Nieuws uit zorg & welzijn


HVO-Querido vernieuwt: één organisatie, één uitstraling

Al verloopt je leven nog zo grillig, met ups and downs, HVO-Querido vormt een fundament waarop je kunt terugvallen. 

Bijzondere contacten in de thuiszorg

Meneer De Jongh (70) en wijkverpleegkundige Esmée Verschoor (26) van zorgorganisatie Aafje hebben een bijzondere klik. Esmée verpleegt meneer De Jongh tweemaal per week in verband met darmkanker.

Van activiteitenbegeleider naar welzijnscoach

In de ideale samenleving doet iedereen mee. Een psychiatrische kwetsbaarheid maakt dat soms lastig. Je kunt dan wel wat begeleiding gebruiken.

Maarten van Megen ervaart een bijzondere groei binnen Prisma

"Als de puberende Maarten had geluisterd naar wijs advies uit zijn omgeving, had hij 25 jaar geleden al in de zorg gewerkt. Zijn carrièrepad loopt anders."

Achtentwintig vrienden

"De bewoners van het drugshostel worden overal nagekeken en uitgekotst. Ik praat het liefst met ze over normale dingen."

Vijf vragen aan Cheryl Mostert

Sinds Cheryl in 2012 als stagiaire bij de Florence Leerwerkplaats binnenkwam, is ze niet meer weggegaan. Ze is ook niet stil blijven staan.

‘Beste zet in mijn carrière’

Corleen werkte bij een drukkerij en David zat in het leger. Nu werken ze alle twee in Noordwijkerhout bij Raamwerk en wat hébben ze het daar naar hun zin!

Wij zijn de ogen en oren van het zorgteam

Vier dagen in de week werkt Joëlle, één dag gaat ze naar school. Wat haar betreft is dat de ideale combinatie.

Mensen als Bianca maken echt het verschil

“We hebben eigenlijk altijd lol en lachen om de kleinste dingen. Maar we behandelen elkaar met respect. Dat staat duidelijk centraal tussen ons.”

Van kok naar contactverantwoordelijke in de thuiszorg

Als professioneel kok wilde Andre van der Heyden (52) graag meer voor anderen betekenen, en maakte hij een switch van de horeca naar de thuiszorg.

De vijf leukste ziekenhuis series waar je voorlopig mee vooruit kunt

Op zoek naar een nieuwe serie, die ook gerelateerd is aan het vak waarin jij werkt? De beste vijf, sinds de jaren 80, stellen wij aan je voor.

‘Ik voelde me meteen thuis’

Een doorzetter met een lach: die omschrijving typeert kwaliteitsverpleegkundige Ugur Yurtsever.

'Voor nog geen miljoen ga ik weg'

Joy Elen en Daniëlle Hagendijk zijn geluksvogels. Ze werken op de Hendrikshoeve. Een prachtige omgebouwde boerderij midden in de poldernatuur.

In gesprek met Karolien Jongerman, Pedagogisch hulpverlener/ambulant begeleider Vitree

"Ik krijg veel kansen bij Vitree, en voel me op m’n plek. We ondersteunen en begeleiden zeven jongeren. Ik combineer het met een deel ambulant, wat ik leuk en uitdagend vind."

‘Ik werk met de meest boeiende mensen die er bestaan.’

Joost van Rijn (33) werkt als woonbegeleider op Hoeve Dijkzicht in Oud-Beijerland. Daar wonen tien volwassenen met een beperking onder begeleiding van Zuidwester.

Kapsters ontwikkelen hun talenten bij De Haardstee

Jolanda en Cheryl werken allebei bij De Haardstee, de organisatie in de Leidse regio die mensen met een beperking begeleidt. Ze waren allebei eerst kapster.

Werken aan iemands levensloop

"Negatieve beeldvorming over angstige mensen, weggestopt in een instelling in de bossen.’’ Jan-Willem weet dat het niet zo is.

Triade stimuleert...

“Naast mijn lagere school zat een dagbesteding. In de pauzes deden we verstoppertje met de cliënten. Toch was werken in de zorg niet het eerste waar ik aan dacht bij mijn beroepskeuze."

Vijf meter eigen regie, ook met niet-aangeboren hersenletsel

Als locatiemanager van twee activiteitencentra van Ons Tweede Thuis heeft Mieke van Arem veel te maken met mensen met niet-aangeboren hersenletsel...

Het paradijs voor stagiairs

Wij zijn een veelzijdig kleinschalig ziekenhuis. Dat heeft z’n voordelen. Zeker ook als je in dit ziekenhuis stage loopt."  

Het Laatste Woord met Levi Noë

Levi is begeleider bij Prinsenstichting en doet aan spoken word en rap. Over de heftige dingen die hij deze periode meemaakte schreef hij een gedicht. 

Van auto's naar mensen begeleiden

Die omslag kwam niet zomaar uit de lucht vallen. ,,M’n moeder is een paar jaar geleden overleden. Samen met mijn vader was ik mantelzorger voor haar. Ik vond dat heel fijn om te doen."

"Alles is hier normaal. Dat is heel bijzonder"

Iedereen kan zichzelf zijn. Bewoners en medewerkers voelen zich hier thuis. Dat merk je ook aan het ziekteverzuim. Dat is hier erg laag. Collega’s melden zich niet zo snel af."

‘Ik zie cliënten opbloeien’

Als sociotherapeut geef ik trainingen aan jongeren met autisme die verblijven in één van onze klinieken. Yulius is TOPGGz-gecertificeerd voor (poli)klinische en deeltijdbehandeling aan mensen met autisme.

“Mensen met een beperking zijn puur, ik word er blij van!”

De liefde voor het vak ontdekt Petra Burger-Slaman (43) als ze als vrijwilliger samen mee gaat met haar zoon op Wigwamvakantie. Stichting Wigwam organiseert vakanties voor gezinnen met een zoon of dochter met een beperking.

De veilige haven van Sint Jacob

Esthers oude buurvrouw gaf haar het laatste zetje. ‘Ga bij Sint Jacob werken’, adviseerde ze. En dat deed ze.

“Het contact met de cliënten is altijd oprecht en eerlijk.”

De cliënten van zorgorganisatie Triade in Flevoland hebben allemaal een ding gemeen: ze hebben een verstandelijke beperking of een psychische problematiek.

Samen zorgen voor de wijk

"Er is in de wijk een netwerk van zorgverleners ontstaan die elkaar weten te vinden als iemand hulp nodig heeft."

Jezelf ontwikkelen in een stijlvol huis

Achter de wat ingewikkelde naam schuilt een stijlvolle en gastvrije organisatie, die ouderen en medewerkers kansen biedt om het beste uit zichzelf te halen.

Werken in de psychiatrie: intens en intrigerend

Mensen ondersteunen die kampen met een psychische kwetsbaarheid en/of verslaving: dankbaar werk, vinden Angelique Mesker en Amar Rattansingh van de Stichting Anton Constandse.

Lessen op locatie

“Je bent meteen volwaardig onderdeel van een team. Daar leer je van de meer ervaren collega’s.”

24 uur bij 020 maakt het verschil

020 is de bijnaam van een zekere stad, maar het is ook de naam van een plek waar jongeren met psychische problemen even zichzelf kunnen zijn.

