Ervaar 125 jaar geschiedenis

Ervaar 125 jaar geschiedenis

's Heeren Loo bestaat dit jaar 125 jaar. Ervaar in verhalen, foto's en films hoe de zorg aan mensen met een verstandelijke beperking zich heeft ontwikkeld.

's Heeren Loo bestaat 125 jaar
Wat in 1891 in Ermelo begon als een opvanghuis voor 'idiote en achterlijke' kinderen, is nu een landelijke instelling voor mensen met een (lichte) verstandelijke beperking. Dit jaar vieren we ons jubileum met cliënten, familie, collega's, vrijwilligers en alle externe relaties die belangrijk voor ons zijn. Dat doen we onder meer met een feestelijke opening op 3 maart, het congres 'De rol van familie anno nu' op 13 en 14 april en 's Heeren Loo Sterrenslag op 9 september. Blader verder voor de volledige feestkalender.

 

De feestkalender
3 februari: 's Heeren Loo Bakt
3 maart: opening jubileumjaar in Ermelo
14-19 maart: Open huis op vele locaties
12 april: 's Heeren Loo Doet Samen!
13 en 14 april: congres Familierelaties anno nu
9 september 2016: 's Heeren Loo Sterrenslag

 

Onze toekomst ligt in het verleden
In 2011 bestond de ’s Heeren Loo Zorggroep 120 jaar. Een hele mijlpaal, die we niet onopgemerkt voorbij konden laten gaan. Daarom brachten we een kleurrijk geschiedenisboek uit: Onze toekomst ligt in het verleden – 120 jaar ’s Heeren Loo Zorggroep.

 

Colofon
Op zolders en in archieven van 's Heeren Loo ligt prachtig historisch materiaal. In het Museum 's Heeren Loo is dat nu voor iedereen toegankelijk. 's Heeren Loo is geworteld in vrijwel heel Nederland. Het museum geeft daardoor een beeld van de landelijke geschiedenis van de zorg aan mensen met een verstandelijke beperking.


Meer informatie over 125 jaar geschiedenis van het 's Heeren Loo museum vind je hier.