Sterke banengroei voor basisartsen

Sterke banengroei voor basisartsen

Waar vorig jaar de net afgestudeerde student geneeskunde amper aan een baan kon komen, heeft de basisarts van vandaag het voor het uitkiezen. In juni 2016 meldde het Capaciteitsorgaan nog, dat uit onderzoek bleek dat de arbeidsmarkt voor de basisarts steeds slechter zou worden. Echter, het tij is volledig gekeerd. De basisarts kan vandaag de dag in vrijwel alle sectoren en in heel Nederland voldoende banen vinden.

Zuid-Nederland groeit exceptioneel  
“Met name in Zuid-Nederland is het aantal vacatures op dit moment enorm. Daar vind je als basisarts nu echt topbanen,” vertelt Evelien Meeus. Zij is consultant bij BKV en helpt basisartsen dagelijks aan de baan die het beste bij hen past. “Ook in de rest van Nederland zijn veel mooie banen te vinden. Kansen genoeg dus voor basisartsen om zelf richting te bepalen en bewust te investeren in hun carrière,” aldus Evelien. In vrijwel alle sectoren zijn momenteel fantastische banen te vinden; van de klinische zorg, bedrijfsgeneeskunde, verzekeringsgeneeskunde, jeugdgezondheidszorg, psychiatrie, ouderengeneeskunde tot de verstandelijk gehandicaptenzorg.

Doe ervaring op in meerdere sectoren 
“Verschillende ontwikkelingen in de gezondheidszorg maken dat de basisarts op steeds meer plekken zijn meerwaarde kan laten zien”, vervolgt Evelien. “De basisarts van nu kan op steeds meer werkplekken en in veel sectoren ingezet worden. Dat komt ook de kwaliteit en continuïteit van zorg ten goede. Betere begeleiding en bijvoorbeeld extra bijscholing zorgen voor een nog leerzamere invulling van hun functie. Dat kan binnen één zorginstelling of zorgveld zijn, of bij meerdere. Zo zijn er ANIOS die, bijvoorbeeld in aanloop naar een AIOS-traject, in meerdere sectoren ervaring op willen doen. Wij bieden ze verschillende flexibele en toch vaste arbeidsvormen om een dergelijk ontwikkeltraject te bieden.” Kortom, de markt ligt open voor basisartsen!

Op zoek naar een mooie baan? Neem contact op met Evelien Meeus via +31 6 - 34 55 47 72 of  e.meeus@bkvgroup.eu