Wijkzorg is de toekomst

Nadat Nana Ansah als vrijwilliger kennis maakte met de zorg was hij verkocht. Nana maakte de overstap en begon aan zijn verzorgende opleiding. Na zijn opleiding ging hij werken in de wijk. ‘De beste keuze die ik heb gemaakt!' 

Van interieurontwerp naar de zorg van Raamwerk

Edwin Zorgman was dertig jaar lang technisch tekenaar en ontwierp interieurs voor brood- en banketbakkers. Nu werkt hij bij Raamwerk en begeleidt mensen met een verstandelijke beperking in combinatie met bijvoorbeeld schizofrenie, borderline, auti

De persoon centraal

Bij Stichting Eykenburg staat de persoon centraal, dit geldt zowel voor de cliënt als de medewerker. De medewerkers van Stichting Eykenburg zijn individuen die de mogelijkheid krijgen om door te groeien en zich te specialiseren. Een goed voor

Samen werken aan welbevinden

Samantha: "Dit werk is mensenwerk en maatwerk. Dat vraagt enorm veel creativiteit. Steeds denken in mogelijkheden. Dat inspireert me enorm en geeft me veel energie."

"Je krijgt volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen"

"Het geeft mij voldoening om ouderen te kunnen helpen. Ik probeer hun dag zo goed mogelijk te maken."

Tussen archeologie en suddervlees

"Lekker kleinschalig met oprechte aandacht voor demente bewonders. Ik moest wel even wennen aan de stemmingswisselingen van de bewoners hier."

“Ik sta naast cliënten, niet boven hen.”

"Toen een familielid van mij een tijdje begeleid moest wonen, heb ik voor de eerste keer kennisgemaakt met Kwintes. Als bezoeker maakte ik alles van dichtbij mee."

De zorg past bij mij

Mariam werkt met mensen die door een ongeval of een andere gebeurtenis hersenletsel hebben opgelopen. “Je bouwt echt een band op met de mensen die hier wonen.”

Het nieuwe MediVacature magazine is uit!

Zoals altijd gevuld met leuke artikelen en enorm veel informatie over werken in zorg en welzijn.

Spring uit de lente, word zomerkracht in de zorg

Ben je afgestudeerd en op zoek naar een baan? Of heb je vakantie en ben je op zoek naar vakantiewerk? De beste baan in de zorg dat fixt Luba we samen met jou! 

"Dit is zo relaxed"

Twaalf jaar werkt Miranda de Wit nu bij SZR in de Betuwe. Maar zo snel als de laatste maanden heeft ze haar werk nog nooit zien veranderen. Miranda begeleidt ouderen van afdeling De Kom. 

“Dit geeft mij een onwijs goed gevoel”

Mensen verbazen zich over mijn keuze voor de wijkzorg, omdat ik stage heb gelopen in het ziekenhuis. Het ziekenhuis staat in hoger aanzien. Onterecht, vind ik. Werken in de wijk wordt echt onderschat. 

Meer ‘thuisgevoel’ dankzij de voordeur.

Vaak zijn de gangen in verzorgingshuizen een saaie boel. Alle deuren lijken op elkaar. Waarom kan het niet wat speelser en minder eentonig?

“Het zijn prachtige mensen waar je mee werkt.”

De 1350 cliënten van zorgorganisatie Triade in heel Flevoland, hebben allemaal één ding gemeen: ze hebben een verstandelijke beperking of een psychische stoornis. Voor de begeleiders van deze mensen is geen enkele dag hetzelfde.

Survivallen in de modder

Zó kan de zorg dus ook. Teamleider Stijn Harbers kwam met een aanpak die écht het verschil maakt.

Ik wil mijn droom volgen om teamleider korte revalidatie te worden

In korte tijd werkte Archana zich omhoog van niveau twee naar niveau vijf. Waar komt haar drive vandaan? Voor ons zit een ontzettend gedreven, positieve en behulpzame vrouw.

"We hebben alle reden om trots te zijn op wat we doen"

Marije van Haarlem en Anne Oldenhof van Oké op School (Vitree) keren het tij voor kinderen met problemen.

Het Daan Theeuwes Centrum voor Intensieve Neurorevalidatie

Jaarlijks krijgen enkele honderden jongeren zwaar hersenletsel. Door een (verkeers)ongeluk, sport, zinloos geweld of door een medische oorzaak.

Kickbokser in de zorg

Talia heeft niet altijd in de zorg gewerkt. Eerst was ze kickboxer. "Op redelijk hoog niveau al zeg ik het zelf." Maar na een reeks van korte opleidingen in de pedagogische en maatschappelijke dienstverlening en een stage in de verslavingszorg wis

Voor deze jongeren kun je nog echt verschil maken

Joreen Klontje heeft plezier in haar werk. Ze werkt als sociotherapeut bij de Bascule, een academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie in Amsterdam.

Jacoline vond haar draai bij Sjaloom

"Bij de mensen die hier tijdelijk wonen, is het aanleren van goed onderling contact ontzettend belangrijk. Daar wil ik graag aan meewerken."

Werken in de zorg is tof!

Zorggroep Apeldoorn is met 1400 medewerkers en 900 vrijwilligers een inspirerende werkplek in Apeldoorn en omliggende gemeenten en dorpen. Ontwikkeling, flexibiliteit, verantwoordelijkheid dragen en doorontwikkelen, dat is wat je kunt verwach

Blog: 'Een speciale patiënt'

Verpleegkundige Daniëlle van HMC: "Je kwam bij ons op de afdeling. Al snel bleek met wat voor monster je in gevecht zou moeten."

Philadelphia hoofdsponsor Knoop Gala

Philadelphia is trots dat ze hoofdsponsor is geworden van het Knoop Gala. Muziek is essentieel in het leven en de ontwikkeling van mensen met een verstandelijke beperking.

MediVacature op Instagram!

Vind de baan of stageplek die bij jou past nu ook via Instagram 👉🏻 @MediVacature

Flexwerker bij Lievegoed

"Zachte, open mensen. Dat klinkt voor een buitenstaander misschien soft, maar reken maar dat ze ook recht voor hun raap kunnen zijn. Het gaat hier allemaal informeler en makkelijker dan in andere zorgorganisaties waar ik eerder werkte."

Inspiratiesessie Faalkunde

We roepen allemaal heel makkelijk: je mag leren van je fouten, maar mogen we wel falen van onszelf en de omgeving? Echt niet.

Domus Magnus vervult wens 97-jarige bewoner met helikoptervlucht

Onlangs is er een grote wens van een 97-jarige bewoonster van Landgoed Klein Engelenburg vervuld; nog eens een helikoptervlucht maken. Ieder jaar mogen alle bewoners van Domus Magnus met kerst een wens doen.

"Vierkant voor je klant staan"

Stel je eens voor: Je bent 24 jaar en je hebt meer dan vijftig klanten of een heel huis met bewoners. Je leidt een team en neemt elke dag beslissingen voor mensen die zestig jaar ouder zijn dan jij. Hoe houd je je staande?

Congres de dag van de muziektherapie 15 november 2018

Muziek is goed voor het brein, je gezondheid en de kwaliteit van leven. Hoe dat precies werkt ontdekt, hoort en ervaart u op het Miracles op Music Congres op 15 november.

