Ze kiezen voor mensen, niet voor computers

Ze kiezen voor mensen, niet voor computers

Waar denkt ú aan bij digitale vaardigheden: mailen? Tekstverwerken? Een tablet bedienen? Allemaal juist. Maar dit is slechts het topje van de ijsberg. De zorg wordt overspoeld met (technologische) innovaties en volgens Suzanne Verheijden, programmamanager Innovatie bij 's Heeren Loo, is dat lang niet altijd te behappen voor medewerkers in die sector: “Er is echt werk aan de winkel op het gebied van digitale vaardigheden.”

Waarom is dat zo belangrijk, zorg is toch mensenwerk?
“Klopt, maar de zorg wordt nu eenmaal ‘digitaler’. Je moet als medewerker in de zorg straks weten wat kunstmatige intelligentie doet voor je cliënt. Je verdiepen in robotica. Je zorg digitaal verantwoorden. De ontwikkelingen gaan gewoon zo ontzettend snel. Maar veel is erop gericht om de zelfredzaamheid van cliënten te vergroten en werkprocessen efficiënter te maken. Ik vind daarom ook dat als je niet voldoet aan het onderniveau van digitale vaardigheden, je straks niet meer in de zorg kunt werkten.”

Zijn er anno 2017 dan echt nog mensen die dat niveau niet halen?
“Absoluut! We hebben binnen ’s Heeren Loo uitgebreid onderzoek gedaan naar digitale vaardigheden van medewerkers, zowel kwantitatief als kwalitatief. Er blijken ca. 1000 digibeten werkzaam te zijn bij onze organisatie, van de in totaal 14.000 medewerkers. Tijdens de interviews kwam ook het taboe aan het licht. Sommigen zijn bang dat de computer ontploft of dat documenten kwijt raken. Zij vonden het overigens fijn om daar eindelijk eens over te praten. En wat ik ook mooi vond aan de interviews: iedereen begrijpt dat het nodig is om wat aan digitale vaardigheden te doen. Ondanks dat sommigen het spannend of moeilijk vinden.”

Waar een wil is, is een weg: hoe gaat ’s Heeren Loo de vaardigheden van haar medewerkers opkrikken?
“Respondenten kwamen zelf met de oplossing: ze leren het beste van elkaar. Niet van familie of vrienden, maar van collega’s. Dat bracht ons op het idee om samen met andere partijen een opleidingsprogramma te ontwikkelen en een meerjarige campagne te lanceren. Iedereen krijgt dan een maatje om mee te leren. Ook proberen we cliënten in te zetten; soms zijn zij digitaal verder dan onze medewerkers.”

Het voelt alsof jullie het wiel opnieuw moeten uitvinden. Klopt dat?
“Er is veel lesmateriaal beschikbaar op het gebied van tekstverwerken of presentaties maken. Des te minder leermiddelen zijn er in de markt over topics als privacy en domotica. En juist op die fronten willen we onze medewerkers faciliteren. We baseren ons leerprogramma op de uitkomsten van de bewerkte, digitale zelftest van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. En ja, we zijn altijd bereid onze ervaringen te delen!”

Stel: ik wil bij ’s Heeren Loo gaan werken. Kan ik dan ook gebruik maken van het programma?
“We hebben speciale competenties geformuleerd. Mocht het zo zijn dat je als sollicitant niet vaardig genoeg bent, dan gaan we je vooruit helpen met ons opleidingsprogramma. Iedereen moet uiteindelijk aan de bak. Of je nu met cliënten werkt, beleidsadviseur bent of in de RvB zit.”

Waar ga je zelf aan werken, Suzanne?
“Ik ga me verdiepen in Excel zodat ik onderzoeksresultaten nóg beter kan verwerken. Maar ik zoek nog een maatje. Heb jij er toevallig verstand van…?”

Bron 's Heeren Loo