"Ik ben blij dat ik voor dit vak gekozen heb"

Dennis is 22 en doet momenteel bij Amie de opleiding Verzorgende IG. Hij werkt nu in Meerleven op de PG afdeling.
 

“Ik had eigenlijk hele andere plannen na mijn middelbare school. Ik wilde bij de Marechaussee en daarvoor moest ik eerst mijn beveiligersdiploma halen. In de vakantie van deze opleiding ging ik vakantiewerk doen in een verzorgingshuis van SHDH. Ik was hier via mijn zus, die in de zorg werkt, aan gekomen. Ik vond dat toen zo leuk dat ik het aanbod om te blijven en de opleiding te doen heb aangenomen.

 

In 2014 heb ik bij Amie gesolliciteerd voor een functie in Huis in de Duinen op de afdeling voor kortdurend verblijf, de Zandhoeve, met het vooruitzicht daar de opleiding Verzorgende IG te starten. Dat is gebeurd en om werkervaring op verschillende locaties en cliënten op te doen werk ik nu in Meerleven.”

 

Hoe bevalt de opleiding je?
“Ik vind de opleiding erg leuk. Het is fijn om het geleerde gelijk in de praktijk toe te kunnen passen. Ik ga 1 dag per week naar school, naar het Nova College. Op het werk heb ik een werkbegeleider om me te begeleiden bij mijn beroepsprestaties. Zij kijkt met me mee en bij haar kan ik terecht voor allerlei vragen.”

 

Wat wil je doen als je je opleiding hebt afgerond?
“Ik wil graag hierna de Verpleegkundige opleiding doen. Ik weet al dat ik deze ook bij Amie kan doen. Ik vind het belangrijk me te ontwikkelen en ik zie mij over een jaar of 10 graag in de functie van teamleider. Maar wel een teamleider die bijvoorbeeld de ochtenden nog meeloopt op de afdeling en hier en daar de zorg kan helpen. De revalidatie afdeling in Huis in de Duinen vond ik tot nu toe het leukst; dat is echt mijn ding.”

 

Waarom vind je het zo leuk om in de zorg te werken?
“Ik vind het leuk om met mensen te werken. Het is dankbaar werk. Het is mooi als een bewoner van de PG afdeling een glimlach op zijn gezicht krijgt als je zijn kamer binnenkomt. Ook de waardering die je vaak van familie krijgt is leuk.

 

Ik kan werk en privé goed gescheiden houden. Ik neem dingen die op mijn werk gebeuren, bijvoorbeeld een overlijden, niet mee naar huis. Dat is denk ik wel belangrijk voor dit werk.

 

Het is wat anders dan werken bij het arrestatieteam van de marechaussee, maar ik ben blij dat ik voor dit vak gekozen heb!”