Traineeship Zorgadministratie – een uniek werken en leren traject

Wil jij aan het werk bij de mooiste opdrachtgevers en tegelijk een vakgericht diploma behalen? Ga dan werken en leren bij Quoratio! 

"Ik kan deze baan ideaal combineren"

Wie met mensen werkt, ontwikkelt zichzelf én een ander. Of je nu werkt met mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, kinderen, niet-aangeboren hersenletsel of moeilijk verstaanbaar gedrag. 

Reinaerde start traineeship

Reinaerde is bezig met een nieuw initiatief in het kader van leren en ontwikkelen: een traineeship voor begeleiders in ontwikkeling! Het traineeship start op 1 oktober 2018.

Boek over Philadelphia inspireert minister de Jonge

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ziet dat er bij Philadelphia ‘…ontzettend veel vernieuwingskracht zit…’.

Blog - de tijd

Humphrey is nietsvermoedend naar bed gegaan en zijn dagelijkse ritueel doorlopen, medicijnen genomen, glaasje water gedronken en de dekens vast hoog opgetrokken. 

Medewerkersonderzoek levert SDW een ‘Beste werkgever’-ster op

Het medewerkersonderzoek dat SDW dit jaar liet uitvoeren, toont dat de medewerkers in hoge mate tevreden, bevlogen en betrokken zijn. De scores liggen hierbij zelfs hoger dan het branchegemiddelde.

'Doe het maar'

Mélina de Bakker belt in het Zeeuwse Terneuzen regelmatig aan bij huizen en weet dan niet zeker wat haar te wachten staat. Zijn de mensen die ze voor het eerst bezoekt boos, somber, verdrietig of juist blij? Is het huis een puinhoop? Zijn e

Netwerkmarkt – Schrijf je in!

De Netwerkmarkt is toegankelijk voor iedere (startende) professional met relevante werkervaring en/of een afgeronde HBO/WO opleiding in bijvoorbeeld Psychologie, Verpleegkunde, Social Work, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening of vergelijkbaar.

The Dream Challenge

In 2019 gaat The Dream Challenge van start waarbij vijfendertig duo's, bestaande uit jongeren met en zonder verstandelijke beperking, een paar maanden intensief met elkaar optrekken in het kader van maatschappelijke diensttijd.

Ziekenhuismedewerkers veranderen in catwalktalenten

In HMC (Haaglanden Medisch Centrum) is een spetterende modeshow gehouden. Hierin showden ziekenhuismedewerkers hun nieuwe bedrijfskleding.

We willen er echt voor de buurt zijn

”We zien het als onze taak om mensen te helpen in het doolhof van zorgaanbod en onduidelijke vaktermen. We willen niet dat iemand zich verloren voelt."

Dit meisje kreeg direct de juiste hulp

“Ik ben er trots op dat organisaties beter in staat zijn te kijken naar wat de cliënt nodig heeft. Het uitgangspunt is niet langer ‘dit is mijn cliënt en mijn geld’."

HWW zorg neemt studiekosten over

Ben je bijna klaar met je opleiding Verzorgende IG, Verpleegkundige niveau 4 of HBO-V? En kom je bij HWW zorg werken? Dan geven zij jou vanaf heden het betaalde collegegeld* terug!

Veel meer dan alleen pilletjes uitdelen

"Het is bijzonder dat je deze fase waarin ouderen in een verpleeghuis wonen, mag meemaken. Je ziet wat er speelt in hun leven, zowel op het lichamelijk maar ook geestelijk vlak." 

Wanda houdt haar hart vast

"Jan* is 18 en heeft allerlei dromen. Zo wil hij ‘later’ graag op zichzelf wonen. Ook wil hij een ‘echte’ baan in plaats van dagbesteding op het terrein van Ipse de Bruggen.

Niet wandelen, maar een voetenbadje

Drinken en de koelte opzoeken, dat is voor ouderen het devies als de zomerse temperaturen een hoogtepunt bereiken. Als het warm wordt, letten de verpleegkundigen en verzorgenden van Sensire extra goed op.

Geriatriefysiotherapie rocks!

Gonnie werkt al tien jaar als fysiotherapeut. Ouderen komen binnen met een orthopedisch probleem zoals een nieuwe heup of knie, maar hebben bijvoorbeeld ook diabetes of een psychisch probleem.

Eigenaarschap als uitgangspunt

De visie van RIBW K/AM is dat iedereen zelf verantwoordelijkheid neemt voor de keuzes die hij maakt. Ieder heeft het recht te ervaren of iets wel of niet werkt. De pASSant ondersteunt mensen vanuit die gedachte en moedigt ‘eigenaarschap&

Zinvol werk geeft voldoening

Natuurlijk is een vaste baan niet voor iedereen weggelegd, maar ontwikkeling wel. Daarom werken we met heldere leerwerkdoelen. Voor sommige cliënten is op tijd komen een doel of het omgaan met collega’s, voor anderen het behalen van een

"Kijken hoe alles groeit en bloeit, dat vind ik mooi.”

“Sinds 12 jaar woon ik op een begeleid wonen locatie van Triade in Emmeloord. Ook mijn dagbesteding is op locaties van Triade. In het dagelijks leven ben ik afhankelijk van anderen en zit ik in een rolstoel. Mijn denken, spreken en handelen

Paul de Vos (26) - een ambitieuze verpleegkundige in een geweldig team

Als men vraagt wat ik doe voor m’n werk, dan vind ik het gaaf om hierover te vertellen. Dan vertel ik hoe trots ik ben op mijn baan bij HMC. Ik vertel over de verschillende locaties en mijn afdeling. Het is nooit bij me opgekomen om elders t

Droom jij van een carrière op Aruba? Leer het vak in Nederland!

Werken op Aruba of op één van de andere Caribische eilanden is voor veel verpleegkundigen een grote droom. Maar hoe kom je daar terecht?

De manier om als basisarts je talent te benutten

Het vak van arts verandert. De zorg wordt steeds dichter om de patiënt heen georganiseerd en vraagt om nauwere samenwerking tussen huisarts en specialist. Maar hoe bereid je je als basisarts hierop voor?

Eigenaarschap als uitgangspunt

De pASSant ondersteunt mensen vanuit die gedachte en moedigt ‘eigenaarschap’ aan. Bezoekers komen zelf actief halen wat ze nodig hebben en (her)ontdekken hun eigen krachten en kwaliteiten.

Speeddate opleiding verzorgende IG

Geïnteresseerden in de BBL-opleiding kunnen zich aanmelden voor de speeddate op 26 juni a.s. Je ontmoet in een informele sfeer medewerkers van de HR-afdeling en je gaat in gesprek over jouw wensen en de mogelijkheden. 

"Een veilige plek om goed te revalideren"

Een rondleiding door de Jacob Kliniek, kliniek voor revalidatie.

De magie van Stichting Eykenburg

Emile heeft het ontzettend naar zijn zin gehad bij Stichting Eykenburg. "Toen ik bij ROC Mondriaan in Delft mijn opleiding tot verpleegkundige deed, kwam ik hier als stagiair. Ik was meteen verliefd op Eykenburg.

“Met deze cliënten maak je contact met ál je zintuigen, dat vind ik mooi.”

