fransezoom 2-12 in Nieuwerkerk aan d

Begeleider - Kdc Esse Zoom - Nieuwerkerk Aan Den Ijssel

Gemiva in Nieuwerkerk aan den IJssel

Begeleider - Gelderhof - Den Haag

Gemiva in Den Haag

(flex) Begeleider - Karnemelksloot En Woonvorm Gouda In Gouda

Gemiva in Gouda; Woonvorm Gouda in Gouda

Begeleider - Flexbureau 7 - Rotterdam + Maassluis

Gemiva in Rotterdam; De Schalm in Rotterdam; Ibis in Rotterdam; Karveel in

Begeleiders (flexibel Inzetbaar) - Regio Goeree-overflakkee

Gemiva in Oude-Tonge; Ambulante Dienst Goeree-Overflakkee in Middelharnis;

(flex) Begeleiders - Aves/smaragd - Den Haag/delft

Gemiva in Den Haag; Smaragd in Delft