Mensen met een verhaal

Mensen met een verhaal

Onze cliënten, medewerkers en vrijwilligers zijn Mensen met een verhaal. Elke cliënt heeft zijn eigen levensverhaal. De zorg van Amie sluit daar op aan. De belangrijkste vraag die medewerkers van Amie zichzelf dagelijks stellen is: draagt dit, wat ik doe, bij aan de kwaliteit van leven en de wens van de cliënt?

Mensen met een verhaal


Hieronder het verhaal van Aenne van Loon, verzorgende IG in Huis in de Duinen.


Wat een lieve mensen

Haar eerste indruk toen ze in Huis in de Duinen kwam was: wat een lieve mensen. “Het is huiselijk en knus en het voelt als een warme jas. Vaak zijn woonzorgcentra wat klinisch, dat is hier helemaal niet het geval. Je komt echt bij de mensen thuis ondanks dat je in een woonzorgcentrum werkt.


We kunnen alles tegen elkaar zeggen

Het team waar ik in werk voelt heel veilig en vertrouwd. We kunnen echt alles tegen elkaar zeggen. Ik vind het fijn dat we in kleine teams zijn gaan werken. Sindsdien is de band met zowel de bewoners als de collega’s nog hechter. We zijn ook heel open naar elkaar.


Luisterend oor

Ik heb het gevoel dat ik echt iets toevoeg bij de bewoners. Ik kom niet alleen om ze te wassen of te verzorgen, maar ik bied ze ook een luisterend oor. Ik merk dat dat iets is waar veel behoefte aan is. Mensen voelen zich veilig bij mij en ze hebben vertrouwen in me. Uitspraken als: “Dank je wel zuster” of de kus op de wang maken mijn werk zo bijzonder.


Het was een voorrecht mee te mogen met de bootvakantie

Amie geeft me de ruimte me te ontplooien. Ik mag bijvoorbeeld naar een symposium over de veranderingen in de ouderenzorg. Ook wordt het onderdeel bevoegd en bekwaam goed aangepakt. Er zijn korte lijnen waardoor je snelle antwoorden krijgt. De drempel om naar mijn leidinggevende te gaan is heel laag. Een van de hoogtepunten sinds ik bij Amie werk is wel de door Amie georganiseerde bootvakantie. Het was een voorrecht om mee te mogen. Wat een geweldige week was dat en wat was het mooi om te zien hoe de gasten genoten hebben.


Ik hou gewoon van mensen

Ik voel me fijn in de rol die ik nu heb. Ik wil net zo goed voor de mensen blijven zorg als ik nu al doe. De plek die ik nu heb, voelt heel goed.

Voor meer verhalen, vacatures en informatie over Amie, kijk op www.amie.nl.

Je kunt het complete artikel ook lezen in ons magazine.