Maak naam als medewerker

Maak naam als medewerker

Antes is een prachtige organisatie. Innovatief, deskundig en maatschappelijk betrokken in psychiatrie en verslavingszorg. Het sleutelwoord van werken bij Antes is “ontwikkeling”. Vooruit gaan dus. Dat kan ook, want Antes is van mening dat zowel de patiënten als onze medewerkers heel veel potentie hebben.Bij Antes krijgen medewerkers dan ook volop de ruimte om te groeien. Je kunt een opleiding volgen, meedoen aan onderzoek en meedenken over onze werkwijze. Bij Antes kun je als medewerker nog naam maken.


De werksfeer

Om je een beeld te geven van de werksfeer, is de medewerkers gevraagd wat zij de belangrijkste kenmerken van het werken bij Antes vinden. Een korte samenvatting: “Het prettige, leuke van de werksfeer binnen Antes is het samenwerken en de betrokkenheid van medewerkers naar elkaar toe. Het klinkt misschien cliché, maar we zijn ook open en direct naar elkaar toe. We geven elkaar complimenten, maar ook gerichte feedback op zaken. We zijn jong en enthousiast en leren veel van elkaar. Het is wel hard werken. Daar zijn we niet vies van bij Antes. De mouwen opstropen, toewijding, je steentje bijdragen, inzet, gedrevenheid en hart voor het werk, dat is hoe wij hard werken uitleggen. Hoewel er veel verschillende functies (niveaus) zijn, is er slechts in beperkte mate sprake van hiërarchie. We werken in multidisciplinaire teams, waarin eenieder zijn/haar eigen rol en inbreng heeft, om zo het beste voor de patiënt te realiseren. In de praktijk is hiërarchie dan ook nauwelijks voelbaar, je hebt elkaar allemaal nodig. We spreken elkaar bijvoorbeeld ook gewoon met ‘je’ en ‘jij’ aan. Kortom: keihard er tegenaan met z’n allen, leren en ontdekken, maar wel in een team waar je van op aan kunt.”


Ontwikkeling

Antes vindt ontwikkeling erg belangrijk. Niet alleen de ontwikkeling van patiënten en onze organisatie als geheel, maar ook zeker de ontwikkeling van medewerkers.
Als je bij Antes gaat werken dan wordt je goed wegwijs gemaakt met een introductieprogramma. Zo krijg je een helder beeld van Antes en maak je onder meer kennis met het bestuur, de ondernemingsraad en de cliëntenraad.
Als je eenmaal goed en wel aan de slag bent, wordt jouw persoonlijke- en vakgerichte groei gestimuleerd door het bieden van zowel interne als externe (beroeps)opleidingen.


Ieder jaar kan men zelf aangeven welke wensen er zijn op leergebied. Het hoofd van de afdeling gaat hier vervolgens mee aan de slag en bespreekt met jou welke mogelijkheden er zijn en hoe vergoedingen worden geregeld.
Antes heeft ook een eigen opleidingscentrum. Een eigen ‘school’ dus. Met speciale trainers en een opleidingscentrum (met alles erop en eraan). Opleidingen zijn absoluut een speerpunt voor de organisatie. Op dit gebied willen we ons ook onderscheiden. Om de kennis van onze medewerkers en de zorg naar een nog hoger niveau te tillen en om het extra aantrekkelijk te maken om bij ons te werken.


Doorgroeien

Het verschilt natuurlijk per functie, maar er zijn in principe geen vaste loopbaanpaden bij Antes. Je kunt zelf aangeven welke ontwikkeling je door wilt maken, welke opleidingen daar bij horen en waar je uiteindelijk terecht wilt komen. Zo is het voor sommigen de uitdaging om zich te specialiseren in een bepaalde functie, terwijl een ander liever doorgroeit naar een managementrol. Jouw inzet en ambities zijn bepalend. Kortom werken bij Antes is anders. Kom jij ook je naam maken als medewerker?


Lees het volledige artikel van Antes in het MediVacature magazine.