"Vierkant voor je klant staan"

Stel je eens voor: Je bent 24 jaar en je hebt meer dan vijftig klanten of een heel huis met bewoners. Je leidt een team en neemt elke dag beslissingen voor mensen die zestig jaar ouder zijn dan jij. Hoe houd je je staande? Door een echte relatie aan te gaan met je klanten en samen met hen niet de zorg, maar hun leven centraal te stellen.

“Vierkant voor je klant staan”, noemt wijkverpleegkundige Charella dat. Zij is zo’n 24-jarige, en in Didam is ze de spil in een heel netwerk: Van de mensen die wijkzorg krijgen en hun familie tot huisartsen, apothekers, het ziekenhuis en de gemeente. Charella beoordeelt verzoeken om zorg, organiseert hulp en brengt verbindingen tot stand. Daarbij kijkt ze niet slechts naar iemands medische toestand.

De verpleegkundigen en verzorgenden in de wijken en op de woonzorglocaties van Sensire kijken naar het leven van mensen in hun geheel. Wat heb je nodig om te kunnen leven zoals je wilt? En wat hoeft er misschien niet meer zo nodig? “Dat kunt u best zelf”, horen mensen soms uit de mond van Charella. Maar in andere gevallen beweegt ze voor iemand hemel en aarde om er bij de gemeente een douchevloer uit te slepen waarop je niet meer kunt uitglijden.

Waar mensen bij Sensire energie van krijgen

 

“Als iemand door een diep dal is gegaan, en dan zegt: Ik ga er weer tegenaan!”


Marieke de Reus ERGOTHERAPEUT

Zo kunnen werken, vereist een organisatie die je het vertrouwen geeft en je ondersteunt. Alle expertise hebben we in huis, waardoor je er nooit alleen voor staat. Samen met je collega’s lever je echt maatwerk. Je werkt samen bij de klant of op afstand via de iPad.

 

“Als iemand die heel dement is je plots in de ogen kijkt en blij is dat je er bent.”


Ilse Reinders VERZORGENDE IG

We geven je alle mogelijkheden om te leren. Om op de hoogte te blijven, je bij te scholen of je verder te specialiseren krijg je studie-uren en is er een digitale leeromgeving voor al onze medewerkers.

 

“Als je ziet dat iemand de gevolgen van een beroerte accepteert en toch veel bereikt door actief aan de slag te gaan.”


Martin Reijntjes GESPECIALISEERD VERPLEEGKUNDIGE BEROERTE/CVA

 

“Dat je zelfs als mensen al jaren met een probleem rondlopen, je er vaak toch nog iets aan kan doen.”


Anja Masselink LOGOPEDIST

Zo ontwikkel je tot een expert die zelfstandig en samen met je klanten doet wat nodig is voor een mooi leven, wat de situatie ook is. De zorg wordt steeds complexer, maar wat voor mensen echt belangrijk is blijft hetzelfde. Onze Achterhoekse nuchterheid helpt bij het waarmaken van deze belofte. We zeggen het niet alleen, we doen het ook. Wil jij het gezicht van Sensire zijn?

 

“Dat je een bewoner helpt ontspannen in bed te gaan liggen, en dat dan de frons op het gezicht plaats maakt voor een glimlach.”


Géke van den Bovenkamp FYSIOTHERAPEUT

Lees het gehele artikel uit het MediVacature carrièremagazine op de organisatiepagina van Sensire.