Wijkverpleegkundige bij HilverZorg

Wijkverpleegkundige bij HilverZorg

“Aan mijn vriendinnen vertel ik graag hoe leuk mijn werk is. Ik doe dit nog maar een paar maanden, maar is het zó afwisselend. Achter elke voordeur vind je een ander verhaal.”

Joyce van Rooij is sinds een paar maanden wijkverpleegkundige bij HilverZorg. “Ik werk in drie woontorens van de wijk Loosdrecht-Kerkelanden. Daar wonen senioren. Die torens dat is mijn werkgebied. Het kantoor van ons team is daar ook. Heel bijzonder. Op die manier heb je als wijkverpleegkundige heel direct contact met de mensen voor wie je zorgt.”

 

Aandacht geven hoort erbij
“Geen klant is hetzelfde. Je bouwt een band op met de mensen die hier wonen en met de familie. Ik werk op niveau 5 en indiceer dan ook mensen die voor het eerst bij ons in zorg komen. Samen met de klant en de familie stel je dan een plan op. Ik regel als dat nodig is trouwens ook de contacten met de huisarts, de fysiotherapeut en de apotheker. Ik ben een regelaar, maar ik ben vooral een echt mensen-mens en dat komt hier wel goed van pas. Het moet niet te gek worden natuurlijk, maar een praatje is onderdeel van dit werk. Je kunt niet zeggen, ‘Sorry m’n tijd is om, nu ga ik naar de buurvrouw’. Je merkt trouwens toch dat veel ouderen eenzaam zijn. Dat er alleen nog maar een verre nicht als familie is bijvoorbeeld. Wij zijn als wijkverpleegkundigen geen eenzaamheidsbestrijders, maar je merkt dat flink wat ouderen aandacht nodig hebben. Nou die geven we dan ook. Doen we er gewoon bij.”

 

Specialiseren via HilverZorg
“Er is meer dat we erbij doen. Wij zijn een zelfsturend team. Dat betekent dat ieder van ons team een speciale taak heeft. Ik doe sinds kort de financiën van het team. Gelukkig kan ik daarbij ondersteuning krijgen van mijn coach. Ik vind het wel leuk. Ik heb nog als kassamedewerker in een supermarkt gewerkt. Het was maar een bijbaan, maar toch.”
“Die supermarkt was leuk voor even. De thuiszorg geeft meer voldoening. Vooral bij HilverZorg. Ik ben hier kort na mijn hbo-v-opleiding via het uitzendbureau terechtgekomen en niet meer weggegaan. De sfeer is prettig en ontspannen en alles is goed geregeld hier. Je kunt hier via een mooi systeem van e-learning je deskundigheid bijhouden en je kunt naar congressen toe voor je accreditatiepunten. Zo ben ik pas nog naar een congres over wondzorg geweest. Boeiend! Voorlopig heb ik het prima naar m’n zin als wijkverpleegkundige, maar het is een fijn idee dat je je via HilverZorg later ook verder kunt specialiseren.”

 

“Zitten we gezellig met z’n allen pizza te eten, dan praat ik met mijn zorgvriendin over bloed. Dan zie je de anderen kijken, zo van ‘Niks voor mij’. Raar hoor, want de wijkzorg is het mooiste werk dat er is. ”

Supermarktvriend
Heeft Joyce het met alle scholing, de financiën voor het team en het verpleegkundig werk niet razend druk? “Je moet het allemaal wel goed indelen, maar het is te doen. Ik werk 28 uur in de week. Er blijft genoeg tijd over om leuke dingen te doen met vriendinnen.
Die vriendinnen werken op één na niet in de zorg. En dan merk je dat het toch wel bijzonder is wat je doet. Zitten we gezellig met z’n allen pizza te eten, dan praat ik met mijn zorgvriendin over bijvoorbeeld bloed. Dan zie je de anderen kijken, zo van ‘Niks voor mij’. Raar hoor, want de wijkzorg is het mooiste werk dat er is. Ik praat er ook graag thuis over met mijn vriend. Hij heeft een baan als supermarktmanager. We kennen elkaar uit de tijd dat ik achter de kassa werkte.” Da’s handig zo’n supermarktvriend. Hoef je zelf geen boodschappen te doen. Toch? “Mmm.... misschien dat we dat nog even iets anders moeten organiseren, want die boodschappen moet ik nog altijd zelf halen.”

 

Lees het complete artikel op de pagina van Hilverzorg