Het zorgen voor anderen zit Bert Hop (22) in het bloed. Hij volgde een MBO opleiding en was van plan te gaan werken in de ouderenzorg als activiteitenbegeleider. Hij is ondernemend en contact maken met mensen gaat hem makkelijk af.

“Je bent er écht voor de patiënt!”

De opleiding startte begin september met een dag op school en vanaf die dag begon de trein voor mij te rijden. Dat betekende veel uren maken voor mijn certificering zonder ruimte voor ziekte, laat staan voor verlof.

Florence Allure organiseert informatiebijeenkomst voor ZZP'ers

Florence Allure komt in juni met een informatiebijeenkomst voor zelfstandige zorgverleners. ‘Wij bieden de ZPP’er het leukste werk én onze klant de beste zorg.’

We behandelen steeds meer cliënten die wonen op een zorgboerderij

De Coöperatie Boer en Zorg en 's Heeren Loo gaan samenwerken. Zodat cliënten die op een zorgboerderij wonen specialistische behandeling krijgen als ze die nodig hebben. Vanaf maandag 7 mei kunnen de zorgboerderijen van Boer en Zorg...

Social Media

Bernadette Waning maakt gebruik van social media. Ze speelt online spelletjes en chat regelmatig met andere mensen. Meestal gaat dat goed. Maar soms ook niet.

Maak van gebarentaal een keuzevak op alle middelbare scholen

Deze oproep komt van professor Onno Crasborn, hoogleraar Nederlandse gebarentaal aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Volgens hem kan iedereen er wat aan hebben, dus niet alleen doven en slecht-horenden. 

De zorg moet over mensen gaan

In de serie In De Leeuwenhoek praten Hugo Borst en Adelheid Roosen met experts om te onderzoeken hoe de zorg voor mensen met dementie in Nederland is. Eén van hun gasten is Gijsbert van Herk, directeur van de zorginstelling Humanitas.

Bijzonderste verpleeghuis van Den Haag huist bruisende daklozen

Een bonte verzameling 'buitenissige types' wordt hier liefdevol verzorgd. "Ze zijn de hele dag de hort op."

“Ieder leven mag geleefd worden zoals het is”

Ik denk dat Matthijs voor nu een goede plek heeft gevonden. We hebben zware tijden gehad, het was niet altijd leuk en we hebben heel hard moeten vechten.

Aafje start Acute Zorg Afdeling

Aafje thuiszorg huizen zorghotels is in nauwe samenwerking met de vijf Rotterdamse ziekenhuizen en zorgverzekeraars Zilveren Kruis en VGZ gestart met een nieuwe vorm van acute...

90 procent loverboy-slachtoffers geen gespecialiseerde zorg

Slachtoffers van loverboys worden nog onvoldoende gesignaleerd en nog onvoldoende doorverwezen naar gespecialiseerde jeugdhulp. De schatting is dat slechts tien procent van de minderjarige

“Mijn collega’s en ik zijn goed in het lezen van lichaamstaal”

Gestart als helpende bij ZGAO maakte Samira een uitstapje naar een secretaresse opleiding. De opleiding was best aardig, maar het werk gaf haar niet de voldoening...

De mensen van... Desiree

Werken met mensen vind ik het allerleukst. Ouderen zijn zo leuk en gezellig. Ze zeuren niet en zijn dankbaar dat je aandacht voor ze hebt. En het is heel uitdagend om met ze te werken. 

Dag van het Leerrecht

Ieder kind heeft recht op onderwijs. In Rotterdam lopen verschillende pilots die onderwijs mogelijk maken voor kinderen met meervoudige beperkingen.

Verpleegkundige Carrièredag 2018

Vrijdag 6 april organiseert VUmc weer de Verpleegkundige Carrièredag 2018. Dé dag voor jou als verpleegkundige om te zien welke carrièremogelijkheden er voor jou zijn.

‘Bereik in de Wijk’ teams

Daklozen roepen vaak tegenstrijdige gevoelens op in de samenleving. Er is enerzijds een roep om hulp en aandacht, maar er is bijvoorbeeld ook bezwaar tegen voorzieningen...

Muziektherapie; het werkt!

Opeens hoor ik naderende voetstappen op de gang. Claudia, mijn cliënte komt eraan. “Moet je nou eens horen wat ik allemaal heb meegemaakt van de week, Katharina!”

Ik begon als tuinmaatje

Op een gegeven moment kreeg ik zelfs de kans om in dienst te treden bij Triade. Hoe mooi is dat? Ik werk nu als assistent begeleider."

Het hebben van een cv is niet heilig

Er is een hele grote groep mensen in Nederland zonder curriculum vitae. Mensen die het nog nooit nodig hebben gehad. Zij zijn immers altijd via het informele circuit...

Werken in het hart van de zorg

Het contact met haar klanten is voor wijkverpleegkundige Charella van Ee (24) het mooiste van haar werk. Maar juist om de mens centraal te stellen, moet je de zorg goed begrijpen.

We staan altijd voor elkaar klaar

"Ik werk op de somatische afdeling en ken de mensen daar goed. En de mensen kennen mij. Wat mijn werk ook zo leuk maakt zijn mijn collega’s."

Samen werken aan herstel

Meta heeft jaren in een verpleeg- en verzorgingshuis gewerkt. Een fijne plek om met mensen te werken, maar ook een plaats waar de visie vaak achteraf vorm kreeg.

Werken als IC verpleegkundige op Aruba en Curacao

Werken op Aruba en Curacao is een meerwaarde op de kennis en een verruiming van je blik! Zowel het werken als het leven op het eiland waren indrukken om nooit te vergeten.

Hoe je jezelf én anderen kunt managen

Manager! Wie wil er nu nog manager in de zorg worden! Nou Lianne Nijeveld bijvoorbeeld. Ze werkt bij Humanitas DMH en heeft het als manager uitstekend naar haar zin.

Een nieuwe masteropleiding tot IC-verpleegkundige

Een mijlpaal", vindt de een. "Uniek", zegt de ander. In september 2018 start de eerste groep verpleegkundigen met de opleiding master Critical Care.

Vlog van persoonlijk begeleider Thessa

Wat leuk dat je meer wil weten over de vlogs van Gemiva-SVG Groep. In deze video loopt Manon mee met Thessa. Zij is persoonlijk begeleider en projectleider bij de Gemiva-SVG Groep.

Ze kiezen voor mensen, niet voor computers

Waar denkt ú aan bij digitale vaardigheden: mailen? Tekstverwerken? Een tablet bedienen? Allemaal juist. Maar dit is slechts het topje van de ijsberg. De zorg wordt overspoeld met (technologische) innovaties ...

Philadelphia test sociale robot en start uniek robotplatform

Philadelphia heeft de afgelopen tijd onderzocht hoe een sociale robot van toegevoegde waarde kan zijn bij de ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking. De eerste testen tonen een positieve impact.

Zingen van mens tot mens

Stichting Diva Dichtbij treedt op voor mensen die afhankelijk zijn van intensieve en langdurige zorg. Dat doen ze met kleinschalige optredens, bijvoorbeeld in de huiskamer van een verpleeghuis of aan de rand van iemands bed...

