“Mensen met een beperking zijn puur, ik word er blij van!”

“Mensen met een beperking zijn puur, ik word er blij van!”

“Mensen met een beperking zijn puur, ik word er blij van!”

De liefde voor het vak ontdekt Petra Burger-Slaman (43) als ze als vrijwilliger samen mee gaat met haar zoon op Wigwamvakantie. Stichting Wigwam organiseert vakanties voor gezinnen met een zoon of dochter met een beperking. Alle kinderen zijn welkom, hoe intensief de zorg ook is, ongeacht beperking.


In het dagelijks leven werkte Petra als bloemist, maar miste het contact met kinderen of jongeren met een beperking. Vanuit haar netwerk werd ze geadviseerd te proberen om in de gehandicaptenzorg te werken. Een enorme stap voor een alleenstaande moeder met een kind van 12 jaar. Haar zoon zei tegen haar: “Mam, ga het gewoon doen”. Ze solliciteerde via de website van Middin en werd uitgenodigd voor een gesprek.

“Ik maak een vis van papier voor de cliënt, met sprankelende ogen houdt ze de vis de hele dag vast...”


Binnen een half uur hoorde Petra dat ze is aangenomen en sprongen de tranen van geluk in haar ogen.
In januari van dit jaar startte Petra met de 3-jarige opleiding Verzorgende-IG (VIG-MZ) aan het Albeda College in Rotterdam. Tijdens haar opleiding gaat Petra één dag in de week naar school en werkt ze drie dagen op locatie Binnenklingen 55. Op het terrein van Binnenklingen, in één van de zeventien woningen, wonen volwassen cliënten met een ernstige meervoudige beperking, die ook zeer intensieve ondersteuning nodig hebben. Petra straalt wanneer ze over haar werk praat; “Bij Middin kwam ik in een warm bad”! Ze noemt het dankbaar werk en een “betaalde hobby”. Het is soms lastig om de vraag van de cliënt goed te verstaan, omdat er cliënten zijn die zich verbaal niet kunnen uitdrukken. “Ik zie de sprankeling in hun ogen en snap wat ze willen zeggen”. Gelukkig heeft Petra fijne collega’s om zich heen waar ze veel van leert en die ze op elk moment om hulp kan vragen.

“Een moeder van een cliënt vraagt mij om een liedje te zingen voor haar dochter voordat ze gaat slapen, daar word ik gelukkig van....”


“Hoe weet je nu precies of je het goede doet”? vroegen wij Petra; “Je het ziet aan de uitstraling van de cliënt, de blije gezichten en ouders die laten merken dat ze het fijn vinden wat je doet”. Samen met het team doen we ons best om het allemaal goed te organiseren. We hebben voldoende tijd en aandacht voor elke cliënt.


Dit is een artikel van Middin uit het MediVacature carrièremagazine.


Wil jij meer weten over werken bij Middin? Bekijk de organisatiepagina of bekijk de vacatures.