"Ik kan deze baan ideaal combineren"

Wie met mensen werkt, ontwikkelt zichzelf én een ander. Of je nu werkt met mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, kinderen, niet-aangeboren hersenletsel of moeilijk verstaanbaar gedrag. Op deze plek vertellen Miranda, Jaimy, Linda, Rahma en Brian over hun werkervaring bij Gemiva.

LINDA
“DOEN WAAR JE GOED IN BENT”

Linda vond haar droombaan op de boerderij. Daar werkt ze als persoonlijk begeleider van mensen met een ernstig verstandelijke beperking. “Hier heerst een rust waardoor cliënten echt tot hun recht komen. We krijgen hier veel voor elkaar. Dankzij Gemiva kon ik een extra opleiding volgen. Ik kan hier doen waar ik goed in ben. En dat geldt ook voor de cliënten.”

MIRANDA
“IK KIJK NAAR WAT KINDEREN WEL KUNNEN”

Miranda werkt als persoonlijk begeleider op een kinder- dagcentrum. “Ik voel me voldaan als ik de kinderen zie groeien en als ik kan bijdragen aan hun ontwikkeling. Dat ik ze dan vooruit zie gaan vind ik het allermooiste. Zelf heb ik me bij Gemiva kunnen ontwikkelen als coach van de ABA-methode. Dat is een methodiek waarmee je vooral kijkt naar wat kinderen wel kunnen. Laatst heeft één van de kinderen bereikt dat hij zelf met fotoplaatjes zijn brood- beleg kan uitkiezen.”

JAIMY
“IEDEREEN KAN ZICHZELF ZIJN”

Jaimy werkt als bewegingsagoog met mensen met niet- aangeboren hersenletsel. “Mijn uitdaging is om een acti- viteit te bedenken waarbij iedereen zichzelf kan zijn en zich kan ontwikkelen. Ook zoek ik naar samenwerkingen. Ik krijg ruimte en steun om dit soort dingen zelf uit te zoeken. Ik heb een sportopleiding gedaan, mijn collega’s een zorg- of welzijnsopleiding. We kunnen elkaar goed aanvullen. Bovendien is het altijd erg gezellig.”

RAHMA
“IK KAN DEZE BAAN IDEAAL COMBINEREN”

Rahma liep stage en kon daarna aan de slag als inval- kracht bij een dagbestedingslocatie voor mensen met een verstandelijke beperking. “Deze baan kan ik ideaal combineren met het moederschap. Ik zorg ervoor dat de cliënten zoveel mogelijk zelf doen. Als het nodig is zet ik de puntjes op de i. Mensen met een verstandelijke beper- king zijn puur. Ze menen echt wat ze zeggen. Ik probeer er altijd voor te zorgen dat zij trots en tevreden zijn met wat ze hebben gedaan.”

BRIAN
“IK STA ALTIJD OP SCHERP”

Brian Pronk werkt met cliënten met moeilijk verstaan- baar gedrag. Eerst als invalkracht, nu als leerling. Brian: “Als je met deze doelgroep werkt, moet je altijd op scherp staan. Dat houdt het voor mij spannend. Ik pas de activiteiten aan op de draagkracht van de cliënt. Gespan- nen gedrag probeer ik altijd zoveel mogelijk te voorko- men. Chillen op de woning kan ook. Als zoiets leuks lukt zonder spanning en problemen, dan is mijn werkdag geslaagd.”

Bekijk de filmpjes op
www.werkenbijgemiva.nl
of solliciteer direct!

Lees het gehele artikel uit het MediVacature carrièremagazine op de organisatiepagina van Gemiva-SVG Groep.