Ik heb eigenlijk gewoon een hele leuke baan!

Ik heb eigenlijk gewoon een hele leuke baan!

“Ik heb eigenlijk gewoon een hele leuke baan!”

 

Via vrienden kwam Niels van Leeuwen (29) een jaar geleden als Wijkverpleegkundige bij Haagse Wijk- en Woonzorg (HWW zorg) terecht. De job in Loosduinen bevalt zo goed dat hij dit werk nog jaren wil doen. Voordat Niels bij HWW zorg kwam werkte hij bij de Koninklijke Marine. ‘’Heel mooi en uitdagend werk, maar de kans op uitzending was groot. Toen ik een zoontje kreeg besloot ik dat ik meer thuis bij mijn gezin wilde zijn. Ik hoorde via vrienden wat de functie van Zorgcoördinerend Wijkverpleegkundige inhoudt. En het leek mij leuk om te gaan werken in een klein zelforganiserend team met eigen verantwoordelijkheden."

 

Sociaal
Het sociale aspect van de functie is zeer belangrijk. “Als Wijkverpleegkundige kom je bij cliënten thuis in hun vertrouwde omgeving", reageert Niels. "En dan moet je goed rekening houden met de normen en waarden van de cliënt, zonder daarbij je eigen grenzen uit het oog te verliezen." Tijdens een intakegesprek wil Niels de cliënt echt een beetje leren kennen. "Ik probeer niet alleen de lichamelijke gezondheid zo goed mogelijk in kaart te brengen, maar ook hoe iemand geestelijk en sociaal in het leven staat. Iedereen is uniek en heeft een persoonlijk verhaal, daar neem ik graag de tijd voor. Als wijkverpleegkundige kom je van alles tegen. Je moet van alle markten thuis zijn en goed kunnen improviseren.”

 

Zelforganiserend team
De samenwerking met de overige elf collega’s binnen het wijkzorgteam geeft Niels veel voldoening. "Met elkaar vormen we een zelforganiserend wijkteam. Als team zijn wij verantwoordelijk voor de dagelijkse zorg van ongeveer 80 mensen hier in de wijk. In overleg met elkaar bepalen we zelf hoe we de werkzaamheden organiseren. Dus we maken zelf de planning, de routes en de roosters. Binnen ons team ben ik verantwoordelijk voor de indicatiestelling, ik maak zorgplannen en heb een signalerende en zorgcoördinerende rol. Door die taken heb ik dan ook veel contact met huisartsen, fysiotherapeuten en mantelzorgorganisaties in de wijk."

 

Specialistische zorg
Het leukste aan zijn baan vindt Niels de specialistische verpleegkundige zorg. HWW zorg is een van de weinige organisaties in Den Haag die deze zorg mag leveren. "Vooral al het technische, dat spreekt mij enorm aan. Zoals bijvoorbeeld het aanleggen van sondevoeding of het behandelen van een complexe wond. Om dat goed te kunnen doen worden we regelmatig bijgeschoold. En ook dat is allemaal goed geregeld bij HWW zorg."

 

Regelmatige werktijden
Als Wijkverpleegkundige draai je bij HWW zorg vooral regelmatige diensten. "Ik werk fulltime verdeeld over 4 dagen in de week zodat ik op donderdag vrij ben. Op donderdag ben ik altijd thuis met mijn zoontje. Mijn vrouw werkt ook als Wijkverpleegkundige maar het is prima te combineren allemaal. HWW zorg is een prima werkgever. Iedereen gaat open met elkaar om en wil van elkaar leren. Ik heb eigenlijk gewoon een hele leuke baan!”

 

Niels aan het werk zien?
Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Bekijk daarom nu ook het filmpje van Niels. Hij wordt hierin gevolgd tijdens zijn werkzaamheden als Wijkverpleegkundige voor HWW zorg. In het filmpje wordt de rol van Wijkverpleegkundige anno 2015 goed in beeld gebracht. Het filmpje is te bekijken via werkenbijhwwzorg.nl, YouTube en Facebook.

 

Vacatures
Ook interesse in een baan als Wijkverpleegkundige bij HWW zorg?
We hebben meerdere vacatures beschikbaar in Den Haag. Kijk voor meer informatie op het vacatureoverzicht.

Het complete artikel lees je in ons magazine, op pagina 16 - 17.