'Wie wil leren, zit hier goed'

Jurny startte 10 jaar geleden bij Aafje en heeft daarna diverse opleidingen en cursussen gevolgd. “In de zorg ben je nooit uitgeleerd en Aafje biedt haar medewerkers talrijke mogelijkheden om te ontwikkelen."

“Aandacht voor kinderen met gedragsproblemen”

'Ik werk op een woonvorm voor kinderen met gedrags- of ontwikkelingsproblemen (bijvoorbeeld PDD-NOS). Mijn werk is uitdagend omdat het gedrag van de kinderen niet atijd te voorspellen is.

Laat zien wie je bent!

Laat zien wie je bent! Kom kennismaken met medewerkers en bewoners, en wie weet vind jij je toekomstige baan als begeleider voor Gedrag & Ontwikkeling bij Tragel!

De kunst van het bejegenen

Mensen met een zorgvraag profiteren vooral van ervaren specialisten die het overzicht hebben, met wie zij een verstandhouding kunnen opbouwen.

‘Ik kan mij geen leukere baan bedenken dan werken in de thuiszorg’

"Wat ik fijn vind aan de thuiszorg is dat je nooit weet wat je achter de voordeur aantreft, want iedere cliënt is anders. Deze afwisseling is juist ontzettend leuk en zorgt iedere dag voor voldoende uitdaging in mijn werk."

Zorginnovatie door samenwerking in ouderenzorg

“We geloven in de bundeling van krachten van studenten, docenten en onderzoekers met de praktische kennis van onze medewerkers. Dit leidt tot innovatie van de zorg voor ouderen.”

Sabine Groeneveld heeft het naar haar zin bij Middin

Toen begeleider Sabine Groeneveld, direct na haar opleiding SPW 3, als uitzendkracht voor het eerst met mensen met een verstandelijke beperking werkte, was ze meteen om. “Ze zijn heerlijk direct en altijd zichzelf.”

Birgit weet het zeker: “Dit is wat ik wil”

Bij mijn eerste stage ging ik voor basiszorg naar een verpleeghuis voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NaH). Daarna wist ik het zeker: dit is wat ik wil. 

Kiezen voor een carrière als specialist ouderengeneeskunde; waarom zou je dat doen?

Er is een grote en nog altijd toenemende vraag naar specialisten ouderengeneeskunde. Werk genoeg dus in een interessante werkomgeving, waar veel voldoening, tijd voor de patiënt en diversiteit centraal staan.

'Naar Den Haag verhuizen was echt een hele goede keuze!'

Chrystel was 2 jaar afgestudeerd toen ze in oktober 2015 als logopedist aan de slag ging bij Haagse Wijk- en Woonzorg (HWW zorg). Speciaal voor deze mooie functie heeft ze Noord-Brabant achter zich gelaten en is zij verhuisd naar Den Haag.

"Dat kan ik straks zelf!"

Je bent een bezige bij, een Pietje Precies en hebt eigenlijk al genoeg te stellen met je diagnose Borderline en fibromyalgie als daar nog één bij komt: Conversiestoornis. Marie-Anne van ’t Schip is bijna 57 jaar en levert elke

Van ‘zorgen voor’ naar ‘zorgen met je handen op je rug’

In het begin moest ik echt wennen, want je gaat van ‘zorgen voor’ naar ‘zorgen met je handen op je rug’. Ons uitgangspunt is dat iemand zelf doet wat hij of zij zelf kan, mits dat veilig en verantwoord is. Daar speel je als

'Het leven mooi maken'

"Niet alleen kun je hier veel betekenen voor mensen, ook technisch gezien is de ouderenzorg een uitdaging. De zorgvraag wordt steeds ingewikkelder. Dat doet een groot beroep op je deskundigheid."

Thema-avond Oncologie

Op 5 oktober 2017 organiseert TMI Academy de Thema avond Oncologie in Hoofddorp. Een leerzame avond met drie inhoudelijke presentaties voor genodigden en introducees.

Virtual Reality lab / Test je balans

Hoe goed is jouw balans? Test jouw evenwicht in ons Virtual reality lab tijdens het Weekend van de Wetenschap. Als proefpersoon maak je een wandeling op een hightech loopband en leer je alles over innovatieve revalidatietherapie.

Open Dag Vitalis Peppelrode

Op donderdag 28 september opent Vitalis Peppelrode haar deuren. U bent welkom tussen 14.30 en 17.00 uur. Wilt u meer weten over werken, wonen of dagbesteding? Kom vooral even binnenlopen en de gezellig sfeer op Peppelrode proeven.

Wát een vak

Trots zijn ze bij Sherpa op het team van wijkcentrum St. Joseph in Hilversum. Dit team staat namelijk – samen met 5 andere teams – centraal in de landelijke campagne ‘Wát een vak’.

Groot onderzoek naar oorzaak en behandeling oorsuizen

Het Groningse universiteitsziekenhuis UMCG gaat samen met zeven andere Europese kennisinstellingen een groot onderzoek doen naar tinnitus (oorsuizen). De onderzoekers hopen erachter te komen wat het vervelende geluid veroorzaakt en hoe het mogelij

Tweede Kamer op bezoek bij Pennemes

"We voeren het gesprek hier, in de grote activiteitenzaal, tussen de mensen waar het om gaat" aldus directeur Leo Groenendaal van Pennemes. "Het doel is immers om een realistisch beeld van de ouderenzorg te schetsen en te zoeken naar een manier va

Investeren in sociale veiligheid

Bij de Kessler Stichting is veilig werken belangrijker dan ooit. De organisatie transformeert van een maatschappelijke opvangorganisatie voor dak- en thuislozen naar een organisatie waar professionele zorg en begeleiding worden geboden aan kwetsba

Uitluisteren in de nachtzorg

In Nieuwsuur reageerde VGN-directeur Frank Bluiminck op een reportage over nachtzorg. Hierbij kwam in het bijzonder de toepassing van moderne techniek aan bod. Ouders uitten hun zorg over de effecten van ‘uitluisteren’

“Je krijgt volop kansen als je ambitieus bent”

Op zijn zestiende kreeg Buddy Voet (30) een bijbaantje als afwasser in de keuken van De Zellebergen, waar zijn moeder als verzorgende werkte. Toen opleidingen in de ICT en techniek niets voor hem bleken, volgde hij via Groenhuysen een opleiding to

‘Gebroken glas’, praktijkverhalen van een geestelijk verzorger

Carin Gaemers, samen met Hugo Borst initiatiefnemer van het manifest ‘Scherp op ouderenzorg’, heeft zaterdag 2 september het eerste exemplaar van ‘Gebroken glas’ in ontvangst genomen.

Hopeloze gevallen bestaan niet

Nico was een hopeloos geval, een ‘autonome systeemvechter’. Maar zijn verhaal bewijst dat hopeloze gevallen niet bestaan. Nico was al ettelijke keren uit zijn woning gezet wegens drankmisbruik, agressie, vervuiling en eindigde uit

Is er toekomst voor de huidige geneeskundestudent

“Duizenden geneeskundestudenten zullen nooit de medische specialistenopleiding van hun keuze kunnen doen”, die conclusie trekt de Nederlandse Federatie van Universitair medische centra (NFU) uit de huidige arbeidsmarkt voor medici.&nbs

Tot rust komen en regelmaat opbouwen

Herstelondersteuning is de basis van de unieke organisatiestructuur van de stichting. Jij als professional op het gebied van herstelondersteuning bepaalt daarom ook mede het beleid.

