Kwintes magazine: 10 jaar ontwikkeling in begeleiding en wonen

Kwintes magazine: 10 jaar ontwikkeling in begeleiding en wonen

Wist u dat Kwintes 10 jaar bestaat? In het nieuwe Kwintes magazine – met aandacht voor het 10-jarig bestaan van Kwintes – leest u over de veranderingen in de afgelopen tien jaar en over de toekomst.

 

U leest over de ontwikkelingen in wonen en begeleiding, binnen en buiten Kwintes. Een van de ontwikkelingen in de zorg gaat over de veranderende rol van begeleider en cliënt en speelt in op de tendensen naar ‘zo zelfstandig mogelijk wonen’ en ‘deelnemen aan de maatschappij’. Was Kwintes tien jaar geleden een onbekende organisatie met weinig voorzieningen. Nu staat Kwintes duidelijk op de kaart in verschillende regio’s en biedt verschillende mogelijkheden voor opvang, begeleiding en participatie.

 

De afgelopen jaren stonden in het teken van de komst van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). Ervaringsdeskundigheid speelt een steeds belangrijker rol bij Kwintes en de Wmo biedt hier ruimte aan. Studentes vertellen over hun opleiding en over ervaringsdeskundigheid. Kortom, Kwintes blijft zich ontwikkelen, de relatie staat centraal, we gaan uit van mogelijkheden, we geven niet op en we willen leren en reflecteren.

 

Lees het nieuwe magazine hier