Hans is kok en maakt heerlijke lunchbroodjes

Hans is kok en maakt heerlijke lunchbroodjes

Hans
Hans is kok in een bedrijfsrestaurant en maakt daar heerlijke lunchbroodjes. Nog niet zo lang geleden dwaalde hij dagelijks door de stad om dwangmatig allerlei spullen te kopen. Dat is nu verleden tijd: via Middin kreeg hij een prettig thuis en een leuke, begeleide baan.


Beter leven doe je samen
Dat is de titel van onze campagne waarin wij u willen laten zien wie Middin is en waar we voor staan. U maakt kennis met een aantal van onze cliënten, binnen onze diverse doelgroepen. Op deze pagina stellen wij u graag voor aan Hans (50). Neem een kijkje in zijn leven.


Opleiding
“Hans is een echt horecatalent, hij is hier helemaal op zijn plek,” zegt Ivo, begeleider in het restaurant van Bink36 in Den Haag. Dat is bijzonder, want Hans had geen enkele horeca-ervaring toen hij zo’n twee jaar geleden in het restaurant kwam werken. Hij doet het zelfs zo goed, dat hij een opleiding over gezond eten mag volgen. “Daar leer ik zo veel,” vertelt hij. “We maken gezonde recepten, en ik weet nu bijvoorbeeld dat te veel zout en te veel suiker niet goed is.” Door de cursus gaat Hans zich steeds meer als leermeester voor zijn collega’s opstellen. Hij heeft overwicht en rust, en de andere medewerkers vragen hem dan ook graag om advies.


Structuur
Hans heeft een verstandelijke beperking en autisme, daarom is structuur heel belangrijk voor hem. Als hij in het verleden stress voelde, ging hij spullen kopen. Mirjam, die hem in zijn thuissituatie begeleidt: “Dat was een uitlaatklep voor hem.” Maar nu is hij veel rustiger en zit hij beter in zijn vel. Dat komt doordat hij het naar zijn zin heeft op de locatie voor begeleid wonen en ook doordat hij steeds meer groeit in zijn werk.


Uitdagingen
Mirjam: “Het is voor Hans goed om te weten: dít is mijn taak en dát niet. Anders kan hij zichzelf helemaal verliezen in alles wat er nog `moet’”. Ivo vult aan: “Tegelijk geniet hij ervan om nieuwe dingen te leren en uitdagingen aan te gaan.” Het werk in het restaurant van Bink36 voldoet aan allebei die voorwaarden, het is de ideale plek voor Hans. Mirjam: “Als je ziet waar hij vandaan komt en hoe goed het nu met hem gaat, is dat een wereld van verschil.”


Middin

Bekijk het nieuwsartikel van Middin