We staan altijd voor elkaar klaar

We staan altijd voor elkaar klaar

Christa werkt als Helpende in Meerleven. Ze is begonnen als huishoudelijk medewerker in het klooster. Via een vriendin, die in Meerleven ging werken, kreeg ze de tip ook te solliciteren. Ze is gelijk aangenomen en daar is ze nog steeds blij om.


Hoe ben je in Meerleven in de zorg terecht gekomen?

“Ik werkte in de huishouding maar kreeg de kans om ook wat uren in de zorg te gaan werken. Ik heb een diploma voor gezinsverzorgende wat gelijk staat aan Helpende niveau 2 dus ik kon gelijk aan de slag. Dat vond ik zo leuk dat ik naast mijn huishoudelijke uren vaak ook nog in het weekend in de zorg werkte. Het was wel even een overgang van de zusters naar de zorg voor eigenlijk veel ziekere bewoners. Daar moest ik echt een beetje aan wennen.”

“Er is nooit gemopper en we staan altijd voor elkaar klaar”


Wat vind je zo leuk aan je werk?

“Ik vind het heerlijk om met mensen te werken. Ik werk op de somatische afdeling en ken de mensen daar goed. En de mensen kennen mij. Wat mijn werk ook zo leuk maakt zijn mijn collega’s. Ik heb hele lieve collega’s. Er is nooit gemopper en we staan altijd voor elkaar klaar. We doen naast het werk ook heel veel leuke dingen met elkaar, zoals uit eten, naar een musical of andere leuke uitjes.

Voor de bewoners organiseren we ook veel uitjes. We hebben een wensboom waarin bewoners hun wensen kenbaar kunnen maken. Vorig jaar ben ik mee geweest met de bootvakantie van Amie. Dat was geweldig! Dit jaar organiseren we weer een bootvakantie en ook dit jaar ga ik mee. Ik kijk er nu alweer naar uit.


Wanneer ga je met een glimlach naar huis?

“Ik ga eigenlijk altijd met een glimlach naar huis. En ook met een glimlach naar mijn werk.”


Amie Ouderenzorg