Wt een vak

Wt een vak

Trots zijn ze bij Sherpa op het team van wijkcentrum St. Joseph in Hilversum. Dit team staat namelijk – samen met 5 andere teams – centraal in de landelijke campagne ‘Wát een vak’.

De campagne op Facebook is een initiatief van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). “Want werken in de gehandicaptenzorg is echt vakwerk”, zegt VGN-directeur Frank Bluiminck.

 

Begeleiders mogen trots zijn op wat ze doen
Isabel (begeleider van Jaffar) vertelt: ‘Wij trainen de cliënten in praktische dingen, maar minstens zo belangrijk is dat we ze leren geloven in zichzelf. Want als je ontdekt wat iemand beweegt, kun je ze verder helpen.’ Lees en bekijk het fotoverhaal op Facebook (24 augustus 2017) over hoe het team, samen met vrijwilligers, de eerst nog onzekere Jaffar (22) steeds meer zelfvertrouwen geeft. Jaffar groeit hierdoor enorm in zijn rol als horecamedewerker. ‘Misschien gaat hij straks wel in een restaurant werken!’.

Het filmpje over Jaffar en zijn ondersteuners is ook te bekijken via YouTube VGNUtrecht (https://www.youtube.com/user/VGNUtrecht). De verhalen en het filmpje over Sherpa zijn op Facebook al duizenden keren bekeken.

Wát een vak, wát een team!

Bron: Sherpa