'Het leven mooi maken'

'Het leven mooi maken'

Voor iedereen die twijfelt of een baan in de ouderenzorg wel wat voor hem of haar is, bel met Naomi van der Slik. Naomi geniet elke dag van haar werk in Tabitha, een verpleeghuis van Cardia in Den Haag. En daar wil ze heel graag over vertellen.

Naomi: "Ik werk hier nu vier jaar als verpleegkundige op niveau 4. Echt geweldig. Waarom werk je niet in een ziekenhuis, vragen vriendinnen mij soms. Weet je, een ziekenhuis is niet mijn ding. Je bouwt er geen band op met de mensen. Hier wel. Hier probeer je het leven zo mooi mogelijk te maken."

"Weet je, een ziekenhuis is niet mijn ding. Je bouwt er geen band op met de mensen. Hier wel. Hier probeer je het leven zo mooi mogelijk te maken."


Vooroordeel
Ze weet wel hoe het komt dat verpleegkundigen vaker voor een ziekenhuis kiezen. "Je wordt als verpleegkundige namelijk opgeleid voor een baan in het ziekenhuis. Daar richt alles zich op. Als je dan als verpleegkundige in een verpleeghuis gaat werken, vinden collega’s je al snel een loser. Met dat vooroordeel moet het maar eens afgelopen zijn, vind ik."

Want een loser, dat is Naomi absoluut niet. Integendeel. Ze is trots op haar werk. "Niet alleen kun je hier veel betekenen voor mensen, ook technisch gezien is de ouderenzorg een uitdaging. De zorgvraag wordt steeds ingewikkelder. Dat doet een groot beroep op je deskundigheid."

"De zorgvraag wordt steeds ingewikkelder. Dat doet een groot beroep op je deskundigheid."


Slim combineren
De combinatie van verpleegkundige zorg en persoonlijke aandacht spreekt Naomi aan. "We nemen de tijd en zorgen ervoor dat mensen zich hier thuis voelen. Een vraag als ‘Hoe heeft u uw man leren kennen?’ levert al gauw een stortbad aan verhalen op. Dat is niet vervelend, daar luister ik met plezier naar."

Maar heeft ze daar dan wel tijd voor? Je leest vaak dat in verpleeghuizen alles op een holletje moet. "Je moet zorg en aandacht slim combineren. Daar word je snel handig in. Maar wat ook meespeelt, is dat ik graag met een goed gevoel naar huis ga. Soms wordt het daardoor wat later, maar dat is niet erg. De basis is dat de sfeer goed moet zijn. En dat is hier het geval. Sfeer kun je niet opleggen. Je gaat er in mee."

"Gesprekken met bewoners gaan soms over kleine dingen, maar soms ook over iets heel dieps zoals doodgaan. Laatst was ik bij een mevrouw die er slecht aan toe was. We hebben toen een tijd over leven en dood gesproken. Ze was gelovig. Dat ben ik ook. We hebben samen gebeden."

Cardia is een christelijke organisatie. Naomi voelt zich daarin thuis, maar ze benadrukt dat je zeker niet christelijk hoeft te zijn om hier te werken. "Er zijn genoeg collega’s en bewoners die niet gelovig zijn. Dat gelovige ligt er niet dik bovenop. Je merkt het vooral aan het feit dat er tijd is voor goed en persoonlijk contact met elkaar."

Steun teamleiders
Wat trouwens ook een rolt speelt in de veerkracht van Naomi en haar collega’s, is dat medewerkers bij Cardia flink ondersteund worden. Naomi: "In andere verpleeghuizen hoor je wel dat de teamleiders geschrapt zijn uit de organisatie. Wij hebben ze nog, en ik kan je vertellen dat we een goede band hebben. Teamleiders zijn nuttig. Ze vragen ons wat we nodig hebben om ons werk goed te doen. Daardoor kunnen wij als verzorgenden en verpleegkundigen ons helemaal concentreren op ons vak." Ideale baan daar bij Cardia? "Ik vind van wel. Ook bij ons valt er nog wel wat te verbeteren hoor. Wordt aan gewerkt. Maar de basis is goed. Er is een goede sfeer en er is tijd voor persoonlijke aandacht."

Naomi van der Slik, verpleegkundige bij Cardia

Meer over Cardia lees je hier.