Van kok naar contactverantwoordelijke in de thuiszorg

Van kok naar contactverantwoordelijke in de thuiszorg


'Ik heb ontdekt welke invloed je zelf hebt op de kwaliteit van wijkzorg'


In gesprek met André van der Heijden, Contactverantwoordelijke


Als professioneel kok wilde Andre van der Heyden (52) graag meer voor anderen betekenen, en maakte hij een switch van de horeca naar de thuiszorg. Om mensen goed te kunnen helpen, moest hij niet alleen hun problemen begrijpen, maar ook beseffen welke rol hij zelf speelt als cliënten niet zelfstandig tot een oplossing kunnen komen. “Dit geregel, geeft mij de ultieme voldoening.”

De ene cliënt is de andere niet. Als je op route bent, ben je telkens aan het schakelen. Sommige cliënten hebben een specifieke benaderwijze, waarbij het ook wel eens voorkomt dat het niet lukt om zorg te geven. Dat maakt het werk van Contactverantwoordelijke juist zo interessant. Zoeken naar die ene opening, hoe klein soms ook, om het toch voor elkaar te krijgen. Dat vraagt wat van je, want in tegenstelling tot intramurale zorg ben jij alleen met die cliënt.

Het is daarom essentieel dat je flexibel bent, je kunt meebewegen en inleven in de ander. Daarnaast moet ook je kunnen handelen als het er op aan komt, zoals in kritieke situaties, zonder in paniek te raken. Ook al ben je op zo’n moment alleen met de cliënt, je kunt altijd terugvallen op je collega’s of teamleider. Aan het einde van je route, zodra je terug bent op kantoor, praten we vaak nog even na. We staan altijd voor elkaar klaar!


Elke dag is anders

Het komt voor dat je soms geen klik hebt met een cliënt of diens familie. Jammer natuurlijk, want dat kan het geven van zorg in de weg zitten. Dan is het belangrijk hierover eerlijk te zijn naar jezelf, en naar de cliënt en het bespreekbaar te maken. Je hebt dan altijd je team, de wijkverpleegkundige en de teamleider achter je staan. Het is zo belangrijk het gesprek aan te gaan en het niet te laten voortkabbelen. Dat moet je goed kunnen inschatten. Elke cliënt heeft nu eenmaal recht op de juiste zorg. Dat wij ons hier sterk voor maken, bewijst de samenwerking die we hebben met onze cliënten.

We zijn vaak jarenlang met elkaar verbonden. Een mooie prestatie natuurlijk, maar ook een die de nodige valkuilen met zich mee kan brengen. Want mensen gaan nu eenmaal achteruit, daar moet je elke dag opnieuw op bedacht zijn. Merk je dat het minder gaat, dan is het van belang dit direct bespreekbaar te maken, met de cliënt, diens familie en als het nodig is de huisarts. Maar ook binnen het team: hebben jullie ook iets aan de cliënt gemerkt? Zo’n situatie kan je soms echt raken, zeker als je een cliënt al langer kent. Het maakt dat ik mij dan juist extra verantwoordelijk voel, waarna ik overleg met de planning om die cliënt op mijn route te blijven indelen. Zo kan ik vinger aan de pols houden en eventueel hulp van andere disciplines inschakelen en monitoren. Geen dag is hetzelfde.


Vrouwenvoetbal
Met een dynamische baan als Contactverantwoordelijke in de wijk, is het belangrijk de juiste balans te vinden. “Mijn vrouw werkt ook in de zorg, als planner,” zegt Andre. “Ze begrijpt heel goed wat ik meemaak. Samen hebben we twee dochters, van 19 en 16 jaar. Het lukt mij goed werk en privé te scheiden.


Er staat dan ook een gezonde dosis ontspanning tegenover, zoals tweemaal per week in de huid kruipen van amateur voetbalcoach. Ik heb twee vrouwenelftallen onder mijn hoede. Daarnaast ben ik een enthousiaste barbecuefanaat, en kan ik mij af en toe heerlijk terug trekken in mijn man-cave.

Nu de kinderen wat groter zijn, begint het weer te kriebelen om een opleiding te doen. De ouderenzorg is zo divers, je kunt veel kanten op voor verdieping. Wat dat betreft is Stichting Eykenburg altijd bereid je te helpen in je persoonlijke ontwikkeling en doelen voor de toekomst.”


Wil jij meer weten over werken bij Stichting Eykenburg? Bekijk de organisatiepagina of bekijk de vacatures.