IC Kinderen, ga jij de uitdaging aan?

IC Kinderen, ga jij de uitdaging aan?

Op de afdeling IC Kinderen van VUmc worden kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar opgenomen die intensieve zorg en continue bewaking nodig hebben. Deze hoog complexe zorg is nodig omdat de vitale functies zodanig verstoord dreigen te raken of zijn dat deze voortduren bewaakt, beschermd, gecorrigeerd of overgenomen dienen te worden.

Onze afdeling is uniek. Dit komt onder andere door de diversiteit in ziektebeelden en de zeer snel wisselende gezondheidssituaties waarin onze patiënten zich bevinden. Je verleent specialistische zorg waarbij complexiteit en techniek gecombineerd wordt met liefdevolle aandacht voor de patiënt en zijn omgeving.

Rozalinde (ICK verpleegkundige en Ventilation Practitioner): ”Ik hou van de dynamiek, snelheid en techniek die de IC-Kinderen met zich meebrengt.”

Sanne (ICK-cursist): “Ik zocht meer uitdaging qua ziektebeelden en doorgroeimogelijkheden. Daar waar de periferie stopt gaat de academie verder.


Een van de dynamische en uitdagende onderdelen van ons vak zijn de interklinische transporten. Als IC kinderen hebben wij een transportfunctie voor IC behoeftige kinderen vanuit verwijzende ziekenhuizen in de regio. De kinderintensivist en intensive care kinder verpleegkundige transporteren deze patiënten met een speciaal voor kinderen ontwikkelde transportbrancard met behulp van de Mobiele Intensive Care Unit naar een centrum met een Kinder Intensive Care.

Ben jij verpleegkundige en wil je meer informatie, of heb je belangstelling voor een oriëntatiedag?

Kijk op onze website www.werkenbijvumc.nl/intensive-care-kinderen-picu/ voor meer informatie.

Lees het volledige artikel in ons magazine.