Plezier, voldoening en doorgroeimogelijkheden

Plezier, voldoening en doorgroeimogelijkheden

Debby Brill werkt al bijna zeven jaar met veel plezier als verzorgende bij Warande. ‘Ik wil de mensen hier een mooie oude dag bezorgen’.


Afwisselend

‘Ik heb altijd in de zorg willen werken en pas op m’n 39ste was het zover. Ik zag een advertentie van Warande, maar dacht dat ik te oud was. Uiteindelijk heb ik de stoute schoenen aangetrokken en kon ik starten aan de opleiding tot verzorgende. Daar heb ik nooit spijt van gehad. Het werk is heel afwisselend. En doordat ik in de flexpool werk, word ik op veel verschillende afdelingen ingezet. Ik kom zo bij allerlei bewoners: mensen die aan het revalideren zijn, maar ook mensen met dementie.


Fluitend

‘Ik wil onze bewoners, die hard hebben gewerkt en veel hebben meegemaakt, liefdevolle zorg geven met aandacht en respect. Dat verdienen zij namelijk. Warande organiseert ook veel voor de bewoners, zoals uitjes en etentjes. En voor haar personeel heeft Warande goede doorgroeimogelijkheden, dus je kan je blijven ontwikkelen. Als je graag voor mensen zorgt en enthousiast bent, dan kan je zo bij Warande aan de slag. De zorg voor ouderen is hard werken, maar ik ga altijd fluitend naar m’n werk!’

Het leukste vind ik het contact met al die verschillende mensen.’


Marjolein van Echtelt (33) werkt ook al een tijdje bij Warande en weet precies hoe het daar gaat.


Eigenlijk heeft Marjolein een kantoorachtergrond. Ze deed na haar eindexamen Havo een managementopleiding en werkte daarna acht jaar op kantoor. Maar... het gaf haar eigenlijk geen voldoening. Het kwartje viel toen haar overgrootmoeder werd opgenomen in Verpleeg hotel Bovenwegen, onderdeel van Warande. Ze besefte dat dat was wat ze wilde; werken met ouderen. Ze vroeg een gesprek aan en kreeg informatie over opleidingen. Anderhalve maand later werkte ze bij Warande en deed tegelijkertijd de opleiding voor Verzorgende Individuele Gezondheidszorg. Dat was in 2009.


Contact met verschillende mensen
Op alle afdelingen werkte ze een aantal maanden. En nu ze in de flexpool werkt, vindt ze het prettig overal ingezet te worden. “En ik kan aangeven wanneer en hoeveel uur ik wil werken. Het leukste vind ik het contact met al die verschillende mensen, maar ook de verpleegtechnische handelingen liggen me. Waar ik ook aan het werk ben; ik word door míjn collega’s goed ontvangen. En de teams zijn erg leuk.’’


Binnen Warande zijn allerlei opleidings-en doorgroeimogelijkheden. Marjolein ziet zich er nog wel 30 jaar werken!


Warande is een zorgorganisatie, die senioren in Houten en op de Utrechtse Heuvelrug woon-, service-, welzijn- en zorgarrangementen biedt. Warande heeft veel voorzieningen in huis: van adviesspreekuur en zorg aan huis tot revalidatie en intensieve verpleging, eventueel gebaseerd op de antroposofie. Senioren met een brede maatschappelijke en culturele belangstelling voelen zich thuis bij Warande. Warande heeft zeven vestigingen voor wonen en (antroposofische) zorg. Daarnaast zijn er nevenvestigingen voor revalidatie, kinderopvang, dagsociëteiten en een hospice. Warande biedt zorg aan bijna 900 cliënten en er werken ruim 1100 mensen, onder wie veel parttimers.


Lees het volledige artikel in ons magazine