“Je krijgt volop kansen als je ambitieus bent”

“Je krijgt volop kansen als je ambitieus bent”

Op zijn zestiende kreeg Buddy Voet (30) een bijbaantje als afwasser in de keuken van De Zellebergen, waar zijn moeder als verzorgende werkte. Toen opleidingen in de ICT en techniek niets voor hem bleken, volgde hij via Groenhuysen een opleiding tot helpende. Inmiddels is hij opgeklommen tot zorgcoördinator en nog lang niet uitgegroeid in zijn werk.

“Toen ik na een onderbroken studie even thuis zat, zei mijn moeder dat vrijwilligerswerk bij De Zellebergen in Oudenbosch misschien wel iets voor mij zou zijn. Ik heb me aangemeld en op dinsdag en donderdag hielp ik vanaf dat moment mee bij de ochtendgymnastiek. Dat vond ik leuker dan ik van tevoren had gedacht. Op een dag hing er een oproep op het prikbord – ik zie het nog voor me, echt ouderwets met punaises – dat er een verkort opleidingstraject van een jaar werd aangeboden voor Helpende, niveau 2. Ik meldde me aan en kon al snel aan de slag met de opleiding én de stage, eerst bij De Kim in Sint Willebrord en daarna bij Wiekendael in Roosendaal.”

Blijven ontwikkelen
Nog tijdens dat jaar benaderde een manager van Heerma State in Roosendaal Buddy: of hij daar misschien aan de slag wilde? De komende acht jaar werkte Buddy op deze locatie, waar hij onder meer een opleiding tot verzorgende IG volgde en zelf leerlingen ging begeleiden. “Toen zag ik een interne vacature voor zorgcoördinator bij de nieuw te openen Bloemschevaart in Roosendaal. Dat leek mij ook wel wat, want ik hou ervan om me te blijven ontwikkelen. Nu werk ik hier al sinds de opening als zorgcoördinator en dat bevalt mij prima.”

“Ik werk hier al sinds de opening als zorgcoördinator en dat bevalt mij prima”


Coördinator

Als zorgcoördinator maakt Buddy de afspraken met de naasten van de klanten van de woongroep die hij onder zijn hoede heeft en stelt hij de zorgleefplannen op. “Daarnaast draai ik natuurlijk ook nog gewoon mee in de zorg. Ik heb er geen moment spijt van gehad dat ik deze kant op ben gegaan, ik vind het heerlijk om met de klanten bezig te zijn en hen een fijne dag te bezorgen. Mij spreekt dan ook vooral het sociale van de ouderenzorg mij aan; dat je echt een verschil maakt in iemands dagelijkse leven. Werken in een ziekenhuis bijvoorbeeld zou niets voor mij zijn.”

 

“Ik heb er geen moment spijt van gehad dat ik deze kant op ben gegaan, ik vind het heerlijk om de klanten een fijne dag te bezorgen”


Stappen zetten

Deze functie is wat Buddy betreft nog niet het eindstation. “Ik zou graag nog wat stappen zetten, bijvoorbeeld in de richting van coaching. Ik zie mezelf niet mijn hele leven ‘aan het bed’ staan. Gelukkig krijg je bij Groenhuysen ook veel kansen om jezelf te ontwikkelen, zeker wanneer je ambitieus bent en wilt laten zien wat je in je mars hebt. Dat maakt Groenhuysen een heel fijne werkgever.”

 

“Gelukkig krijg je bij Groenhuysen ook veel kansen om jezelf te ontwikkelen, zeker wanneer je ambitieus bent en wilt laten zien wat je in je mars hebt”


Blijvende uitdaging in de zorg. Wie een werkomgeving zoekt die continu in beweging is en die ruimte biedt voor ontwikkeling en groei, zit in de zorg wel goed. Er zijn volop doorgroei- en ontwikkelingsmogelijkheden. Daarnaast is er bij Groenhuysen niet alleen plaats voor gediplomeerde en ervaren medewekers, maar zeker ook voor mensen die een (zorg)studie volgen en stage gaan lopen, of voor mensen die ambitieus zijn en een opleiding willen combineren met werken in de zorg. Zo biedt Groenhuysen bijvoorbeeld BBL-trajecten aan, in samenwerking met onder andere het Kellebeek College.


Lees het complete artikel van Groenhuysen hier.