"Je krijgt volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen"

Toen Chantal Brouwers als zestienjarige een opleiding tot helpende ging volgen, was haar grootste wens: werken met kinderen. “Maar al tijdens mijn eerste stage in een gezin dacht ik: als dit het is, ga ik stoppen. Het zorgen voor oudere mensen en hen helpen bij waar ze tegenaan lopen, bleek mij veel beter te liggen. Daarom koos ik er na mijn opleiding voor om via de flexpool van Groenhuysen te gaan werken. Zo kwam ik op diverse plekken binnen Groenhuysen terecht en kon goed onderzoeken wat ik nu écht wilde.”


“Via de flexpool kwam ik in aanraking met revalidatie en dat beviel me heel goed. Toen ik gevraagd werd om te solliciteren op een vacature op de revalidatie-afdeling, twijfelde ik geen moment. Ik werk nu op de revalidatie voor mensen met parkinson. Samen met mijn collega’s probeer ik onze klanten, door middel van bijvoorbeeld andere medicatie of oefeningen, zover te krijgen dat ze weer terug naar huis kunnen. Dat is dankbaar werk, want het is echt heel fijn wanneer dat lukt.”


“Ik vind Groenhuysen een fijne werkgever, want je krijgt volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Zoals de opleiding tot verpleegkundige die ik nu volg. Natuurlijk moet je daarvoor wel gemotiveerd zijn en zelf initiatief tonen, maar wanneer je aangeeft dat je iets wilt leren, dan wordt er altijd wel een manier gevonden om dat mogelijk te maken. Dat is fijn.”


Gemoedelijke sfeer

“Het mooie aan de ouderenzorg is dat iedere dag anders is. Het geeft mij voldoening om de mensen te kunnen helpen. Ik probeer hun dag zo goed mogelijk te maken. De tijd die ik heb met de bewoner, daar moet ik alles uithalen. Het is heel dankbaar werk. Ik kan de bewoners helpen bij zaken die ze zelf niet meer kunnen. Je kent de bewoners en ze zijn op hun beurt ook geïnteresseerd in jou. In het laatste jaar van mijn opleiding liep ik stage bij De Vlegter, nu Heidestede. Hier kon ik tot mijn vreugde blijven. Toen was de locatie wat kleiner, maar de gemoedelijke sfeer is altijd gebleven.”


Groeien en inspireren

“Als zorgcoördinator ben ik het aanspreekpunt voor bewoners en hun familie. Het is voor hen goed om te weten bij wie ze terecht kunnen voor al hun vragen en problemen. Ieder ziektebeeld heeft z’n eigenaardigheden, maar het is ook heel leerbaar. Wanneer je de theorie koppelt aan de praktijk snap je pas waarom iemand bepaald gedrag vertoont en hoe je die persoon kan helpen. Van de manager krijg ik genoeg mogelijkheden om theorie op te doen. Zo mocht ik recentelijk een training ‘Parkinson’ volgen. Op die manier probeer ik zelf te groeien, maar ook mijn collega’s te inspireren.”


Eigen leefomgeving

“Mijn oma is de grondlegger in mijn keuze voor de zorg. Zij woonde jaren in een verzorgingshuis waar ik mee mocht lopen met de verzorgenden om koffie rond te brengen. Het mooie van de thuiszorg is dat je mensen in hun eigen woon- en leefomgeving treft. Ze hebben hun eigen kennissen, hun eigen vrienden, gewoontes en gebruiken. Je zorgt ervoor dat naarmate zij ouder worden ze toch thuis kunnen blijven wonen. Ze zijn zo blij als ik langskom. Waar ze zelf 30 minuten bezig zijn, kost het mij slechts vijf minuten werk. De dankbaarheid die je dan ontvangt, daar doe ik het voor.”


Voor elkaar klaar staan

“Ondanks de grootte van Groenhuysen is de zorg die zij biedt toch kleinschalig. Het is opgebouwd uit verschillende locaties, waar thuiszorg een onderdeel in is. Dit spreekt me enorm aan. Verder verdient de collegialiteit binnen ons team een 10+. We staan altijd voor elkaar en de mensen klaar. Ik ben een spontaan persoon, dat opent deuren bij de mensen. Tijd voor de mensen is het belangrijkste. Doordat ze langer thuis blijven wonen, krijg je wel vaker te maken met problemen zoals depressies en psychische problemen. Ik vind het interessant om mezelf daar meer in te mogen ontwikkelen. Als die behoefte er natuurlijk binnen Groenhuysen is.”


Dit is een artikel van Groenhuysen uit het MediVacature carrièremagazine.