Droom jij van een carrière op Aruba? Leer het vak in Nederland!

Droom jij van een carrière op Aruba? Leer het vak in Nederland!

Werken op Aruba of op één van de andere Caribische eilanden is voor veel verpleegkundigen een grote droom. Maar hoe kom je daar terecht? Claudia Koning bemiddelt al tien jaar zorgprofessionals naar onder andere het Caribisch gebied en vertelt hoe jij deze droom verwezenlijkt.

 
Ervaring, heel veel ervaring
“Wat werken in de zorg in het Caribisch gebied kenmerkt, is dat je allround inzetbaar moet zijn. Je krijgt te maken met een grote diversiteit aan ziektebeelden en patiënten. Ik zou dan ook iedereen aanraden om in Nederland zo breed mogelijk ervaring op te doen, dat is écht noodzakelijk.”

 
Helaas voor velen is dit niet de enige eis die geldt voor Nederlandse verpleegkundigen. Claudia vervolgt: “Voor algemeen verpleegkundigen geldt de minimale eis van één jaar werkervaring op een ziekenhuisafdeling. Stages worden hierbij niet meegerekend. Op zijn vroegst zou je dus één jaar na je afstuderen naar het Caribische gebied kunnen vertrekken. Weer anders is dat voor algemeen verpleegkundigen die worden gezocht voor flexpools. Hier is het belangrijk dat je ruime ervaring hebt op snijdende en beschouwende afdelingen. Bij voorkeur heb je zelfs al gewerkt als verpleegkundige in een flexpool en ben je daardoor gewend aan het werken op verschillende afdelingen binnen het ziekenhuis.”

 
Leg de basis in NederlandBeschik je nog niet over voldoende ervaring om te kunnen werken op één van de Caribische eilanden? BKV biedt een speciaal programma aan waarin we jouw wensen centraal stellen en er alles aan doen om je klaar te stomen voor het buitenlandse avontuur.

 
Voor meer informatie kun je contact opnemen met +31 888 – 22 55 88 of contact@bkvgroup.eu. Tot over een (paar) jaar op de Caribische eilanden!