De vijf leukste ziekenhuis series waar je voorlopig mee vooruit kunt

De vijf leukste ziekenhuis series waar je voorlopig mee vooruit kunt

Ben je helemaal klaar met alle series waar je Netflix account je op attendeert? Wil je gewoon weer een goede serie kijken, die ook gerelateerd is aan het vak waarin jij werkt? De beste vijf, sinds de jaren 80, stellen wij aan je voor.

Greys anatomy
Deze medische dramaserie gaat over het leven van dokter Meredith Grey, dochter van wereldberoemde chirurg Dr. Ellis Grey. Zij wordt gevolgd vanaf het moment dat ze in het Seattle Grace ziekenhuis begint als chirurgisch stagiair met vier anderen. Hun persoonlijke en professionele uitdagingen worden toegelicht op een briljante manier. Van bizarre ziektes tot medische wonderen en van gigantische ongelukken tot ontwikkelende liefdes. Deze 15 seizoenen tellende serie heeft het allemaal. Inmiddels wordt het 16de seizoen verfilmd en zolang de hoofdrolspeelster Ellen Pompeo door wil gaan, is het einde nog niet in zicht.
IMDB: 4/5 sterren


House M.D.
Dr. Gregory House, een antisociaal medisch genie. Hij leeft naar het motto: ‘’The truth of the human condition is that everyone lies.’’ Dit is de reden waarom hij contact met patiënten overbodig vindt. Op basis van alleen de medische conditie van iemand probeert hij mysterieuze ziektes op te lossen. Naast de geniaal ontwikkelde afleveringen draait de serie natuurlijk ook om het privéleven van deze dokter en zijn team. Door cruciale medische fouten mankt Dr. House rond met constante pijn in zijn rechterbeen. Hiervoor slikt hij vicodin en dat medicijn zorgt door de seizoenen heen voor verschillende problemen. Omdat zijn manier van communiceren en cynische opmerkingen het voor zijn team soms ook onmogelijk maken om met hem te werken ondervindt hij ook met hen verscheidene geschillen.
IMDB: 4,5/5 sterren


Scrubs
Naast alle drama en komedie series werd het tijd om ook een ziekenhuis-sitcom te maken. Scrubs volgt de jonge dokter J.D. (John Dorian) en drie van zijn collega’s. De serie zit vol met dramatische scenes, over de soms harde realiteit van het leven van een dokter. Maar door het regelmatig gebruik van humor wordt er zo een duidelijk beeld gegeven van de situatie. Het verschil met sitcoms zoals we die gewend zijn is dat hier geen geluid van lachende mensen op de achtergrond is waardoor de serie toch wat meer weg heeft van andere medische series. Heb je genoeg van al het drama in het privéleven van dokters en hun patiënten? Dan is deze serie een must-see!
IMDB: 4/5 sterren


Nurse Jackie
Deze zwart-humoristische Amerikaanse ziekenhuis serie gaat over verpleegkundige Jackie. Zij werkt in het All Saints Ziekenhuis in New York en leidt daar een dubbelleven. Ze is getrouwd, heeft twee dochters, maar om haar drugsverslaving gaande te houden heeft ze een affaire met een ziekenhuisapotheker. Haar eigen leven kan dus zeker nog wat verbetering gebruiken, maar als het neer komt op de manier waarop zij zorgt voor haar patiënten, gaat ze altijd dat stapje verder dan anderen. In tegenstelling tot andere ziekenhuis series waar alles draait om verschillende artsen gaat deze serie bijna alleen maar over haar.
IMDB: 4/5 sterren


St. Elswhere

Wil jij terug duiken in de tijd? Dan is deze serie die zich afspeelt in de jaren 80 wellicht iets voor jou. Deze dramaserie gaat over het ziekenhuis St. Eligius in Boston en zijn werknemers. Het bijzondere aan deze serie is dat zowel de stagiaires als de patiënten eigenlijk de outcast van de maatschappij zijn. De stagiaires konden niet naar prestigieuze scholen en de patiënten niet naar prestigieuze ziekenhuizen. Zo komt de serie ook aan de naam St. Elsewhere. Dit was in de jaren 80 een van de series die baanbrekend was voor verdere medische drama’s zoals ER en Chigaco Hope. Waarbij de staff hun eigen persoonlijke en professionele problemen had en hun patiënten ook.
IMDB: 4/5 sterren