"Het zijn allemaal bijzondere momenten"

Twee jaar geleden raakte hij zijn baan bij Dura Vermeer, als machinaal houtbewerker kwijt en dat was het begin van zijn vrijwilligerswerk. “Mijn vrouw werkt op de PG afdeling van Meerleven en zei: ‘kan jij niet met bewoners gaan f

Plaatsen beschikbaar in het Ben Oude NijHuis

Senioren met een inkomen van maximaal 21.000 bruto per jaar en een zware zorgvraag, te weten een verpleeghuiszorgindicatie ZZP 5, kunnen terecht in het Ben Oude NijHuis. Ook is er plek voor mensen die zelfstandig kunnen wonen en een lichte zorgvra

Zelf doofblind zijn ervaren

Tijdens de eerdere inloopspreekuren waren de belangstellenden – van jong tot oud – vooral onder de indruk van het zelf beleven van doofblindheid, waaronder het dragen van een bril die erg slecht zicht geeft. Ook het moeten voelen van v

Deze baan voelt als thuiskomen

Werken met ouderen! Voor jongeren is dit niet altijd de eerste keus. Maar – verrassing – wie het toch probeert, ontdekt dat er een wereld voor ze opengaat. Vraag het maar aan Andy en Jerilyn die bij Sint Jacob werken. Dat is een organi

Al tijdens je opleiding het verschil maken

Studenten van De Haagse Hogeschool kunnen dankzij het nieuwe lectoraat van chirurg-oncoloog dr. Joost van der Sijp stage lopen in HMC en bij partners van HMC.

Hoe neem je een kind serieus?

Het kind betrekken bij het hulpverleningsproces en echt luisteren naar wat het kind te zeggen heeft. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar dat is het niet altijd. ‘Professionals ervaren vaak een drempel om het gesprek met een kind aan te gaan.

IC Kinderen, ga jij de uitdaging aan?

Op de afdeling IC Kinderen van VUmc worden kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar opgenomen die intensieve zorg en continue bewaking nodig hebben. Deze hoog complexe zorg is nodig omdat de vitale functies zodanig verstoord dreigen te raken of<

Flexibele inzet als oplossing van het toenemend personeelstekort in de zorg

Het toenemende personeelstekort in de gezondheidszorg bedreigt de continuïteit van de zorgverlening. Een imagoprobleem van de zorgbranche, slecht ontwikkelde opleidingen, geen mogelijkheden tot bijscholing van zorgpersoneel

Uitwisselen en leren over psychofarmaca, bijwerkingen en afbouw

Projectleiders Marjon van der Poel (Sherpa) en Leonie Hermans (Amerpoort) verzorgen de aftrap met een korte kennisquiz. Want wie weet hoeveel cliënten van Amerpoort en Sherpa psychofarmaca slikken? En is psychofarmaca eigenlijk gedragsmedicat

Complexe cliënten met een licht verstandelijke beperking helpen

De baan van Marloes is intensief. Ze krijgt te maken met mensen die regelmatig in een crisis zitten en agressief zijn. "Maar hé, als je ziet wat we hier allemaal bereiken... Pas nog hadden we een meisje waarmee heel veel mis was gegaan. Toe

Praten via aanraking en geluid bij dementie

Het verlies van contact met de buitenwereld is een van de gevolgen van dementie. Vaak begint dat contactverlies omdat het praten met woorden steeds moeilijker gaat. Op een gegeven moment lukt praten soms helemaal niet meer. Of de betekenis van woo

Aandacht voor valpreventie

Patiëntveiligheid is een vanzelfsprekend aandachtspunt op alle locaties van Sophia Revalidatie. In 2016 hebben we extra aandacht besteed aan valpreventie. Sander Houdijk, fysiotherapeut en staffunctionaris zorginnovatie bij Sophia Revalidatie

Sterke banengroei voor basisartsen

Waar vorig jaar de net afgestudeerde student geneeskunde amper aan een baan kon komen, heeft de basisarts van vandaag het voor het uitkiezen. In juni 2016 meldde het Capaciteitsorgaan nog, dat uit onderzoek bleek dat de arbeidsmarkt voor de basisa

Beperkt uitzendkrachten of vakantiekrachten beschikbaar in de zomer

"Zoals elk jaar is de zomer een tijd waarin veel van onze collega’s en vrijwilligers van een welverdiende vakantie kunnen genieten. Ook een tijd waarin we een puzzel leggen met de dienstroosterplanningen." 

Het verhaal van Wendy van Rijnsoever

"Wendy van Rijnsoever was eerst Persoonlijk Begeleider bij Lister De Pauw. Nu is zij GGZ-specialist ASS, eveneens bij Lister De Pauw. Wendy vindt autisme een bijzondere en uitdagende wereld om in te werken."

Regie in eigen hand

Zelf verantwoordelijkheid dragen en de eerste stappen zetten naar een zelfstandig leven: dat is - kort gezegd - waar project 23+ jongeren bij ondersteunt.

Plezier, voldoening en doorgroeimogelijkheden

Debby Brill werkt al bijna zeven jaar met veel plezier als verzorgende bij Warande. ‘Ik wil de mensen hier een mooie oude dag bezorgen’.

Project ‘Muzikale ontmoetingen’ laat bewoners Duinstede genieten

Muziek heeft een bijzonder positieve uitwerking op mensen met dementie. Ze kunnen volledig opgaan in muziek en worden er actiever door. Voor de Stichting Vrienden Van Duinstede en Stichting Florence...

Taakherschikking: de inzet en rol van de physician assistant

“Onderweg vraag ik mijzelf af waarom deze instelling ervoor kiest te werken met PA’s en of er daarnaast ook verpleegkundig specialisten werkzaam zijn. Maar belangrijker nog is de vraag wanneer de inzet van de PA succesvol...

Vervul deze zomer de allerliefste wensen

Deze zomer wil Make-a-Wish samen met jou de allerliefste wens realiseren van honderden ernstig, of zelfs levensbedreigend zieke kinderen. Maak jij met Make-a-Wish van de zomer van 2017 een zomer vol wensen waar?

Je kunt hier zoveel voldoening halen uit zoiets kleins

"Mijn werkzaamheden bestonden uit het bieden van persoonlijke zorg en belevingsgerichte activiteiten waar voelen, licht, geluid en warmte worden gebruikt. In het begin merkte ik helemaal geen reacties tijdens een activiteit."

Samenwerken met hulpdiensten en wijkagenten

Binnen de geestelijke gezondheidszorg werken zorgprofessionals dagelijks aan het herstel van een groot aantal cliënten, zoveel mogelijk samen met familie en naasten. Hierbij kunnen allerlei gevoelens de revue passeren...

Maak naam als medewerker

"Je kunt zelf aangeven welke ontwikkeling je door wilt maken, welke opleidingen daar bij horen en waar je uiteindelijk terecht wilt komen. Zo is het voor sommigen de uitdaging..."

Enthousiasme als drijfveer

‘De psychiatrie is ongelooflijk boeiend’. Werken met mensen die als gevolg van psychische aandoeningen zijn vastgelopen in hun leven, geeft veel voldoening. Voor je cliënten, maar ook voor jezelf.

