Flexwerker bij Lievegoed

Flexwerker bij Lievegoed

"Dit is een mooie, fijne en warme organisatie." Dat hoor je niet vaak. Mensen hebben het wel vaak naar hun zin, maar dat je met zoveel passie spreekt over je werkgever is best bijzonder. Marieke Versteegh die dit zegt, is flexwerker bij Lievegoed. Ze begeleidt er mensen die door psychiatrische problemen, verslavingsproblemen of een verstandelijke handicap ondersteuning nodig hebben.

Zachte mensen
Marieke werkt sinds kort bij Lievegoed, maar ze weet nu al dat ze hier wil blijven werken. Dat heeft ook te maken met haar collega’s. "Zachte, open mensen. Dat klinkt voor een buitenstaander misschien soft, maar reken maar dat ze ook recht voor hun raap kunnen zijn. Het gaat hier allemaal informeler en makkelijker dan in andere zorgorganisaties waar ik eerder werkte. In de regel zijn zorgorganisaties klinischer en formeler dan wat ik hier tegen kom."

Meer dan je denkt
Lievegoed is een organisatie is op antroposofische grondslag. Dat wil zeggen dat er veel waardering voor de natuur is en voor een gezond leven. Huiselijkheid en zachte kleuren onderstrepen dat. De antroposofische gedachte werkt door in de zorgvisie. ’Je bent meer dan je denkt’ is de slogan. Als je een ziekte of een beperking hebt, ligt de focus op de gezonde kant van de mens die dan versterkt wordt. Marieke: "De mens als geheel, daar gaat het om." Zelf is ze niet zo antroposofisch maar ze is wel geïnteresseerd. "Ik wil graag leren wat antroposofie inhoudt en hoe je dit kunt toepassen in je werk. Lievegoed dringt je dit soort dingen in ieder geval niet op. Maar het helpt natuurlijk wel als je je er een beetje in verdiept."

“Lievegoed is een organisatie op antroposofische grondslag. Dat wil zeggen dat er veel waardering voor de natuur is en voor een gezond leven.”


Ongebonden
Marieke is flexwerker. En dat is een bewuste keuze. "Als je flexibel werkt, ben je ongebonden. Ik bepaal m’n eigen rooster en het is een mooie manier om alle aspecten van een organisatie te leren kennen. Wat ook meespeelt, is dat ik als flexwerker makkelijk een tijdje weg kan. Twee maanden reizen door Azië bijvoorbeeld. Voor mij is dit de ultieme vrijheid.

Ondertussen is Marieke ook flink aan het studeren. Ze deed mbo pedagogisch medewerker niveau 4, maar ze wilde meer. "Ik ben straks maatschappelijk werker. Ik zit in m’n laatste jaar." Gaat ze straks weg bij Lievegoed als ze haar nieuwe diploma op zak heeft? "Nee hoor, ik wil hier lekker blijven werken. Ik wil bewoners van Lievegoed beter leren kennen. Ik heb de laatste jaren uiteenlopende zorgorganisaties van binnen gezien. Nu is het voor mijn gevoel tijd voor verdieping. Die vind ik hier bij Lievegoed."

Lees het gehele artikel uit het MediVacature carrièremagazine op de organisatiepagina van Lievegoed.