Opgroeien in een gezin

Opgroeien in een gezin

Opgroeien in een gezin. Voor de meeste kinderen is dit de normaalste zaak van de wereld. Maar wat als problemen in een gezin zo groot zijn dat een kind (tijdelijk) niet thuis kan wonen? In de regio Haaglanden wonen ruim 1.100 pleegkinderen in bijna 1.100 pleeggezinnen. Wij verzorgen de werving, voorbereiding en ondersteuning van pleegouders.

 

Tijdens de informatieavond komt onder andere aan de orde waarom kinderen (tijdelijk) niet bij hun ouders kunnen wonen, welke vormen van pleegzorg er zijn en hoe je pleegouder kunt worden. De avonden vinden plaats van 20:00 - 22:15 uur bij Jeugdformaat op de Fleminglaan 16, 2289 CP in Rijswijk.

 

Aanmelden informatieavond jeugdformaat

 

Wat is pleegzorg?
Voor kinderen tussen de 0 en 18 jaar die niet meer thuis kunnen of mogen wonen, is (tijdelijk) wonen in een pleeggezin vaak het beste alternatief. Een gezin waar ze zich veilig kunnen voelen, waar ze liefde en aandacht krijgen en waar ze gewoon kind kunnen zijn.

 

Pleegouder worden?
Pleegouder worden kan je in vele verschillende vormen: voor kortere of langere tijd, crisisopvang of deeltijd, bijvoorbeeld alleen in het weekend. Rijk of arm, samenwonend of alleen, hetero of homo, iedereen kan in principe pleegouder worden. Wat telt is dat je een kind veiligheid, warmte en structuur kunt bieden.

 

Kom naar de informatieavond pleegzorg
Jeugdformaat is altijd op zoek naar nieuwe pleegouders. Heb je interesse in pleegzorg? Kom dan eens vrijblijvend naar de informatieavond. Daar delen we ervaringen van pleegouders en hulpverleners om je een zo goed mogelijk beeld te geven. We vertellen uitgebreid over pleegzorg en wat erbij komt kijken om pleegouder te worden. Om wat voor kinderen het gaat, hoe het voorbereidingstraject eruit ziet en welke ondersteuning Jeugdformaat biedt.

 

Wat betekent het om pleegouder te zijn?
Pleegouder zijn is een bijzondere ervaring, met mooie momenten. Bijvoorbeeld als je ziet dat een kind langzaam maar zeker weer vertrouwen krijgt in zichzelf. Maar pleegouder zijn betekent ook dat je te maken hebt met ouders, familieleden en gezinsvoogden. Onze medewerkers ondersteunen je daarbij.

 

Ervaringsverhalen Pleegzorg

“Wat waren we met z’n allen zenuwachtig toen Ferry voor het eerst kennis kwam maken samen met zijn opa en oma en de pleegzorgbegeleider! Ik vergeet nooit dat onze oudste zoon voor het raam stond te springen en riep: ‘daar komen ze’. Eerst was Ferry nog wat afwachtend, maar binnen vijf minuten liep hij mee naar binnen om zelf zijn limonade uit te zoeken en sprong hij op de trampoline met de jongens.

 

Help nieuwe pleeggezinnen zoeken
Jeugdformaat collega´s Paul en Laura zoeken via Facebook naar pleeggezinnen voor kinderen die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen. Help jij mee met deze zoektocht? Like de Facebookpagina Paul en Laura zoeken een pleeggezin en deel de berichten.

 

Gezinsouder worden?
Vang je liever kinderen met pittige gedragsproblemen op in je eigen huis? Denk dan eens aan een baan als gezinshuisouder. Als gezinshuisouder vang je kinderen op in je eigen huis, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Je geeft ze professionele zorg en aandacht, vanuit een deskundige achtergrond. Die deskundige achtergrond is nodig, omdat het om kinderen gaat met pittige gedragsproblemen.


Nog meer lezen over gezinsouder worden bij Jeugdformaat doe je via deze link.