Hart voor je patiënt, goed in je vak, trots op je werk

"In je eentje werken is niet meer van deze tijd. Als je het hartstikke druk hebt, moet je aangeven dat je hulp nodig hebt. De zorg voor de patiënt en de kwaliteit staan altijd voorop."

Informatieavond Verpleegkundigen & Verzorgenden – Werken bij ViVa!

Ben jij afgestudeerd en op zoek naar een baan als verpleegkundige/verzorgende? TMI helpt je graag om je te oriënteren en te laten informeren over de mogelijkheden!

"Door de Eigen kracht-conferentie ben ik niet meer eenzaam"

Jan heeft vroeger in een kippenslachterij gewerkt en is werkloos geworden omdat de slachterij ophield te bestaan. Vervolgens is Jan door problematiek dak- en thuisloos geworden. 

Mini-bios voor blinden op Vredenburg

UTRECHT - Op het Utrechtse Vredenburg stond donderdag een 'blindenbioscoop'. Voorbijgangers konden ervaren hoe het is om als blinde of slechtziende een film te kijken.

Samenwerking is cruciaal

Witte Kruis heeft in samenwerking met de Brandweer, Politie, de Shell, Rijkswaterstaat en de Lotusgroep Apeldoorn op 3 april meegedaan aan een multidisciplinaire oefening.

 

Medische Hulpverleners krijgen erkenning met BIG-registratie

De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft besloten het beroep Medisch hulpverlener te erkennen met een BIG-registratie. Door het ontbreken van de erkenning...

‘Het is erg uitdagend om je cliënt een zo goed mogelijke kwaliteit van leven te geven..’

Na vier jaar in ziekenhuis Gelderse Vallei heeft Dennis vol overtuiging gekozen voor de ouderenzorg. “Zeker in de thuiszorg sta je er alleen voor. Je wordt geprikkeld om klinisch te denken."

Dé ideale bijbaan of vakantiebaan

Studeer jij *verpleegkunde (mbo of hbo), geneeskunde, ergotherapie, fysiotherapie of verzorgende IG? Of heb je jouw diploma helpende zorg / zorg en welzijn?

Talentprogramma voor wijkverpleegkundigen

Wil jij graag als wijkverpleegkundige aan de slag? Wij hebben oog voor jouw talent! Daarom bieden Aafje en GrowWork een uitdagend talentprogramma, speciaal voor wijkverpleegkundigen. 

Informatieve Events Algemeen Verpleegkundigen

Speciaal voor algemeen verpleegkundigen heeft TMI twee leuke en informatieve events in de planning staan! Ben jij geïnteresseerd in een nieuwe stap in je carrière?

Gouden plak voor woonassistent

De RIBW is een wereldkampioen rijker. En wel op het gebied van showdown: een sport voor mensen met een visuele beperking, vergelijkbaar met tafeltennis en airhockey. 

‘Je geeft veel, maar krijgt er ook een heleboel voor terug’

Als Amsterdamse zorgaanbieder biedt Amsta op vele locaties in de stad persoonlijke ondersteuning, wonen, zorg en welzijn aan ouderen en mensen met een verstandelijke beperking. 

Samen werken aan herstel

Toen ze 32 jaar was, maakte ze een rigoureuze keus: ze stopte met haar werk in de horeca en ging werken op een gesloten PG-afdeling. Daar merkte ze dat ze van nature mensen goed kon benaderen.

Werken in Engeland als Verpleegkundige

Na haar afstuderen is Tetske via TMI als Staff Nurse aan de slag gegaan in Engeland. Inmiddels woont en werkt ze zo’n drie maanden in het land van beleefdheid en theedrinkers.

Begeleiding aanpassen aan de individuele cliënt

ASVZ is er voor iedereen met een verstandelijke beperking: jong en oud, licht en zwaar verstandelijk beperkt. Voor al deze mensen biedt ASVZ diagnostiek, behandeling en begeleiding.

Boeiend werk

Collega’s Jenniffer Mangal, Gijs Logemann en Ruthley Rooi werken op verschillende afdelingen bij Stichting Eykenburg, maar hebben 1 ding gemeen: zij houden van hun werk en stellen het welzijn van de cliënt centraal.

Multitasken als wijkverpleegkundige

Laura Vink is nog niet zo lang wijkverpleegkundige bij ZorgSpectrum en hoewel ze het best een pittige baan vindt zo op zijn tijd, geniet ze met volle teugen. Wijkverpleegkundige word je niet zomaar...

Met de dag zelfstandiger

Ik zie dat ze met de dag zelfstandiger worden. In het begin zag ik bewoners die niet alleen een winkel in durfden. Nu blijf ik vaak alleen over in het winkelcentrum, omdat iedereen het zelf doet!

Veel leuker dan snowboarden

Sanne dacht aan een carrière op kantoor, terwijl Thomas snowboardleraar was in de Alpen. Voor allebei was er maar één baan die uiteindelijk écht ideaal is: mensen met een verstandelijke...

Samen kiezen voor beter

“Ik heb net een maand geleden mijn HBO-V diploma behaald en ik verheug me alweer op mijn volgende opleiding. Over 2 maanden start ik met de vervolgopleiding IC volwassen."

Henri en Andrea maken het verschil

Henri werkt vijf dagen per week in een leer & werkomgeving. Studenten van de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening helpen hem zijn talenten te ontwikkelen. Dat gebeurt onder leiding van...

De dynamiek van de acute opname

Doelen en ambities? Pascal Baars heeft er veel. Mede daarom koos hij voor Reinier de Graaf. Hij werkt er als verpleegkundige op de gloednieuwe Acute Opname Afdeling, maar herkent genoeg opleidings-...

Alzheimer Experience

De Alzheimer Experience is een gratis, interactieve online speelfilm waarin het leven van twee mensen wordt gevolgd in alle fasen van de dementie. Met de Alzheimer Experience kunnen familieleden en professionals...

‘Je gaat alleen de wijk in. Maar je staat er nooit alleen voor.’

Wat je ook doet, in wat voor situatie je ook terecht komt, je kunt altijd rekenen op je collega’s. De band bij ons is hecht en warm. We overleggen regelmatig om van elkaar te leren.

Team spoort verborgen zwervers op

Alle Haagse zwervers krijgen voortaan hulp, of ze nu willen of niet. Nieuwe teams van Haagse opvanginstellingen gaan sinds deze week dagelijks de straat op om hardnekige zorgmijders...

Hij heeft me zo nodig

Ik dacht, dat zal mij nooit ofte nimmer overkomen. Een dreun terug kan-die-dan krijgen! En zie mij nu, besef ik met klamme neus. Hoe ben ik in dit absurde toneelstuk beland?

Nieuwe samenwerking met Havenziekenhuis voor betere thuiszorg

In navolging op de transmurale zorgbrug met het IJsselland Ziekenhuis in Capelle a/d IJssel, is er nu ook een transmurale zorgbrug met het Havenziekenhuis in Rotterdam.

Prettige werksfeer in een organisatie met een gemotiveerd team van vaste medewerkers

Het ASKV / Steunpunt Vluchtelingen is een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor de belangen van met name uitgeprocedeerde vluchtelingen. Ze biedt juridische,...

