Samen kiezen voor beter

Samen kiezen voor beter

VUmc wil een wezenlijke bijdrage leveren aan het welzijn van mensen. Onze patiëntenzorg is hoog complex, onze apparatuur is ultramodern en onze behandelmethodes zijn grensverleggend. Of je nu aan iemands bed staat, wetenschappelijk onderzoek doet of bloedmonsters analyseert, je weet één ding zeker: patiënten krijgen in VUmc de best mogelijke zorg.

 

Jesse Zant, aankomend IC volwassen verpleegkundige in opleiding
“Ik heb net een maand geleden mijn HBO-V diploma behaald en ik verheug me alweer op mijn volgende opleiding. Over 2 maanden start ik met de vervolgopleiding IC volwassen. Ik ga straks hetgeen leren wat ik echt wil leren.

Al vrij snel wist ik dat ik later op de IC wilde werken. Tijdens mijn stages op een zorgafdeling gebeurde het wel eens dat patiënten zieker werden, deze werden dan overgeplaatst naar een andere afdeling. Ik wilde dan weten welke behandeling ze zouden krijgen en hoe het met ze verder zou gaan. Je moet de patiënt dan uit handen geven en deze verdwijnt naar een andere afdeling. Ik was altijd benieuwd naar wat er daarna kwam. Toen ik mijn stage liep op de medium care vond ik dat al heel indrukwekkend. Maar ook daar kunnen de patiënten nóg zieker worden en worden ze weer overgeplaatst. Toen volgde mijn stage op de IC Volwassenen. Het is gewoon boeiend om te zien wat er in een lichaam gebeurt. Dat spreekt mij het meest aan op de IC, de verdieping. Zien wat er gebeurt wanneer iemand ernstig ziek is en hoe alles invloed heeft op elkaar. En tijdens deze kritieke fase van betekenis zijn voor de patiënt en zijn of haar familie.

“Het is gewoon boeiend om te zien wat er in een lichaam gebeurt”


Ik wilde graag de vervolgopleiding bij een academisch ziekenhuis doen, dat lijkt me de beste plek om de IC opleiding te doen. Je wordt op deze manier breed opgeleid, omdat je hier de meest complexe zorg moet bieden. Daarnaast vind ik VUmc een goede opleider. Tijdens de inservice opleiding verpleegkunde heb ik dat kunnen ervaren. Hier wordt je echt de mogelijkheid gegeven om leerling te zijn.”

Heb jij ook de technische stroom gedaan en wil je net als Jesse de IC Volwassen vervolgopleiding doen? Je bent van harte welkom om te solliciteren. VUmc biedt deze vervolgopleiding zowel in het voorjaar als het najaar aan. De opleiding duurt 18 maanden.

Lees het complete artikel van VUmc hier.