Florence rockers zijn begonnen, optreden parkpop al een feit

Florence rockers zijn begonnen, optreden parkpop al een feit

Florence en Musicon zijn begonnen met het formeren van tien Florence Rockbands. Gisteren, dinsdag 9 februari, was de officiële start. Toen vond bij Musicon de eerste muzikale bijeenkomst plaats. De vijftig deelnemers die zich hadden aangemeld, speelden met elkaar en leerden elkaars talenten kennen. Vanaf nu gaan de rockende 60-plussers wekelijks met elkaar repeteren. Logisch, want de Florence Rockers schitteren in juni op… Parkpop!

 

Florence Rockers
Mensen leren kennen, muziek maken en scheurende gitaren de ruimte geven. Er is niets leukers en gezonder voor de mens dan bezig zijn met je hobby en daarbij ook nog andere gelijk denkenden ontmoeten. Het draagt bij aan de kwaliteit van leven. Zeker voor 60-plussers die met hun werk zijn gestopt of gaan stoppen. Florence en Musicon hebben voor hen nu een leuke nieuwe tijdsbesteding: een heuse rockband. Let’s rock! Zoals we in Den Haag van meer populaire rockbands gewend zijn. Gisteren vond in muziekcentrum Musicon de eerste bijeenkomst plaats van de Florence Rockers. Vijftig rockers leerden elkaar kennen en deelden direct hun passie voor de rockmuziek.

 

Wekelijks repeteren
De startbijeenkomst mag een succes worden genoemd. Gitaren scheurden, drums klonken en er werd volop gezongen. De sfeer was meteen goed en ontspannen. Een aantal rockers is direct muziekvrienden geworden en heeft al met elkaar een afspraak gemaakt om ook op een andere locatie te gaan repeteren. De Florence Rockers krijgen de komende weken les op hun eigen instrument – of ze krijgen zangles. Na het formeren van twee rockbands (in maart starten er nog een acht) gaan de muzikanten aan de slag onder begeleiding van bandleider Remco Visker en zijn team. Remco begon zelf al op z’n 9de met piano en keyboard spelen en op zijn 14de kwam daar de gitaar bij. Hij speelde in diverse bands en sinds 2007 geeft hij gitaar- en basles in Den Haag en begeleidt hij bands in oprichting.

 

Toewerken naar optredens
Alle Florence Rockers werken toe naar een optreden op het grootste gratis festival van Nederland: Parkpop met 200.000 bezoekers. Hier wordt samen met Musicon en andere culturele en maatschappelijke organisaties een podium gebouwd, People Stage. Het optreden op Parkpop wordt een enorme ervaring voor de Florence Rockers. Daarnaast is er voor de fanatieke deelnemers maandelijks de mogelijkheid om op het open podium van Muziekcentrum Musicon op te treden. Een aantal vooraf geselecteerde Florence Rockbands blijft ook binnen Florence actief en treedt tijdens en na de rockworkshop heel het jaar op. Dit gaan zij doen zowel binnen als buiten de woonzorgcentra van Florence. De bands kunnen ook worden geboekt.

 

Eerder muzikaal succes
Florence vindt, naast dat dat ouderen actief blijven, het ook heel belangrijk dat er nog meer aandacht komt voor muzikale activiteiten. Bewoners, maar ook zeker de wijkbewoners, komen graag naar de optredens toe. Naast concerten organiseert Florence wekelijks activiteiten in de expertise- en woonzorgcentra, van gezellige uitjes en creatieve workshops tot sportieve bijeenkomsten en heerlijke etentjes. Daarmee blijven mensen in beweging en wordt de binding met de omgeving voor de bewoners versterkt en komen andersom wijkbewoners makkelijker in contact met andere mensen. Florence behaalde eerder al een muzikaal succes met de oprichting van de Florence Swingt Band, deze jazzhuisband heeft sinds de oprichting begin 2015 al veelvuldig opgetreden en de bandleden veel plezier en zingeving gegeven.

 

Lees hier meer over de Florence Rockbands.