Team Marente winnaar 'Beste menu van de Zorg 2016'

Marente-topkoks Jaco Groen en Dirk Pieter van Leeuwen sleepten gisteren weer de eerste plaats in de wacht bij de landelijke kookwedstrijd voor zorginstellingen.

Kwintes magazine: 10 jaar ontwikkeling in begeleiding en wonen

In het nieuwe Kwintes magazine – met aandacht voor het 10-jarig bestaan van Kwintes – leest u over de veranderingen in de afgelopen tien jaar en over de toekomst.

"Ik ben blij dat ik voor dit vak gekozen heb"

Dennis is 22 en doet momenteel bij Amie de opleiding Verzorgende IG. Hij werkt nu in Meerleven op de PG afdeling. “Ik had eigenlijk hele andere plannen na mijn middelbare school...

Aandacht voor voeding ouderen moet primaire zorgtaak worden

In Nederland is gemiddeld 1 op de 10 mensen boven de 65 ondervoed, en bij de groep die thuiszorg krijgt naar schatting 1 op de 3. Zowel de ouderen zelf als de zorgprofessionals...

Open sfeer, open mind

Gezondheidscentrum asielzoekers heeft op dit moment circa 65 teams, verspreid door heel Nederland. In dit artikel is team Hoogeveen aan het woord.

‘Het wordt niet meteen ‘mooi’, het moet wel helen’

De plastische chirurgie heeft vele gezichten. Plastisch chirurgen staan in het Catharina Ziekenhuis direct na en zelfs tijdens een operatie aan het bed.

Philadelphia onderzoekt sociale robot in de zorg

Philadelphia gaat als eerste organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking een eigen sociale robot inzetten. Met robot Phi wil Philadelphia...

De week van Muziekids

Maandag 31 oktober t/m vrijdag 4 november 2016. Doel van onze actie was, om tijdens deze week zoveel mogelijk geld op te halen om stichting Muziekids te steunen...

Zorgbanenmarkt TMI - op carrièrereis in binnen- en buitenland

Altijd al benieuwd naar wat detacheren in de zorg nou eigenlijk inhoudt? Droom je ervan om te werken in het buitenland, maar weet je niet hoe je het moet aanpakken? Kom langs en proef!

Klasse A

De zon trok zich terug achter de gevel, de schaduw viel over de binnentuin waar mensen keuvelend met elkaar, stil op een bankje of in een rolstoel aan het eten waren.

Overlevingskans na reanimatie neemt toe

Het Rotterdamse Erasmus MC gaat als eerste Nederlandse ziekenhuis met een team werken dat patiënten altijd onmiddellijk met een hart-longmachine kan reanimeren.

Medisch specialist is steeds vaker vrouw

Het aantal vrouwen onder medisch specialisten neemt snel toe. Het aantal patiënten in ziekenhuizen blijft dalen. Dat staat in de voorpublicatie Brancherapport...

Ik heb eigenlijk gewoon een hele leuke baan!

"Iedereen is uniek en heeft een persoonlijk verhaal, daar neem ik graag de tijd voor. Als wijkverpleegkundige kom je van alles tegen. Je moet van alle markten thuis zijn en goed kunnen improviseren.”

De Zorgmarathon 2016

De Zorgmarathon is een groots evenement voor teams van medewerkers uit de sector Zorg, Welzijn & Sport,waarbij vitaliteit en plezier voorop staan. Dit alles onder het motto ‘samen de zorg in ...

Negende editie Het Beste Zorgidee van start

Wie heeft Het Beste Zorgidee van 2016? Heel Nederland wordt voor de negende keer uitgedaagd om mee te denken over hoe de zorg beter kan. Vorig jaar won Nel Wagner met haar ‘Thuiskomertje’. 

Mensen met een verhaal

"Vaak zijn woonzorgcentra wat klinisch, dat is hier helemaal niet het geval. Je komt echt bij de mensen thuis ondanks dat je in een woonzorgcentrum werkt."

Allereerste editie Run for KiKa Nijmegen

In 2016 vindt de allereerste editie van Run for KiKa Nijmegen plaats! Ren op 18 september een afstand naar keuze voor Stichting Kinderen Kankervrij en draag jouw steentje bij aan genezing van kinderkanker.

‘Wijkzorg als eigen winkel’

Het ziekenhuis, dáár wil ik werken! Dat dacht Kevin Dekker (24) tenminste. “Een pomp aansluiten of de medisch specialist waarschuwen. Meer deed ik eigenlijk niet.”

Tovertafel maakt mensen met dementie actief

Mensen met dementie zijn vaak erg passief, merkte het bedrijf Active Cues. Om dat te doorbreken, bedachten de medewerkers de Tovertafel, een nieuwe manier om deze doelgroep...

Eerste operatie met zwarte doos

Het AMC gaat beginnen met operaties die worden vastgelegd in de medische variant van wat in de luchtvaart de zwarte doos heet. De Surgical Black Box is een computersysteem...

Hoe bereid je je als verpleegkundige voor op de toekomst?

Het is duidelijk dat er veel verandert in de zorg. Wat betekent dit voor jou als verpleegkundige? En wat kun je doen om goed op de veranderingen in te spelen?

'Als ik het nodig heb, stap ik naar ze toe'

‘Sinds 3 jaar woon ik in Thuishaven De Noord. Daarvoor woonde ik 13 jaar in een psychiatrische instelling.'

Ervaar 125 jaar geschiedenis

's Heeren Loo bestaat dit jaar 125 jaar. Ervaar in verhalen, foto's en films hoe de zorg aan mensen met een verstandelijke beperking...

Florence rockers zijn begonnen, optreden parkpop al een feit

De vijftig deelnemers die zich hadden aangemeld, speelden met elkaar en leerden elkaars talenten kennen. Vanaf nu gaan de rockende 60-plussers wekelijks met elkaar repeteren.

Opgroeien in een gezin

Voor de meeste kinderen is dit de normaalste zaak van de wereld. Maar wat als problemen in een gezin zo groot zijn dat een kind (tijdelijk) niet thuis kan wonen?

MediVacature magazine shoot

Vandaag was de shoot voor de alweer 15e editie van het MediVacature magazine. Diane Maurits, verpleegkundige bij HWW Zorg wordt covermodel voor deze editie...

Catalogus voor geluksmomenten

Ouderen met dementie hebben soms de neiging om in zichzelf te keren en minder actief te worden. Het is bekend dat beweging een belangrijke factor is...

Armin van Buuren omarmt Muziekids

"Met trots ben ik nu officieel 'vriend' van Stichting Muziekids en verbind ik mijn naam aan de Muziekids Studio in het nieuw te bouwen Prinses Máxima Centrum."

De weg terug - 3e Kessler film

Na bijna een jaar voorbereiding, filmen en bewerken is het zo ver: de 3e Kessler film 'De weg terug' is gereed! Vier (voormalige) cliënten van de Kessler Stichting...

10 inside sollicitatietips van een recruiter - brief en cv

Solliciteren. Je bent er waarschijnlijk niet dagelijks mee bezig. Wij wel. Elke dag ontvangen we brieven, cv’s, opdrachten, vragen of opmerkingen. En...