‘Ik kan mij geen leukere baan bedenken dan werken in de thuiszorg’

‘Ik kan mij geen leukere baan bedenken dan werken in de thuiszorg’

Hoe zien de werkzaamheden van onze wijkverpleegkundige Desiré eruit? Waarom heeft zij gekozen voor het werk in de thuiszorg? En wat voor een eigenschappen moet je bezitten als wijkverpleegkundige? Lees hier haar verhaal en wordt ook enthousiast over het werken in de thuiszorg!

"Ik ben al 10 jaar werkzaam in de thuiszorg en ik kan mij geen leukere baan bedenken. Als wijkverpleegkundige mag ik de zorg bij de cliënten opstarten en gedurende de eerste weken de zorg coördineren. Samen met de cliënt en zijn of haar familie probeer ik de zorg zo goed mogelijk af te stemmen op de behoeften van de cliënt. We bedenken met elkaar wat er nodig is, meestal is dat het inzetten van thuiszorg. Maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn, soms geven we alleen voorlichting of helpen we met het bestellen van hulpmiddelen waardoor de cliënt zonder thuiszorg, zelfstandig kan blijven wonen. Het belangrijkste is om de cliënt zelf de regie over zijn/haar leven te laten behouden, daarom staan we stil bij wat een cliënt zelf kan, wat mantelzorgers en eventueel vrijwilligers kunnen betekenen voor de cliënt. De zorg die dan nog overblijft wordt dan opgevangen door de wijkverpleging."

Wat ik fijn vind aan de thuiszorg is dat je nooit weet wat je achter de voordeur aantreft, want iedere cliënt is anders. Deze afwisseling is juist ontzettend leuk en zorgt iedere dag voor voldoende uitdaging in mijn werk. De dankbaarheid die ik van mijn cliënten krijg maakt het voor mij helemaal af, daar doe ik het uiteindelijk voor! In de thuiszorg werk je vrij zelfstandig, maar tegelijk ook in een team. De routes loop je zelfstandig, maar er is altijd een collega bereikbaar voor overleg als dit nodig is. Je moet flexibel zijn en creatief. Je hebt niet altijd alles bij de hand zoals in een ziekenhuis, dus soms moet je improviseren met de spullen die aanwezig zijn.

Cardia V&V team Onderwatershof is een klein zelfsturend team waarin iedere medewerker zijn eigen verantwoordelijkheden heeft. Zo hebben we een planner, iemand die het dienstrooster maakt, een BIG-assessor, een huismeester en ik zelf houd me bezig met de PR. Met elkaar dragen we gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor de zorg van onze cliënten en de afgesproken resultaten. Er is ruimte voor eigen inbreng en voldoende mogelijkheden op scholingsgebied."

Bron: Cardia