Boeiend werk

Boeiend werk

Collega’s Jenniffer Mangal, Gijs Logemann en Ruthley Rooi werken op verschillende afdelingen bij Stichting Eykenburg, maar hebben 1 ding gemeen: zij houden van hun werk en stellen het welzijn van de cliënt centraal.

Jenniffer werkt op een verpleegafdeling als verzorgende IG. Zij zit hier vanaf de start op de nieuwe locatie Het Zamen en heeft dit als enorm leuk ervaren. “Alles moest natuurlijk worden opgezet en ik kreeg daarbij de mogelijkheid over zaken mee te denken en te praten” vertelt zij enthousiast.

Werken in teamverband, zelfstandigheid en vrijheid
Een goede sfeer binnen het team is voor Jennifer, Gijs en Ruthley een absolute vereiste. Gijs vertelt: “Je moet elkaar kunnen vertrouwen. Zorg is iets dat je samen doet, alleen dan kun je er voor de volle 100% zijn voor de cliënt.”

Ruthley werkt extramuraal als verzorgende IG (EMZ). Hij vertelt: “Mijn dag begint al vroeg. Eerst worden de bijzonderheden vanuit de nacht doorgenomen, de routes worden bepaald en daarna ga ik bij de cliënten thuis zelfstandig aan de slag. Vanaf dat punt stel ik prioriteiten. Dit brengt best een flinke verantwoordelijkheid met zich mee, maar de beloning zit ‘m in de glimlach van een tevreden cliënt.

“Je moet elkaar kunnen vertrouwen. Zorg is iets dat je samen doet, alleen dan kun je er voor de volle 100% zijn voor de cliënt."Ook bij de anderen is de overdracht tussen 2 diensten een belangrijk dagelijks terugkerend agendapunt. Bevindingen vanuit bijvoorbeeld de nacht kunnen ervoor zorgen dat wij cliënten extra in de gaten moeten houden, medicatie moet worden aangepast of eerste contactpersonen moeten worden benaderd. Dit is iedere dag weer anders en kan bepalend zijn voor de volgende dienst.

Werken bij Stichting Eykenburg
Alle drie ervaren zij bij Eykenburg de kracht van een goed op elkaar ingespeeld en vakkundig team. Gijs is als verpleegkundige verantwoordelijk voor de cliënten op een verpleegafdeling in Huize Eykenburg. “In mijn functie ervaar ik veel vrijheid” vertelt Gijs. “Ik word op een positieve manier los gelaten en dat geeft mij veel vertrouwen. Daar leer je zo enorm veel van!”

Werken in de zorg
Bij de vraag waarom Jenniffer, Gijs en Ruthley hebben gekozen voor een beroep in de zorg beginnen 3 paar ogen te fonkelen. “Geen dag is hetzelfde” trapt Gijs af. “Het werken met mensen laat zich niet in een standaard format gieten. Uiteraard hebben wij een lijn uitgestippeld voor de dag, maar er komt altijd van alles tussendoor en zo stel je telkens je koers bij. Een uitdaging die zorgt voor afwisseling, iets waar je in dit werk absoluut van moet houden.”

"Ik word op een positieve manier los gelaten en dat geeft mij veel vertrouwen. Daar leer je zo enorm veel van!"“Bij het werken in de zorg staan 3 punten centraal” gaat Ruthley verder. “Liefde, geduld en kennis. Kennis is aan te leren, maar de liefde voor het vak en het geduld bij het omgaan met mensen moet in je zitten.”

Bij deze 3 mensen zitten de genoemde punten duidelijk in de genen. Jenniffer vult tot slot aan: “Het is vaak hard werken en de diversiteit aan werkzaamheden vraag veel flexibiliteit, maar je krijgt er zo enorm veel voor terug. De dankbaarheid en het gevoel echt iets voor iemand te kunnen betekenen, daar doen we het voor.”

Lees het complete artikel van Stichting Eykenburg hier.